Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

SPEEDY J @ indigo-RE/TUNE V.02

24 Ocak 2014 Cuma 23:30
Please scroll down for the English

RE/TUNE v.02

Avrupa tekno sahnesinin öncü ismi SPEEDY J ilk kez İstanbul'da!


Organizasyonunu yeni ve genç oluşum Vayb'ın üstlendiği RE/TUNE serisinin 2. ayağında İstanbullular, Avrupa tekno sahnesinin ustalarından DJ ve yapımcı SPEEDY J ile ilk kez indigo'da buluşuyor. Vayb, sizi 24 Ocak 2014 Cuma günü yine sabahın ilk ışıklarına kadar çılgınca dans etmeye davet ediyor. Gecenin açılışını ise İstanbullu Wreckage Sound System ekibinden DJ Bother a.k.a Bahadır Muslu yapacak. RE/TUNE serisi ile İstanbul'un işitsel çeşitliliğini yeniden akort etmeye hazırlanan Vayb, serisinin açılışını Ekim ayında Alec Empire ile gerçekleştirmişti.


RE/TUNE, Ekim 2013 – Haziran 2014 tarihleri arasında elektronik dans müziğinin İstanbul'daki kalesi indigo'da gerçekleşecek etkinlikler serisidir. RE/TUNE serisinde İstanbullular, 90'lardan bu yana elektronik dans müziğinin yeni biçimlerini bütün dünyaya ilk olarak duyuran, türün en çarpıcı örneklerini sunmuş sanatçılar ve yeni nesil elektronik müzik sanatçılarının performanslarını bir arada izleme ve dinleme fırsatı bulup, çılgınca dans edecekler.


Bilet;

40 TL. www.sosyotix.com 'da
50 TL. Kapıda

Kapı Açılış 23:30



Speedy J

Jochem Paap a.k.a Speedy J'nin, Benelux ülkelerinden çıkan ilk tekno yapımcılarından biri olduğu konusunda herkes hem fikirdir. Laurent Garnier, Aphex Twin ve Richie Hawtin gibi isimlerle birlikte, Detroit'te doğan teknonun gelişmesinde rol oynadı. Speedy J, 90'ların başından itibaren Plus 8, Warp ve Novamute gibi plak şirketlerinden albümler çıkarıyor. Tekno dünyanın dört bir yanındaki dans pistlerinde hakim güç olmaya başlarken, Jochem Paap G Spot (1993) ve Ginger (1995) albümlerinin ardından, heyecan verici farklı yönlere doğru bir yolculuğa çıkar. Public Energy No. 1 (1997) ve A Shocking Hobby (2000) albümlerinde ses sihirbazımız akışkan ve ahenkli tekno'dan vazgeçip birbiriyle çatışan ses örnekleriyle (sampler), cazırtılı ritimlerle ve olağanüstü heyecan verici dönüşümlerle dolu, cok daha karmaşık bir sounda geçiş yapar. On beş yıllık tekno geçmişinden sonra Speedy J başladığı yere geri döndü. Ama ne etkileyici bir yolculuk oldu bu ve kat edilen yol nasıl da değişkendi… Geçtiğimiz yıllar boyunca video sanatçılarıyla, film yapımcılarıyla ve reklamcılarla çalıştı ve gelecek yıllarda 5.1 surround sistemi icin müzik yazmak isteyen pek cok sanatçı icin standart belirleyici nitelikte bir görsel-işitsel, elektronik yolculuk olan Umfeld isimli öncü DVD'yi yayınladı- ki bu çalışma, kayda değer biçimde, bedava indirilmesi için internete yüklendi. Sadece bunlar da değil, Speedy J sürekli elektronik & deneysel dans müziğinin sınırlarını zorluyor. Kural tanımaz elektronik unsurlarla yüksek enerjili bir teknoyu birleştirip, canli performanslarla dijital DJ'lik arasındaki çizgiyi bulanıklaştırıyor. Suç ortağı Chris Liebing ile birlikte Traktor ve diğer yazılımların bulunduğu 4 dizüstü bilgisayarla Machine Drum ve 303 gibi donanımları mükemmel bir şekilde birleştiren setler tasarlıyor. Speedy J, bir kez daha, başka pek çok yenilikçi elektronik sanatçının benimsemeye başladığı yeni bir DJ'lik stilinin öncülüğünü yapıyor.


www.speedyj.com/



Wreckage Sound System

Wreckage, ekipmanı eksik ruhu tam bir ses sistemidir, jeneratörü bile yoktur ama enerjisini asla yitirmez. Yani, Wreckage bir sokak çocuğudur, asla adam olmayacak, sağa sola çomak sokmayı seven haytanın tekidir. Sokaklardaki bu yolculuğu kaçırmayın.

www.facebook.com/WreckageSoundSystem



Vayb


Vayb, "All sounds will rise in İstanbul" (İstanbul'da bütün sesler yükselecek) mottosuyla, İstanbul'u yeni seslerle tanıştırmak üzere 2013 yılında kuruldu.

20yy.'ın en önemli çağdaş müzik besteci, yazar ve sanatçılarından John Cage 'All sounds' (Bütün sesler) kavramıyla müziğin tanımını genişletmişti. Vayb, Cage'in 'All sounds' kavramına göndermede bulunarak müziğin yaşayan, hayatın kendi gibi her an değişen, canlı ve dinamik bir iletişim aracı, bir keyif olduğunu hatırlatmak istemektedir. 15 milyondan fazla insanın bir arada yaşadığı büyük bir metropol olan İstanbul şehri ritmi ve gürültüsü ile adeta büyük bir konser alanını andırır ve bu canlı, değişken müziği kendi içerisinde barındırmaktadır. Günümüzde teknolojik gelişmeler ile iyice küçülen, herkesin herşeye o an ulaşabildiği, şehirlerin kendi sesini, birbirimizi dahi dinlemeye vakit bulamadığmız süratli dünyamızda Vayb, konser, festival, sergi ve parti organizasyonları ile hep birlikte dinlemeyi, eğlenmeyi, dans etmeyi, birlikte ağlamayı, gülmeyi kısacası paylaşmayı, sesleri seven herkese bir kaçamak olarak sunmayı amaçlamaktadır. Vayb, yeni bir müzik türediğinde ülkemize yıllar sonra ulaşıp, CD'den kasede çekilecek müziği 2 gün boyunca bekleyen nesil ile yeni üretilmiş bir esere o an ulaşılabilen hızlı neslin bir sentezidir. Bu bağlamda Vayb, bütün seslerle ilişki içerisinde olup, hiçbirşeyi bekleyemeyecek kadar hızlı değişen dünyamızla eş zamanda, İstanbul'un hareketliliğine yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor.

www.vayb.info/




RE/TUNE v.02

SPEEDY J, a pioneer of the European techno scene, in Istanbul for the first time!

Presented by the up and coming event organizer Vayb, the second act of the RE/TUNE series, brings Istanbulites together with a master of the European techno scene, DJ and producer Speedy J, at Indigo. Vayb invites you once again to dance your legs off 'till the first lights of the morning on Friday the 24th, January 2014. DJ Bother a.k.a Bahadır Muslu of Istanbul's Wreckage Sound System, will be the opening act of this night to remember. Aiming to RE/TUNE the audio diversity of Istanbul's music scene, Vayb had taken off in October with Alec Empire as the first act of the series.

RE/TUNE is a series that will take place between Oct 2013 and June 2014, at Indigo, the stronghold of electronic dance music in Istanbul. With the RE/TUNE series, Istanbulites will enjoy the opportunity to hear striking performances from the forerunners of electronic dance music of the 90's, as well as a newer generation of musicians and dance to their hearts' content.


Tickets;

40 TL. at www.sosyotix.com
50 TL. at the door


Door Opening: 23:30



Speedy J


Jochem Paap (the Rotterdam artist owes the nickname Speedy J to his DJ skills) is unanimously considered to be one of the first techno producers to come from the Benelux. Together with people like Laurent Garnier, Aphex Twin and Richie Hawtin he helped raising the genre just after it had escaped the Detroit delivery room.
Since the early nineties, Speedy J releases on labels like Plus 8, Warp and Novamute. But while techno develops into a dominating force on many dance floors worldwide, Jochem Paap, after the albums G Spot (1993) and Ginger (1995), turns left and heads for other exciting places.
On Public Energy No. 1 (1997) and A Shocking Hobby (2000) the sound wizard exchanges flowing, harmonious techno for a much more complex sound, filled with colliding samples, crackling rhythms and tremendously thrilling turns.
After fifteen years of techno Speedy J now has come full circle. But what a wide circle it was, and how fickle the trodden path. Over the years he has collaborated with video-artists, filmmakers and advertisers, made the pioneering DVD Umfeld, an audio-visual, electronic trip, which sets the standard for many composers who want to compose for six speakers in the coming years – remarkably made available as a free download on the internet.
But not only that, Speedy J has continuously been pushing the boundaries of electronic & experimental dance music. Blurring the lines between Live performance and Digital Djing, he fuses subversive electronics and peak time Techno. Together with his partner in crime Chris Liebing he started using Traktor and other Software technology on 4 laptops with hardware such as Machine Drum and 303's to create a fully integrated set. Again he is spearheading a way of DJing that is picked up by a lot of other forward thinking electronic artists.


www.speedyj.com/



Wreckage Sound System

Wreckage is a sound system, lacking in equipment but never in spirit. Even without a generator, it never loses its energy. In other words, Wreckage is the guttersnipe that enjoys putting spokes into wheels and will never grow up. Don't miss the journey in streets.



www.facebook.com/WreckageSoundSystem


Vayb

Vayb was founded in 2013 in Istanbul, to introduce the city to new sounds, with the motto "All sounds will rise in Istanbul".
Prominent 20th century composer, writer and artist John Cage has broadened the definition of music with his concept of "All Sounds". Via a reference to Cage's concept "All Sounds", Vayb seeks to remind that music is a vital and dynamic medium of communication that is alive and as life itself constantly transformed. A large megapol with over 15 million people, the city of Istanbul, with its rhthym and noise, resembles a giant concert hall and contains within itself, this living music in flux.
In these times, when due to advance of technology everything one desires can be at their finger tips and our world shrinks and accelerates to the point that we can no longer find the time to listen to the sounds of our cities or even each other, with its concert, festival, exhibition and party organisations Vayb hopes to present all lovers of sounds the temporary refuge of collective experiences of listening, revelling, dancing, being moved to tears or laughter, or to put it quite simply, of sharing.
Vayb is a synthesis of the generation that used to wait for two days for new music CD's that would reach our country with several years of delay to be copied to casette tapes and the generation that can reach a new work of music, the minute it is broadcasted. As such Vayb aims to be connected with all sounds and bring a fresh vibrancy to the already dynamic city of Istanbul

www.vayb.info/

Yorumlar

Aynı gece