Stuart A. Staples Zaman: 26 Ocak 2007 Cuma - 21:00 Mekan: Yeni Melek Gösteri Merkezi - Taksim - İstanbul Fiyat: 20 YTL Bilet: biletix.com">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Stuart A. Staples of Tindersticks @ Yeni Melek Gösteri Merkezi - Taksim - İstanbul

30 Aralık 2006 00:00
Sahnede: Stuart A. Staples
Zaman: 26 Ocak 2007 Cuma - 21:00
Mekan: Yeni Melek Gösteri Merkezi - Taksim - İstanbul
Fiyat: 20 YTL
Bilet: biletix.com

90'lı yıllara damgasını vurmuş, efsanevi İngiliz topluluk Tindersticks'in karizmatik sesi Stuart A. Staples iki yıl içerisinde çıkardığı iki solo albümünden parçalarını, Tindersticks hayranlarıyla paylaşmak üzere İstanbul'da bir konser verecek.

Binboa Vodka sponsorluğunda, Yeni Melek'de gerçekleşecek konserin tarihi 26 Ocak 2007.

90'ların başlarında Nottingham'da kurulan Tindersticks, o dönemin Brit-pop patlamasından uzak durarak, ticari bir başarıyı müzikal çizgisinden ödün vermeden yakalayabilen ender topluluklardan. Indie rock estetiğini şehirli ozan geleneğiyle ustaca birleştiren topluluk ilk albümünü 1993 yılında çıkardı.

Melody Maker tarafından 'yılın en iyi albümü' seçilen albümde can acıtan, aşk, ayrılık hikayelerini melankolik, hafızalardan silinmeyecek sesiyle anlatan karizmatik şarkıcı Stuart A. Staples ayrıca duruşuyla, giyim tarzıyla da Tindersticks'in özünü oluşturan estetiğin baş temsilcisiydi.

Tindersticks, ikinci albümü "Tindersticks 2" ve bir sonraki "Curtains" ile çıkışını pekiştirdi, hatta çıtayı daha da yukarı çekebildi. Sadık bir hayran kitlesini yıllardır arkasından sürükleyen Tindersticks bugüne kadar toplam altı stüdyo albümü çıkardı.

Claire Denis'nin iki filmine (Nenette & Boni, Trouble Everyday) müzikler de yapan Nottingham'lı topluluk genç bir kitleye melankolik bir romantizmi süzerek sunabilen nadir gruplardan biri.

Tindersticks'in yarattığı bu melankolik, karanlık atmosferin arkasındaki baş mimar, solist Stuart A. Staples. Yoğun duygusal anları sadece vurucu sesiyle değil, şiirsel sözlerle de aktarabilen yetenekli sanatçı, son dönemlerde kendi yazdığı şarkıları kendi stüdyosunda kaydetmeye karar verdi.

Yann Tiersen, önemli müzisyen Terry Edwards ve Tiger Lillies'den Adrian Huge'dan yardım alarak çıkardığı ilk solo albümü "Lucky Recordings"den sonra 2006 yılındaki olgunluk albümü olarak nitelendirilen "Leaving Songs"u çıkardı.

Yıllarca Leonard Cohen, Tom Waits, Nick Cave ile birlikte anılan Stuart A. Staples'in Binboa Vodka sponsorluğunda gerçekleşecek Türkiye'deki ilk konseri sadece Tindersticks hayranlarını değil; Dylan, Neil Young, Lou Reed, hatta Bonnie Prince Billy gibi isimlerin dahil olduğu ozan şarkıcı geleneği takipçilerini de davet eder nitelikte.



18 YAŞ SINIRI VARDIR.

ÖNEMLİ NOT: Etkinlik mekanı Yeni Melek girişlerde mutlak surette geçerli yasal kimlik sorgulaması yapmaktadır. Geçerli kimlikler nüfus cüzdanı, ehliyet, yabancı uyruklu kişiler için pasaport, Türkiye'de okumakta olan yabancı uyruklu öğrenciler için resmi öğrenci belgesidir. Üzerlerinde belirtilen yasal belgelerden birisini bulundurmayan kişiler Yeni Melek'e alınmayacaklardır

Yorumlar

  • büyük bir heyecanla bekliyorum :)
    Üye
    radyokafa
    Tarih
    25 Ocak 2007 00:00
  • Sorry Stu but we will play in Bronx that night so we can't come your gig but if you finish your performance early, you can come and see us, say hi to Kathleen...

    Opal - www.myspace.com/opalband
    Üye
    Opal
    Tarih
    31 Aralık 2006 00:00
Toplam 2 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler