Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

LUKE VIBERT @ indigo-RE/TUNE v.03

1 Mart 2014 Cumartesi 23:30
Please scroll down for the English

RE/TUNE v.03


İngiliz elektronik dans müziğinin efsanelerinden LUKE VIBERT İstanbul'da!


Organizasyonunu Vayb'ın üstlendiği RE/TUNE serisinin üçüncü ayağında İstanbullular, İngiliz elektronik dans müziğinin efsanelerinden LUKE VIBERT ile indigo'da buluşuyor. Vayb, sizi 1 Mart 2014 Cumartesi günü sabahın ilk ışıklarına kadar dans etmeye davet ediyor. Çılgın partinin açılışını İstanbullu Wreckage Sound System ekibinden DJ Archetype, kapanışını ise yine aynı ekipten Yeterschism yapacak.
RE/TUNE serisi ile İstanbul'un işitsel çeşitliliğini yeniden akort etmeye hazırlanan Vayb, serisinin açılışını Ekim ayında Alec Empire ile gerçekleştirmiş, ikinci ayakta ise Avrupa tekno sahnesinin öncü ismi Speedy J'yi ağırlamıştı.


RE/TUNE, Ekim 2013 – Haziran 2014 tarihleri arasında elektronik dans müziğinin İstanbul'daki kalesi indigo'da gerçekleşecek etkinlikler serisidir. RE/TUNE serisinde İstanbullular, 90'lardan bu yana elektronik dans müziğinin yeni biçimlerini bütün dünyaya ilk olarak duyuran, türün en çarpıcı örneklerini sunmuş sanatçılar ve yeni nesil elektronik müzik sanatçılarının performanslarını bir arada izleme ve dinleme fırsatı bulup, çılgınca dans edecekler.

Bilet;

40 TL. www.sosyotix.com 'da
50 TL. Kapıda


Luke Vibert

Luke Vibert Cornwall'da doğar ve büyür. Babası Jimi Hendrix'e deli gibi hayrandır ve sonra da punk dinlemeye başlamıştır. Annesiyse Yves Montand'la Beatles'ı sever. Okula gider; en sevdiği ders bilinmiyor. Genç üstat Vibert muhtelif gruplarda, esasen kötü noise müzik çalmaya başlar. Aphex Twin'in yakaladığı başarının kamçıladığı Luke, kendi müziğini yayımlamayı düşünmeye başlar. Rising High isimli yeni bir plak şirketi Luke'la temasa geçer; yeni ambient yapımcıları arıyorlardır, bu yüzden de Luke ambient müzik ürettiğini söyler (bu yalandır). Böylece Wagon Christ doğar. Plak şirketini ve albümlerini satın alanların pek çoğunu yeni bir ambient gurusu olduğuna ikna eden Wagon Christ, cızır cızır, funky parçalar üretmeye devam eder ki bunların doruk noktası usta işi Throbbing Pouch albümüdür. Ancak bu sıralarda isim değiştirmenin zevkini keşfetmiştir. Rephlex şirketi Vibert-Simmonds projesini (Simmonds adında bir adamla yaptığı tuhaf, azıcık uğultulu ortak çalışma) yayımlar. Blue Planet, drum n' bass parçalarını Plug adıyla piyasaya sürer. Mo' Wax ise onunla bir albüm anlaşması imzalar; hem de bugüne kadar kullandığı en radikal isimle, Luke Vibert olarak. Wagon Christ, Virgin sayesinde büyük bir plak şirketinin etkisinden faydalanırken, Luke Vibert ünlü pedallı çelik gitar üstadı BJ Cole ile birlikte çalışmaya başlar. Bütün bunların arasında da, diğerlerinin yanı sıra, Nine Inch Nails, Squarepusher, Tortoise, Lamb, Stereolab ve Mike Flower Pops (amanın!) için bir sürü remix çıkarır. Şimdilerde, Wagon Christ Ninja Tune'a geçti (bu arada en iyi remixlerinden ve parçalarından bazılarını zaten buradan çıkarmıştı). Diğer projeleri, Amerikalı bir repçi için bir albüm yapımcılığını ve BJ Cole ile canlı performanslara devam etmeyi içeriyor.

www.wagonchrist.com/


Wreckage Sound System

Wreckage, ekipmanı eksik ruhu tam bir ses sistemidir, jeneratörü bile yoktur ama enerjisini asla yitirmez. Yani, Wreckage bir sokak çocuğudur, asla adam olmayacak, sağa sola çomak sokmayı seven haytanın tekidir. Sokaklardaki bu yolculuğu kaçırmayın.

www.facebook.com/WreckageSoundSystem


Vayb


Vayb, "All sounds will rise in İstanbul" (İstanbul'da bütün sesler yükselecek) mottosuyla, İstanbul'u yeni seslerle tanıştırmak üzere 2013 yılında kuruldu.

20yy.'ın en önemli çağdaş müzik besteci, yazar ve sanatçılarından John Cage 'All sounds' (Bütün sesler) kavramıyla müziğin tanımını genişletmişti. Vayb, Cage'in 'All sounds' kavramına göndermede bulunarak müziğin yaşayan, hayatın kendi gibi her an değişen, canlı ve dinamik bir iletişim aracı, bir keyif olduğunu hatırlatmak istemektedir. 15 milyondan fazla insanın bir arada yaşadığı büyük bir metropol olan İstanbul şehri ritmi ve gürültüsü ile adeta büyük bir konser alanını andırır ve bu canlı, değişken müziği kendi içerisinde barındırmaktadır.
Günümüzde teknolojik gelişmeler ile iyice küçülen, herkesin herşeye o an ulaşabildiği, şehirlerin kendi sesini, birbirimizi dahi dinlemeye vakit bulamadığmız süratli dünyamızda Vayb, konser, festival, sergi ve parti organizasyonları ile hep birlikte dinlemeyi, eğlenmeyi, dans etmeyi, birlikte ağlamayı, gülmeyi kısacası paylaşmayı, sesleri seven herkese bir kaçamak olarak sunmayı amaçlamaktadır.
Vayb, yeni bir müzik türediğinde ülkemize yıllar sonra ulaşıp, CD'den kasede çekilecek müziği 2 gün boyunca bekleyen nesil ile yeni üretilmiş bir esere o an ulaşılabilen hızlı neslin bir sentezidir. Bu bağlamda Vayb, bütün seslerle ilişki içerisinde olup, hiçbirşeyi bekleyemeyecek kadar hızlı değişen dünyamızla eş zamanda, İstanbul'un hareketliliğine yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor.

www.vayb.info/

RE/TUNE v.03


LUKE VIBERT, a legend of British electronic music, in Istanbul!

Presented by the up and coming event organizer Vayb, the third act of the RE/TUNE series, brings Istanbulites together with LUKE VIBERT, a legend of British electronic music, at Indigo. Vayb invites you once again to dance the night away on Saturday the 1st, March 2014. DJ Archetype of Istanbul's very own Wreckage Sound System will open this wicked party and Yeterschism of the same crew will close it.

Aiming to RE/TUNE the audio diversity of Istanbul's music scene, Vayb had taken off in October with Alec Empire as the first act of the series and hosted Speedy J, a pioneer of Europe's techno scene, as its second. RE/TUNE is a series that will take place between Oct 2013 and June 2014, at Indigo, the stronghold of electronic dance music in Istanbul. With the RE/TUNE series, Istanbulites will enjoy the opportunity to hear striking performances from the forerunners of electronic dance music of the 90's, as well as a newer generation of musicians and dance to their hearts' content.


Tickets;

40 TL. at www.sosyotix.com
50 TL. at the door


Door Opening: 23:30



Luke Vibert

Luke Vibert was born and brought up in Cornwall. His dad was a crazy Jimi Hendrix fan and then got into punk. His mum preferred Yves Montand and the Beatles. He went to school. His favourite subject is unknown.
Young master Vibert started playing in various bands and basically making a bad noise - he puts the oddness of the 'Cornwall Skool' (contemporaries Aphex Twin and Tom Middleton / Global Communications) down to the fact that they were so far from any metropolitan style police that no one really cared what they made or how it sounded or what you called it. Spurred on by the success of Aphex, Luke began to think about putting out some of his music. A new label called Rising High contacted Luke - they were looking for new ambient acts so Luke said he was making ambient music (he wasn't). Wagon Christ was born.

Having convinced the label and many of the people buying his records that he was a new ambient guru, Wagon Christ continued to make sizzling, funky chunks of exotic business culminating in the masterful Throbbing Pouch.
But by this time, he had also discovered the joys of name-changing. Rephlex released his Vibert-Simmonds project (weird and slightly droney collaborations with a man named Simmonds). Blue Planet released his drum 'n' bass numbers under the moniker Plug. Mo' Wax signed him up for an album under the most radical title yet: Luke Vibert. Wagon Christ saw some major label action courtesy of Virgin, while Luke Vibert began a collaboration with renowned pedal-steel guitar player BJ Cole. And in between he pumped out a host of remixes for, amongst others, Nine Inch Nails, Squarepusher, Tortoise, Lamb, Stereolab and Mike Flowers Pops (oops).
Now, Wagon Christ has come to Ninja Tune (incidentally, the place where he has already released some of his finest remixes and tunes). Other projects include producing an album for a US rapper and continuing live malarkeys with BJ Cole.
As for "Musipal" it is a mammal whose females have a pouch containing the teats where the young are fed and carried. Actually, that's a Marsupial. But then, facts is facts.
www.wagonchrist.com/


Wreckage Sound System

Wreckage is a sound system, lacking in equipment but never in spirit. Even without a generator, it never loses its energy. In other words, Wreckage is the guttersnipe that enjoys putting spokes into wheels and will never grow up. Don't miss the journey in streets.



www.facebook.com/WreckageSoundSystem



Vayb

Vayb was founded in 2013 in Istanbul, to introduce the city to new sounds, with the motto "All sounds will rise in Istanbul".
Prominent 20th century composer, writer and artist John Cage has broadened the definition of music with his concept of "All Sounds". Via a reference to Cage's concept "All Sounds", Vayb seeks to remind that music is a vital and dynamic medium of communication that is alive and as life itself constantly transformed. A large megapol with over 15 million people, the city of Istanbul, with its rhthym and noise, resembles a giant concert hall and contains within itself, this living music in flux.
In these times, when due to advance of technology everything one desires can be at their finger tips and our world shrinks and accelerates to the point that we can no longer find the time to listen to the sounds of our cities or even each other, with its concert, festival, exhibition and party organisations Vayb hopes to present all lovers of sounds the temporary refuge of collective experiences of listening, revelling, dancing, being moved to tears or laughter, or to put it quite simply, of sharing.
Vayb is a synthesis of the generation that used to wait for two days for new music CD's that would reach our country with several years of delay to be copied to casette tapes and the generation that can reach a new work of music, the minute it is broadcasted. As such Vayb aims to be connected with all sounds and bring a fresh vibrancy to the already dynamic city of Istanbul

www.vayb.info/

Yorumlar

Aynı gece

  • Naftalinli Plaklar (45’lik)

    1 Mart Cumartesi - 20:00
    1 Mart Cumartesi Etkinlik Saati : (20:00) Giriş : 20 TL Plaklardan çalınan müzik eşliğinde, nostal…
  • MARİA PAGES- ÜTOPYA

    1 Mart Cumartesi - 20:00
    ÜTOPYA "Oscar Niemeyer bana insanlığın bir hiyerarşisi olmadığını hatırlatıyor… Hepimiz aynıyı…
  • Güldür Güldür / 1 Mart / Stuttgard

    1 Mart Cumartesi - 20:30
    Güldür Güldür birbirinden eğlenceli skeçleri ve sürprizleriyle Stuttgart'ta unutulmaz bir akşam yaş…
  • Ehl-i Keyf @ KadıköySahne

    1 Mart Cumartesi - 21:00
    Saat: 22:00 Ehl-i Keyf 2003 yılında İstanbul’da kurulan Ehl-i Keyf 2008 yılında "Yeraltından No…
  • Grup Laterna

    1 Mart Cumartesi - 21:00
    Ege’nin iki yakasından şarkılar Laterna eşliğinde sizlerle... Laterna; aralarına çizilmiş yapay sın…
  • SATURDAY SESSION @ ESKİ BEYRUT

    1 Mart Cumartesi - 21:30
    > 2 FLOORS > 2 PRO DJS ------> ARE YOU READY FOR LEGENDARY SATURDAY <------ Eski Beyru…
  • Salih Yılmaz&The Mekan/etnik sahne

    1 Mart Cumartesi - 22:00
    giriş:20 TL
  • Hay Bin Kunduz + Ahmet Beyler // kargART canlıkarga konserleri

    1 Mart Cumartesi - 22:00
    Hay Bin Kunduz + Ahmet Beyler 1 Mart, Cumartesi, 22:00 Hay Bin Kunduz Yine Eskişehir. Yeni Eskişehi…
  • Oldies But Goldies @ Babylon

    1 Mart Cumartesi - 22:00
    Murat Abbas ve Murat Beşer önderliğindeki Oldies But Goldies yine Babylon’da sizlerle buluşmaya hazı…
  • Levent Yüksel

    1 Mart Cumartesi - 22:00
    Türkiye’nin en başarılı seslerinden Levent Yüksel, 1 Mart'ta Jolly Joker İstanbul'da... Sezen Aksu …
  • Vega @ Brnox Pi Sahne

    1 Mart Cumartesi - 22:00
  • Radyo Eksen Partisi @ Babylon Lounge

    1 Mart Cumartesi - 22:00
    Her ayın ilk cumartesi günü Babylon Lounge’da gerçkeleşen Radyo Eksen Partisi’nde bu ay “indie” müzi…
  • EMRE ÖZALP / CÜNEYT TAYLAN (DJ SET) (ZEMİN)

    1 Mart Cumartesi - 22:00
    EMRE ÖZALP https://soundcloud.com/emreozalp CÜNEYT TAYLAN Sekiz yıldır çeşitli mekan, organizasyo…
  • MARY WILSON ● nublu istanbul ● 01/03

    1 Mart Cumartesi - 22:00
    kapı açılış/doors open 22:00 tek set: 23:00-00:00 //////////////////////////////////////////////// …
  • Karaoke Party

    1 Mart Cumartesi - 22:00
    Her Cuma - Cumartesi - Pazar 7 – 14 – 21 – 28 Mart Cuma 1 – 8 – 15 – 22 Mart Cumartesi 2 – 9 – 16 –…
  • Arda Gulyan Project

    1 Mart Cumartesi - 22:00
    1 Cumartesi Etkinlik Saati : (22:00) Bilet Al 20 TL. Arda Gulyan bu kez misafirlerini kendi sahnesi…
  • Saturday Sessions - #ssRoxy | 1 Mart 2014

    1 Mart Cumartesi - 22:00
    Saturday Sessions 3 haftalık program ile karşınızda! - 22 Şubat - Seven ssRoxy ssRoxy Yeditepeli ol…
  • Push The Tempo w/ Cihan Kula

    1 Mart Cumartesi - 22:00
    Uzun zamandır böyle eğlenmemiştim diyeceğin bir gece mi geçirmek istiyorsun? O zaman oklar Push The …
  • Mehmet Erdem

    1 Mart Cumartesi - 22:00
    Mehmet Erdem, "Hiç Konuşmadan" şarkılarını Jolly Joker'de 2 gece üst üste söylüyor! İkin…
  • Mart 2014 @ Mask

    1 Mart Cumartesi - 22:00
    MASK'da bu ay neler mi var? İşte yanıtı... Mart ayında yine konserlerimizle dopdoluyuz! KONSERLER 2…
  • Garanti Caz Yeşili: Caz Ağacı 2014, Louis Armstrong

    1 Mart Cumartesi - 22:30
    nedir? İstanbul caz sahnesinin önde gelen müzisyenleri caz müziğin efsanelerini anıyor hikâye 2011’d…
  • Ozan Çolakoğlu - 01.03.2014 @ garajistanbul

    1 Mart Cumartesi - 23:00
    Ozan Çolakoğlu, 1 Mart Cumartesi akşamı garajistanbul sahnesinde! Ozan Çolakoğlu her ayın ilk cumar…
  • MR. MANTIS / ORCHESTRA VOLATILE

    1 Mart Cumartesi - 23:00
    MR.MANTIS Mr. Mantis, centilmenliğin çekiciliği ve adabıyla silahlanmış etobur bir böcektir. Mr. M…
  • Malt @ KadıköySahne

    1 Mart Cumartesi - 23:30
    Aşkın Gözü şarkısıyla iyi çıkış yakalayan Malt, albümlerinin sevilen şarkılarıyla KadıköySahne'de...…
  • Kirli Çıkı @Arsen Lüpen

    1 Mart Cumartesi - 23:30
  • Maske

    1 Mart Cumartesi - 23:30
    Rezervasyon: (0312) 284 29 25 - 0535 655 21 22 Tepe Prime Eskişehir Devlet Yolu No: 266 ANK. http:/…
  • ASPİKE @ KÜÇÜK BRONX DARK STAGE

    1 Mart Cumartesi - 23:45
    Vokal : Meriç Gezici Gitar : Mert Öğüç Bass : Serhan Ozan Keyboard : Levent Yıldız Davul: Onur U…
  • ASPİKE @ K.BRONX DARK STAGE

    1 Mart Cumartesi - 23:45
    Vokal : Meriç Gezici Gitar : Mert Öğüç Bass : Serhan Ozan Keyboard : Levent Yıldız Davul: Onur Uyaro…