Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali : “Şehir ve Yolculuk”

6 Mayıs 2014 Salı 18:00
İTEF 2014- kargART Etkinlikleri

6 Mayıs Salı
18.00-21.00
Kurmaca Nasıl İşler? Yazar Metnin Neresinde?
Öykü Atölyesi Moderatörü: Sedat Demir
kargART

Bu atölye çalışmasında içtenlik ve soğukkanlılıkla mümkün kılabileceğimiz donanımlara, yazınsal kavramlara boğulmadan, soğukkanlılıkla ve içtenlikle göz atacağız. Programın sonuna doğru sizi bir de sürpriz bekliyor. İpucu verelim: Sürprizi biz değil, edebiyatın imkanlarıyla siz kendiniz gerçekleştireceksiniz. Yazma eylemini olumlu sonuçlandırmak için okuduklarımızdan beslenme eğilimini gösteririz. Ayrıca, sadece yazılı olanı değil, daima yanımızda taşıdığımız eşyadan, karşılaştığımız insanların yüzlerine kadar okumaya eğilimliyiz. Anlamlarını değiştirmeye, onları başka bir şeye benzetmeye ve yeniden adlandırmaya. Farkında olmadan çıkarız bu iki yolculuğa. Halihazırda öykü ve roman, insanın yeryüzündeki bitimsiz yolculuğu da diyebileceğimiz yaşamın dümdüz ve sıkıcı çizgisi içinden, farklı yöntem ve tekniklerle çekilip alınan, ona paralel, birer açık yapıt örneği olarak, anlam ve estetikle zenginleştirilen kurmaca metinler. Daha da ilginç olanı, daha işe henüz girişmişken bile, kendi metnimizin ilk okuruyuz; ilk denetimcisi, bir bakıma ilk editörü.

7 Mayıs Çarşamba

18.30-19.30
Revenge is a long and lonely road / İntikam uzun ve yalnız bir yol
KargART
Alison Pick, Honggyu Son, İnci Aral
Moderatör: Nazlı Gürkaş

İntikam insani bir histen fazlası, nesnesiyle öznesi arasındaki o kendine has ilişkiyi belirleyen bir kültürel kod. Ötekinin mutluluğu ve keyfi (örneğin mutlu bir ailenin) hiç akla gelmeyecek bir yakınının zoruna gidebiliyor ya da bazen intikamın nesnesi öyle can yakıyor ki, ona verilen ceza işlediği suçu aşıyor. Bazen çoktan bitmiş bir savaşın kalıntısı oluyor intikam duygusu ve bazen bu savaş ordular arasında değil aşıklar arasında yaşanıyor. Koreli yazar Honggyu Son, Kanadalı şair-romancı Alison Pick ve birbirimizle ve toplumla kurduğumuz ilişkilerin karmaşık yapısını en ince detayına dek ele alan İnci Aral, intikam ve gücenmenin karanlık yollarına dalıyorlar. Revenge is more than a human emotion; it is a cultural code that defines a particular relationship between its object and its subject. The happiness and well being of the other (a happy family?) causes resentment in the most unlikely person or sometimes the object of revenge has been so hurtful, the chosen method of punishment exceeds the crime. Sometimes the desire to exact revenge is remnant of a war long over and sometimes the war is not between armies but between lovers. Korean author Honggyu Son, Canadian poet-come-novelist Alison Pick and Inci Aral who depicts in minute detail the complexities of the ways we relate to each other and to our environment, delve into the dark ways of revenge and resentment.
Ardıl çeviri/Consecutive Translation



19.45-20.45
Ayrılış Üzerine/On Leaving
KargART
Burhan Sönmez, Vincent Lam
Moderatör: Sedef İlgiç

Ayrılma kararı her zaman başka bir yere ya da başka bir kişiye doğru gitmek üzere o ilk adımı atma kararından once gelmez. Yola çıkarken insan evini ve ailesini, eski bir sevgiliyi, eski bir benliği geride bırakmayı seçmek zorundadır. Üstelik terk edilene geri dönüş söz konusu olamaz, geri dönen her zaman ayrılandan farklı biridir ve döndüğünde ayrıldığı yerden farklı bir yer bulacaktır. Burhan Sönmez ile Vincent Lam arasındaki bu söyleşi bir yurdu, bir evi, bir sevgiliyi, bir benliği geride bırakırken aşılan sınırlar üzerine. /The decision to leave does not necessarily precede the decision of taking a step forward to somewhere or somebody else. To take a journey one must leave behind home and family, an old lover, an old self. One never comes back to what one leaves behind but comes back as a different person to a different place. This conversation between Burhan Sonmez and Vincent Lam is about borders that are crossed when leaving a country, a home, a lover and a self.

8 Mayıs Perşembe
18.30-19.30
kargART
FABİSAD: Kabus Toplum Tarifleri
Hakan Bıçakcı, Levent Şenyürek, Kutlukhan Kutlu

Geçmiş, gelecek ya da şimdiki zaman hangisi umut veriyor, hangisi daha karanlık görünüyor? Distopyalar Mülksüzler'den 1984'e, Cesur Yeni Dünya'dan Fahrenheit 451'e bir yandan içinde üretildikleri toplumu aynalıyan, bir yandan karanlık gelecekler konusunda uyaran anlatılar.
Kabus Toplum Tarifleri başlığı altında Türkiye'de bilimkurgu, fantastik ve korku edebiyatı alanında eserler veren yazarlar distopyaları masaya yatırıyorlar.
Bu etkinlikte, kara ütopya türündeki ilk romanı Cennetin Kalıntıları ile 2011 yılında Türkçe'de yayımlanan en iyi 100 roman arasında gösterilen yazar Levent Şenyürek, Apartman Boşluğu ve Karanlık Oda romanlarında kendi deyimiyle dışarıdan bakıldığında bir pırıltısı, derinliği, ilginçliği yok gibi görünen hayatların üzerine gitmeyi tercih eden, anti-kahramanların yaratıcısı yazar Hakan Bıçakcı yer alıyor.

19.30-20.30
FABİSAD: Yerli Fantazyada Yeni Sesler
kargART
Belma Fırat, Gülbike Berkkam, Nihan Sayın, Barış Müstecaplıoğlu

FABİSAD tarafından düzenlenen GİO Ödülleri'nde başarılı olarak GİO Kitabı seçkisinde eserleriyle yer alan genç kuşak yazarların yer aldığı bu etkinlikte Gülbike Berkkam, Nihan Sayın ve Belma Fırat yazma deneyimleri ve önlerinde uzanan yazarlık kariyeri ile ilgili beklentilerini paylaşıyorlar. Bu etkinlik hem fantastik, bilimkurgu ve korku alanındaki yeni solukları okuyucularla buluşturuyor hem de bu türde yazmak isteyen yazar adaylarına yayınlanma süreçleri hakkında fikir veriyor. Etkinliğin moderatörlüğünü Türk fantastik edebiyatının önde gelen ismi ve aynı zamanda GİO Kitabı'nın editörlerinden Barış Müstecaplıoğlu üstleniyor.

Tüm etkinlikler ücretsizdir
Salon 60 kişi ile sınırlıdır.
18 yaş sınırı vardır
Bilgi için info@kargart.net adresine mesaj atınız

Yorumlar

Aynı gece

  • Semplice Quartet

    6 Mayıs Salı - 18:00
    Murat Erginol 1.keman Yaren Budak, 2.keman Beste Tıknaz Modiri, viyola Yılmaz Bişer, çello Semplice…
  • MY BOO // IF PERFORMANCE HALL

    6 Mayıs Salı - 20:00
    "MY BOO" 6 Mayıs Salı IF PERFORMANCE HALL Sahnesinde!!! 2014 yazında temelleri atılan My …
  • Cansu

    6 Mayıs Salı - 21:00
    Besteci ve yorumcu Cansu, yeni single'ı Kalk Gel Bana ile 6 Mayıs'ta Jolly Joker İstanbul'da sahne a…
  • Bedevi The Baht

    6 Mayıs Salı - 21:00
    KONU : Adem ile Havva’dan günümüze kadar kadın erkek sorunlarını ele alan bununla birlikte her an , …
  • Grup ARKADAŞLAR

    6 Mayıs Salı - 21:00
    Fuat ŞEŞEN Pelin ÖZER Burcu BAL Sate Grup Arkadaşlar ile Salı . Rezervasyon : 0 216 550 99 85
  • 90'lar Türkçe Gecesi *Suat Kayhan & Hakan Abdik

    6 Mayıs Salı - 21:30
    Rezervasyon: (0312) 284 29 25 - 0535 655 21 22 Tepe Prime Eskişehir Devlet Yolu No: 266 ANK. http:/…
  • Falling Notes @ Karakedi

    6 Mayıs Salı - 21:30
    Falling Notes, Muhtesem Otesi Spontane Muzikal etkinlik gecesi, Blues time..
  • KAPİKO

    6 Mayıs Salı - 22:00
    KAPİKO 6 Mayıs Salı Etkinlik saati 22:00 Kaval sanatçısı Batuhan Aydın ve Avusturyalı Besteci/Piyan…
  • ROTS @Buddha Bar

    6 Mayıs Salı - 22:30
    Formed in the early 2011 as a blues band, ROTS have been covering and composing songs in such genres…
  • MERİÇ HIZAL Retrospektif Sergi KİBELE SANAT GALERİSİ

    6 Mayıs Salı - 00:00
    İş Sanat Kibele Galerisi, heykel sanatının önde gelen isimlerinden Meriç Hızal’ın kariyeri boyunca i…