Subash Chandran Ganesh Kumar Zaman: 27 Ocak 2007 Cumartesi - 12:00 Mekan: Jazz Play - Taksim - İstanbul Fiyat:">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Hint Ritmleri Atölyesi @ Jazz Play - Taksim - İstanbul

23 Ocak 2007 00:00
Sahnede: Subash Chandran
Ganesh Kumar
Zaman: 27 Ocak 2007 Cumartesi - 12:00
Mekan: Jazz Play - Taksim - İstanbul
Fiyat: Tam: 30 YTL
Bilet: Jazz-Play Studio

Dünyaca ünlü Hintli perküsyon üstatları Subash Chandran ve Ganesh Kumar, 27 Ocak Cumartesi günü, saat 12:00-13:30 ve 14:30-16:00 Jazz Play Stüdyosunda workshop düzenleyecek.

Subash & Ganesh, kanjira, ghatam, mridangam ve vokal perküsyon üzerine eğitim veren en ünlü isimler.

Mridangam, Güney Hindistan’daki bütün klasik müzük performanslarının ana enstrümanıdır. Elle ve tokmakla çalınan silindir biçimli bir hint davuludur.

Kanjira, yine Güney Hindistan klasik müzik konserlerinde yaygın olarak kullanılan ahşap çerçeve ve kertenkele derisinden yapılan daire şeklinde küçük bir vurmalıdır.

Ghatam, topraktan yapılmış bir alettir ve genellikle halk müziğinde kullanılır. Ayrıca carnatic müzik konserlerinde kullanılan bir eşlik enstrümanıdır.

Vokal perküsyon, vurmalı hecelerinin metodik bir yolla ses değişimlerindeki iniş ve çıkışlarla ritmik olarak okunmasıdır.

Subash Chandran ve Ganesh Kumar, tüm dünyada çalmış ve Hint ritmleri üzerine bir anlayış ve yorum geliştirmiş perküsyoncular. Bu sebeple workshop, hem vurmalı bir alet çalan hem de yeni başlamak isteyenler için faydalı bir çalışma olacaktır.

Workshop şu başlıkları kapsayacak:
1.Ritm duygusunun oluşturulması
2.Vokal perküsyon teknikleri & kompozisyon
3.Eşlik yeteneklerinin geliştirilmesi
4.Parçalar için eşlik
5.Aksak ritmlerin icrası
6.Solo çalınması

Atölye çalışması tamamen grubun katılımıyla gerçekleştirilecek. Herkes kendi seçeceği vurmalı ile çalışmaya katılabilir. Atölye sırasında katılımcılar klasik hint müziğinde ve şarkılarda kullanılan çeşitli hint kalıpları ile yönlendirilip, hint perküsyonuna has özellikleri sergileyebilecekleri çeşitli sırları öğrenecekler.

Atölye çalışması size hint müziği üzerine daha derin bir algılama sağlayacak, ve atölyeden perküsyon çalma zevkinizi geliştirecek faydalı egzersizler öğrenerek ayrılacaksınız. Birlikte çalışacağınız bu müzisyenler, Bela Fleck, Max Roach, Viktor Wooten, the Violent Femmes, Jeff Coffin, Glen Velez ve daha birçok batılı büyük sanatçıyla da çalmış, alanlarında özelleşmiş önemli eğitmenler.

Sanatçılarla ilgili ayrıntılı bilgi için:
Subash Chandran - www.subashchandranmusic.com
Ganesh Kumar - www.ganeshkanjira.com

“Harika bir çalışma!!! Eğlenceli ve çok ilginçti. Subash ve Ganesh sadece harika müzisyenler değil, aynı zamanda muhteşem eğitmenler. Daha öncesinde çok karmaşık sandığım şeyleri, anlaşılması çok kolay bir hale getirdiler. Hangi enstrümanı çalarsanız çalın, bu çalışma yeteneklerinizi geliştirecek, ritm ve zamanlama ile ilgili bakışınızı derinleştirecek.”
- Jonathan Murray

Yorumlar

  • süper keşke istanbulda olabilsem
    Üye
    UMEET
    Tarih
    27 Ocak 2007 00:00
Toplam 1 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler