Adalberto Álvarez Y Su Son Zaman: 14 Aralık 2006 Perşembe - 21:30 Mekan: Babylon - Taksim - İstanbul Fiyat: 14 Aralık: Masa 83 YTL /">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Adalberto Álvarez Y Su Son @ Babylon - Taksim - İstanbul

4 Aralık 2006 00:00
Sahnede: Adalberto Álvarez Y Su Son
Zaman: 14 Aralık 2006 Perşembe - 21:30
Mekan: Babylon - Taksim - İstanbul
Fiyat: 14 Aralık: Masa 83 YTL / Ayakta 33,50 YTL
Bilet: biletix.com

Garanti Caz Yeşili
Adalberto Álvarez Y Su Son

Babylon Omara Portuondo';dan sonra Latin dünyasından bir diğer efsaneye ev sahipliği yapacak. Piyanist, kompozitör, aranjör ve yönetmen Adalberto Álvarez önderliğindeki Adalberto Álvarez Y Su Son 2 özel performans için İstanbul';a geliyor. The Cuban Sonero';nun tartışmasız en büyük ismi olan Álvarez konserleri İstanbul';daki Latin severler arasında şimdiden büyük heyecan yarattı.

Kendine has kusursuz, armonik ve melodik tarzıyla EL Caballero del Son ünvanı ile anılan Álvarez, son 30 yıldır The Cuban Sonero ve Latin müzik dünyası antolojilerine adını altın harflerle yazdırdı.

1978 yılında Son 14 adlı orkestrayı kuran Adalberto Álvarez, geleneksel Küba standartlarını farklı bir konseptle modern dünyaya ustalıkla uyarlarken latin müziğinin en başarılı isimlerinden biri olacağının sinyallerini veriyordu. 1984 yılında kurduğu Adalberto Álvarez Y Su Son ile 22 yıldır aralıksız çalışmalarını sürdüren sanatçı latin dansçılarının yıllardır en çok tercih ettiği şarkılara imza attı.

Álvarez';in besteleri bugüne kadar aralarında Papo Lucca, Oscar D' León, Roberto Roena, Willy Rosario, Andy Montañés, Ismael Quintana, Juan Luis Guerra and the 440 ve Eddie Palmieri gibi salsa dünyasının çok sayıda yıldız ismi tarafından seslendirildi.

Sanatçı 2002 yılında Paris Congress Palace';ta 4000 seçkin davetlinin tanıklık ettiği bir gecede efsanevi Compay Segundo ile onun ölümünden sadece bir kaç ay önce bugün hala konuşulan unutulmaz bir performans sergiledi. Bir yıl sonra hem 55. doğum gününü hem de müzik dünyasındaki 30. yılını kutlamak için A Bayamo en Coche adlı çok özel bir kayıt gerçekleştirildi. Aynı yıl Cubadisco Special Prize';ı kazandı.

2004 yılında gerçekleştirdiği ve Haila María Mompié, Changuito ve Tata Güines gibi isimlerin konuk olduğu başarılı bir Dünya turnesinin ardından Kanada';da gerçekleşen ve Küba kültürünü tanıtmak için düzenlenen Festivalisimo';ya davet edildi.

Latin dans dünyasında adı Amerika Birleşik Devletleri';nden Japonya';ya, İspanya';dan Porto Riko';ya, Venezuela';dan Kolombiya hatta Ekvator';da bile kült haline gelen Álvarez 30 yılı geride bıraktığı kariyerinde hala aynı tutku, güç ve yaratıcılıkla çalışmalarını sürdürürken kendinden sonra gelen üç kuşağa ilham kaynağı oldu. Sanatçı Küba müzik tarihinde hepsi birer klasik olarak kabul edilen 20';den fazla albüme imza attı.

Uluslararası platformda sayısız ödül kazanan Álvarez, İstanbul';da iki gece peşpeşe Latin severlerin ayaklarını yerden kesmeye hazırlanıyor.

Adalberto Alvarez Zayas - Yönetmen
Dorgeris Alvarez Balart - Piyano
Michel Gonzales Poli - Vokal
Aldo Isidro Miranda Alvarez - Vokal
Adan Francy Gomez Portuondo - Trompet
Uyuni Martinez Romero - Trompet
Luis Orlando Alvarez Artola - Perküsyon
Yoel Cuesta Fernandez - Conga
Jorge Oliva Gonzalez - Trombon
Roilan Borrero Dunet - Bongo
Eduardo E. Carranza Acevedo - Conga
Dayan Rivera Lazaga - Klavye
Alfonso Jose Nunez Mancebo - Bajo
Cruz Isaac Galiso - Vokal

Yorumlar

Taze haberler