Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Liseler Arası Müzik Yarışması Doritos Cover Fest

12 Ekim 2006 00:00

İstanbul çapındaki 30 lise müzik grubunun yarışacağı Doritos Cover Fest elemeleri 26 Kasım 2006 Pazar ve 3 Aralık 2006 Pazar tarihinde Studio Live'da finali ise 10 Aralık 2006 Pazar Pazar günü Türkiye'nin en büyük gençlik festivali Trend Show ana sahnede gerçekleşecek.

15'i Anadolu Yakası, 15'i Avrupa Yakası olmak üzere toplam 30 Lise Müzik Grubunun katılacağı yarışmanın 1. elemesi 15 Anadolu Yakası grubunun katılımı ile 26 Kasımda, 2.elemesi ise 15 Avrupa Yakası grubunun katılımıyla 03 Aralık da gerçekleşecek.

1. ve 2. elemede ilk 5 e girecek gruplar 10 aralık tarihinde Trend Show'da 1.lik mücadelesi verecekler. Dereceye girenler seçkin jüri üyeleri tarafından belirlenip para ve çeşitli sponsor ödülleri ile ödüllendirilecekler. Yarışmaya katılacak gruplar, jüri üyeleri ve ödüller 1 Kasım 2006 Çarşamba günü duyurulacaktır.

Haber güncellemeleri için burayı GaRaJ'ı takip edin!

Yorumlar

  • hala oluyor mu böyle yarışmalar ya. bizim zamanımızda milliyet kasdav vardı. bu yaştan küçükllerin kafasına müzikte dahi yarışı sokuyorlar. şöyle liselerarası festival tadında bir şey yapsalar eyvallah da. böyle populer kültüre kılıf giydirilimş, popstardan farkı nedir bunun?
    Üye
    pehlivan
    Tarih
    25 Aralık 2006 00:00
  • bizde yarışmaya king's quest grubu olarak katıldık. . .gayette iyi gecen bi yarışmaydı bana göre.özellikle hollow-man koray'ın da dediği gibi festival güzel gecti bizede cok yardımcı oldu kendisi...bizde ilk 3'e giremedik ama gruplar genel anlamda iyilerdi.elemelerde queen-the show must go on finalde ise scorpions-still loving you coverladık..elemede cok iyi oldugumuzu düşünüyorum solo gitardaki ufak problem hariç..ancak finalde gerektiği özeni gösteremedik...kendi adıma en iyi performanslarımı sergilediğimden eminim...ödül alan almayan herkesede tebrikler....Yigit(King's Quest-Solist)
    Üye
    cruz
    Tarih
    25 Aralık 2006 00:00
  • Yarışmaya katıldığından haberim bile olmayan Solonor arkadaşımın üstüne gitmek gibi olmuş attığım ufak yazı. Ondan bu olayın tamamen kurallar çerçevesinde olduğunu dışardan adam getirmenin serbest olduğunu öğrendim. O yüzden onlara sahtekâr deme hakkım da böylelikle ortadan kalkmış oluyor.
    Ancak benim fikrim "Liselerarası" diye geçen bir yarışmada ordan burdan daha deneyimli müzisyenlerle yarışılmasının doğru olmadığıdır. Çünkü "Liselerarası" kelimesi benim için amatör, hevesli anlamlarını taşıyor. Bu yarışmanın ortamını da gayet iyi biliyorum güzel bi yarışma, inanılmaz kulis dönen kasdava göre farklı bi atmosferde ortalama bi ses sistemiyle çalma fırsatı hoş bir deneyim...Özellikle ülkemiz liseli müzisyenlerinin böyle yarışmalara ve organizasyonlara ihtiyacı var. İsveçe, Hollandaya baktığımızda adamların yarısının üniversite hatta bazen lisede albüm çıkardığını görüyoruz.
    Peki size liselerarası bir yarışmanın barda yapılması doğal geliyo mu? Tamam belki aramızda doğal ;) ama etik değil. Bence bu yarışmanın Coverfest olarak kalması desteklenmesi ve büyümesi "Liselerarası" gibi kısıtlayıcı ve oldukça kırılgan anlamlar taşıyan sıfatından da arındırılması Roxy Müzik günlerinin bir yorum alternatifi olarak yerleşmesi daha gerçekçi ve dürüst bir çözümdür. Liselerarası arası sıfatının getirilerinden yararlanarak aslında karmakarışık bir yarışma düzenlemek ise işin kolayına kaçmak. Ancak liselerarası yarışmalara da elbet ihtiyaç var elimizde var olanlar ve olmuşlar ise pek düzgün şeyler değildi. MEB ve Kültür Bakanlığı tarafından adam gibi denetlenen yarışmalar düzenlense, ÖSS ye karşı duyulan ciddiyetin %1 i bu yarışmalara ve genel anlamda sanata duyulsa kimbilir bizim gibi sonuna kadar gaz olan gençlerin tabanında bulunduğu bu toplumdan neler neler çıkar. Olay sadece ardından "nasıl olduysa olmuş biz paramızı kazandıkya" mantığıyla yapılan ertesi yıl birdaha gündeme gelip yine aynı şekilde yapılan bu yarışmaların daha ciddi bir şekilde ele alınması, üst düzey bir güç tarafından sıkı kontrol edilmesi ve belli kurallarla sınıflandırılması (liselerarası, üniversitelerarası, kolejler arası, karma vs..), jüriyi çok göstermek için bulunan konuyla alakasız, müzikal anlamda nerde olduğu belli olmayan sponsor firma yetkilisi veya sahibi kişilerin jüri sandalyelerinden arka taraflarına sert bir tekme ile fırlatılması sonucunda yarışmalarımızın sayısı ve kalitesi artırılabilir. İlerde zaman bulursam, bunların eksiklerini iyi bilenbiri olarak böyle organizasyonları desteklemeyi düşünüyorum. Benim gibi böyle şeyleri yaşamış görmüş olanlarda elbet destekleyeceklerdir diye umuyorum.
    Coverfeste devam ama bazı çelişen şeyleri ortadan kaldıralım bence ilk aşamada. Ne kadar çok yarışma o kadar çok prestij rekabeti, ne kadar çok rekabet o kadar çok kaliteli yarışma, ne kadar çok kaliteli yarışma o kadar çok hevesli hırslı genç ve o kadar çok müzisyen ve o kadar çok sanat ve o kadar aydın toplum vıdı vıdı diye gider bu =) neyse sonu hepimizin yararına
    Üye
    -SLasH-
    Tarih
    11 Aralık 2006 00:00
  • Ayrıca son olarak da şunu söliim, gereksiz yere tartışmanın ve reklam olmanın da gereği yok. Eğer sizi kıran bişey sölediysem ki hepiniz arkadaşımsınız, özür dilerim ve tekrar kutlarım, ama üstüme gelmeyin lütfen böyle platformlardan insanlara malzeme olmanın bi anlamı yok, msn den konuşuruz zaten=)

    tekrar tebrikler, dediğim gibi kırdıysam tekrar özür dilerim.. Yanlış anlaşılma olmasın diye msn den konuşmayı öneriyorum=)
    Üye
    Solonor
    Tarih
    11 Aralık 2006 00:00
  • ayrıca "herkes onlar gibi dürüst olabilse" derken, 1. çıkıcakken sonuncu çıkmayı kastediyosan o da bi ayrı mevzu tabii..

    Ama yine de biz gerekeni yaptık, onları alkışladık, tebrik ettik, onlarla birlikte sevindik. Hal böleyken yoğun eleştirilerin yersiz olduğunu düşünüyorum.. Üstüme gelmeyin, hepsi tanıdığım olan grubun daha fazla üstüne gidip kavga edip arkadaşlığımı kaybetmek istemiyorum..
    Üye
    Solonor
    Tarih
    11 Aralık 2006 00:00
  • Ayrıca kasdavı da 2 kere gördükten ve orda 2 katılışında da finale kalıp 2. sene heralde en çok ödül alan 3 okuldan biri olup yorum dalında ödül alamayan biri olarak sonra organizasyona laf sokma çalışmalarını gereksiz, kasdavı koruma anlayışını ilginç buluyorum. Şuana kadar yapılmış genç-müzik yarışmaları içinde kesinlikle en iyisiydi. Eğer kasdavda yaşadığım şeyleri bilmeyen varsa lütfen 2006 kasdav yazsın aramaya garajda ve okusun.. Sadece benim yaşadıklarım bile orada neler yaşandığına kanıttır.

    Üstüne üstlük şahsi fikrim, konsept olarak insanın ille de kendi okulundan arkadaşları olup ordan bir grup kurup katılması mantıksızdır, eğer bunu hala savunan varsa bu onların hayatlarında grup arkadaşlarının kardeşleri gibi olduğunu şuana kadar özümseyememiş olmasından kaynaklanır. Seneye de bence liselerarası sloganının kaldırılması ve sadece grup adlarıyla yarışmaya katılılması, organizasyona bir artı puan daha getirecektir.. Çünkü ilerde müzik adına bişeyler yapmak isteyenler anca böyle desteklenebilir.. Okul grubu olarak mezuniyetlerinden sonra bişeyler yapmaya çalışan ülkemizde kaç grup var ki onlara destek verelim?
    Üye
    Solonor
    Tarih
    11 Aralık 2006 00:00
  • slash akıllı ol msn e gel=)
    Üye
    Solonor
    Tarih
    11 Aralık 2006 00:00
  • Yarışmaya katılıp başarılı olamayanların ve kendisinden cok daha kaliteli müzisyenlere bok atmak isteyen arkadaşların sürekli lise dışından eleman vardı diye eleştirdiği bu sene süper geçen festival
    Üye
    Hollow-Man
    Tarih
    11 Aralık 2006 00:00
  • Sözde liselerarası olup isteyenin istediği yerden müzisyen soktuğu bu acayip trend kasıntısı ve biletleri hakettiğinden çok daha pahalı olan yarışmaya sadece kendi lise öğrencilerinden oluşan grupla katılan Galatasaray Lisesi kardeşlerimin birinciliklerini kutlarım. Orda olamadım ama hakettiklerine eminim. Keşke herkes onlar gibi daha dürüst olabilse...
    Üye
    -SLasH-
    Tarih
    10 Aralık 2006 00:00
  • ayrica the mood un da elendigine uzulmuştum.. bence finale cikabilirlerdi..
    lise dişindan ogrenci katilabilmesi bence tam olarak ta lise yarişmasi olmamasindan kaynaklaniyo...
    yani kasdav gibi milli egitim bakanliğinin filan kariştiği bişey degil, o çeşit "ciddi"
    Üye
    Artemis10
    Tarih
    10 Aralık 2006 00:00
  • hicbir canli performansi dinlemedim.. ama demolardan sonra ilk begendiklerim kuz, broken chains, gsl nin grubu ...
    acikcasi de morgan favor gosteriliyodu.. ama vokalin sesini hiç begenmedim ben...

    gsl nin birinci olmasina sevindim
    Üye
    Artemis10
    Tarih
    10 Aralık 2006 00:00
  • birinci galatasaray lisesi oldu..ki bence kesinlikle daha iyiler vardı...
    Üye
    deepestpurple_
    Tarih
    10 Aralık 2006 00:00
  • Neden hep basarı duzeyi yuksek ya da ozel liseler var :@
    Üye
    Kidfirat
    Tarih
    10 Aralık 2006 00:00
  • Neden hiç düz devlet lisesi yok? Düşündürücü. Katılanlara başarılar.
    Üye
    koyunbaba
    Tarih
    2 Aralık 2006 00:00
  • anadolu yakası finalistler:
    1- kuz (koç)
    2- de morgan (hüseyin avni sözen anadolu lisesi)
    3- king's quest (doğa koleji)
    4- one love (istek vakfı )
    5- kurgan (haydarpaşa anadolu l.)
    Üye
    blisshirley
    Tarih
    27 Kasım 2006 00:00
  • ilk elemde finale kalan isimler:S???
    Üye
    iFuck
    Tarih
    26 Kasım 2006 00:00
  • bakalım güzel bir etkinlik olacak indirimli(bilet) isteyen mesaj atabilir
    Üye
    evrh
    Tarih
    24 Kasım 2006 00:00
  • niye istanbul geneli ki?!...
    Üye
    rocker_ant_boi
    Tarih
    23 Kasım 2006 00:00
  • aslında lıse dısında eleman alınması sacma gelıyor zaman herkas tanıdıgı usta bı gıtarıstı getırıp soksun yarısmaya bız pendık lısesınden derın nefes olarak katıloz ve dısarıdan okımse yokkk ve yarısma cover fest ama duzgun kavr yapan yok ogrendıgımız kadarıyla yınede herkese basarılar
    Üye
    bluemetal89
    Tarih
    12 Kasım 2006 00:00
  • The Mood olarak katılcaz
    saygılar.
    Üye
    tibet_2327
    Tarih
    12 Kasım 2006 00:00
  • öyle ahım şahım bir jüri değil, zaten dünyada bu güne dek iyi bir müzik yarışması jürisi olmamıştır. olsa zaten müzik diye bir şey olmazdı. ama genç arkadaşlar çıkıp çalsınlar, güzel şeylerdir bu yaşlarda çıkıp sahnede çalmak arkadaşlarla birlikte eğlenmek v.s.
    amacınız bu olsun, ödül alamayın alın umrunuzda olmasın pek.
    Üye
    Leviathan
    Tarih
    8 Kasım 2006 00:00
  • Yarişmaya Katilacak Gruplar

    Anadolu Yakası
    1-Broken Chains
    2-Chaosland
    3-Çernobil
    4-De Morgan
    5-Derin Nefes
    6-Fixed Penalty
    7-Gilraen
    8-Kapank
    9-Kings’quest
    10-Kurgan
    11-Memonto Mori
    12-One Love
    13-Souled-Out
    14-The Mood
    15-The Morning Glory

    Avrupa Yakasi
    1-Abbastanza
    2-Babilla
    3-Bagaj
    4-Çivi Söküğü
    5-Elizabeth
    6-Grup Trend
    7-Helenerin Elleri
    8-Impulse
    9-İnpetto
    10-Jungle
    11-Kudos
    12- Mojo Pin
    13-Overdose
    14-Pacifique Blue
    15-Raptus

    DORİTOS COVER FEST'06 JÜRİ ÜYELERİ
    1- Can Şengün / Sanatçı
    2- Nalan Demirci / EMI Music Türkiye
    3- Emre Aydın / Sanatçı
    4- Birol Namoğlu / Grup Gripin
    5- Doğan Duru / Grup Redd
    6- Alper Bahçekapılı / Roling Stone Dergisi
    7- Serkan Fidan / Menajer
    8- Orçun Ertan / Performans Merkezi Sahibi
    9- Çiğdem KIRLI / Doritos Yetkilisi
    10- TYTZ üyeleri
    Üye
    iFuck
    Tarih
    7 Kasım 2006 00:00
  • Merhaba Arkadaşlar ,

    Bu liseler bana başvuruyorlar ve grupları belirli elemelerden geçirdikten sonra yarışmaya alıyoruz..

    Katılmak isteyen arkadaşlar varsa
    [email protected] adresinden benimle irtibata geçsinler..
    Üye
    Hollow-Man
    Tarih
    22 Ekim 2006 00:00
  • abi zaten adı cover fest beste olurmu ne ilginçsiniz bence yine gecen seneki gibi farklı liselerden elmanlar gireblirir insllah yani:D
    Üye
    crapula
    Tarih
    21 Ekim 2006 00:00
  • 30 grubu kim belirlicek?? kasdava eşek kadar herifler katılıyo bu da öyle olmasın....
    Üye
    doruque
    Tarih
    19 Ekim 2006 00:00
  • ya basvuruyu nası yapcaz bılen varmı?
    Üye
    bluemetal89
    Tarih
    18 Ekim 2006 00:00
  • gerek kalmadı ok
    Üye
    iFuck
    Tarih
    16 Ekim 2006 00:00
  • abi ayrıntılı bilgi verebilecek birisi var mı???zemin_kat a mesaj yazcaktım ama arkadaş listesindekilerden alıyomuş sadece mesaj beni eklersen arkadaş listene abi bi de mesaj atarsan sana msnimi veriyim konuşalım b,i çok acil ama>???
    Üye
    iFuck
    Tarih
    14 Ekim 2006 00:00
  • herkese basarılar :D
    Üye
    nehster
    Tarih
    14 Ekim 2006 00:00
  • alt üst edicez orayı...şişli terakki
    Üye
    zemin_kat
    Tarih
    14 Ekim 2006 00:00
  • kasdava kafiyiz abiler :):):):):)
    Üye
    merted
    Tarih
    13 Ekim 2006 00:00
  • pardon cover fest diyor=) Ahahahahaha salak oldum ben=)
    Üye
    elektromanyak
    Tarih
    13 Ekim 2006 00:00
  • farklı liselerden elemanlar olmuyor mı ? Cover mı beste mi ?
    Oooohoo hiç bilgi yok ki anam=)
    Üye
    elektromanyak
    Tarih
    13 Ekim 2006 00:00
  • evt
    Üye
    punk89
    Tarih
    13 Ekim 2006 00:00
  • geçen seneki gibi lise dışından elemanlar mı yarışıyo
    Üye
    -maJestY-
    Tarih
    13 Ekim 2006 00:00
Toplam 35 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler