Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Niyazi Koyuncu&The Mekan/teras

0 0000 Salı 00:00
The Mekan/teras
25 TL

20 Nisan 1984 yılında Artvin'in Hopa ilçesine bağlı Pançol'da-bugünkü adıyla Yeşilköy-Cavit ve Hüsniye Koyuncu'nun altıncı çocuğu olarak dünyaya gelir.
Çocukluğu kalabalık bir ailede geçen sanatçının müzikle tanışması ve bugünkü kimliğinin oluşması bu yıllara rastlar.Bu kimliğin oluşmasında, Karadeniz'in renkliliğinin,yöre halkından duyduğu ezgilerin ve gözlemlediği kültürlerin önemi büy...
Açıklama
"Kendim olmak istiyorum" dedi, kendi yolunu çizdi. Yeri geldi düşleri çalınmış çocuklara söyledi şarkılarını, yeri geldi doğayı yok eden HES'lere karşı duvar oldu ezgileri, yeri geldi ana dilin hak olduğunu haykırarak her dilde söyledi şarkılarını, inadına söyledi!
Derdi vardı; sistemin acımasızlığına, her geçen gün çoğalan acılara, yok edilen doğaya, savaş çığırtkanlıklarına, iktidara, güce karşı sitemi vardı. Sanatın insanları birleştirici gücünü biliyordu, halklar bin yıllardır bir arada yaşamıştı, neden bundan sonra da olmasın dedi ve en çok da diller yok olmasın diye müziğine etnik, kültürel değerleri katık etti. Bu değerleri doğudan alıp batıya aktardı ve müziğin evrensel gücünü, verdiği yurt içi ve yurt dışı konserlerinde ayakta alkışlanarak sundu.
Niyazi Koyuncu, uzun yılların müzik birikimini şimdi de ilk albümüyle sunacak dinleyicilerine… Niyazi şimdi o büyük düşün bir parçasını ilk albümüyle gerçekleştirirken, "söz şarkılarda" diyor... Söz tüm dünya halklarının barış içinde yaşamasına inananlarda, onların sesi olan şarkılarda!

Yorumlar

Aynı gece

    Başka etkinlik bulunamadı.