Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

HAKAN GÜRSES & SERDAR ATEŞER 'ŞARKILAR'

5 Şubat 2014 Çarşamba 21:00
Serdar Ateşer ve Hakan Gürses'in ilk karşılaşmaları, ikisinin de dokuz yaşında cici ve akıllı birer ilkokul öğrencisi olduğu 1970 yılında gerçekleşti. Henüz bir enstrüman çalmayı bilmediklerinden; dönemin popüler aranjmanlarını ve film müziklerini ağız yoluyla icra ediyor, derslerini ise katiyen ihmal etmiyorlardı. Derken aynı liseye girip, sıra arkadaşlıklarını matematik ve ahlak gibi derslerde ağız grubu konserleri vermek suretiyle pekiştirdiler. Bu arada bir takım telli çalgılara da, harçlıktan arttırılan maddi imkanlar çerçevesinde ulaşıldı; böylelikle ve başka dostların da katılımıyla "okul orkestrası" noktasına varıldı. Biraz Pink Floyd, bir parça Jethro Tull; burası, nefesle de ısınırdı.

Aradan geçen yıllar, ortak haylazlıklarını siyasi biçimde de sürdüren iki arkadaşı ayrı coğrafyalara savurdu. Serdar; müzisyenlik, bestecilik ve prodüktörlük yaparak ve İstanbul'a Ayvalık'tan bakarak yaşamayı seçerken, Hakan; 1980'lerin başında okumaya gittiği Viyana'da, bir yandan buzuki çalmayı ve felsefe öğretmenliği yapmayı öğrenmeye, bir yandan da Türkiye'ye de dönmemeye koyuldu.

Geçtiğimiz sonbahar Viyana'ya gelen bir ortak dost, "Ya, siz birlikte çalsanıza," gibi dahiyane bir fikir beyan etti. Bunun üstüne sevinç çığlıkları atıldı, telefonlar edildi, şarkılar Ayvalık-Viyana arasında gitti geldi. Hatta, bir günlük prova imkanı bile çıktı. Bu akşam; 1970 ağız orkestrası mensubu Ateşer ve Gürses'in hem bireysel olarak varmış, hem de birlikte varabilecekken, nedense varmamış oldukları noktaları araştırma ve sunma temelinde bir konsere tanık olunacak. İki kafadar, birbirlerinin şarkılarına eşlik, prova muhalefeti yüzünden de kimi şarkılarını tek başlarına icra edecekler. Bakacaklar, sonuç alacaklar.

Serdar Ateşer: Gitar, Bas Gitar, Tuşlular, Az-Davul, Mandolin, Banjo, Ağız ve Vokal
Mütareke Yılları ve Avdet Seyri albümleriyle de tanınan, film müzikleri yazmış, bir dizi ünlü grup ve müzisyenle çalmış müzisyen, besteci ve yapımcı.

Hakan Gürses: Gitar, (uyarsa) Buzuki, (belki) Ud, (olur da) Flüt, Ağız ve Vokal
Lakis & Achwach ve Lena Rothstein & Spharadim gibi gruplarla ve Joe Zawinul'le de çalmış, Türkiye'de pek kimsenin tanımadığı bir müzisyen, şarkıcı ve şarkı yazarı.

Biletler Sosyotix'te!
Kapıda öğrenci 20 TL, tam 25 TL.

Yorumlar

Aynı gece