Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Bilgi Üniversitesi Müzik - Performans Bölümünü Kapatıyor

19 Temmuz 2004 00:00

1997 yılında başlayan ve bir çok müzisyenin faydalandığı ve mezun olduğu program, Türkiye’de çağdaş caz eğitimi veren tek kurum olma özelliğini taşıyordu. Mezun olan öğrencilerin bir kısmı yüksek lisans eğitimlerini yurt dışında tamamlıyorlar. Bu öğrencilerden biri olan ve kompozisyon alt bölümü mezunu Nihan Yeşil de, 2003 yılında New York’ta genç kompozitörler dalında ASCAP’tan ödüle layık görüldü. Ödüle layık görülen altı genç kompozitörün beşi ABD vatandaşı.

Bir dönem verdiği eğitim ve gerçekleştirdiği projelerle dikkati çeken müzik bölümü, Bilgi Üniversitesi’nin en iyi bölümü olarak gösteriliyordu. Müzik Bölümü’nün kurucularından bölüm başkanı Ali Perret’in 2003 yılında istifa edip New York’a yerleşmesiyle, başkanlığa Çiğdem Borucu atandı. 2003-2004 eğitim yılını huzursuz geçiren bölüm, akademik kurulun aldığı son kararlar doğrultusunda, performans alt bölümlerinin kapatılarak, 2004-2005 eğitim yılına performans bölümü öğrencisi alınmayacağını bildirdi. Müzik bölümünde okuyan öğrencilerin mezuniyetinden sonra, bölümün tasfiye edileceği tahmin ediliyor.

Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü
Kaynak: studyoimge.com

Yorumlar

  • müzik bölümü kapanmıyor.. bilgi üniversitesi müzik bölümünde okuyan biri olarak bunu söyleyebilirim. müzik teknolojileri bölümüne de performans bölümü kadar ilgi gösterilmekte bundan sonra ve bu durumda sanki performans bölümünün kapanıyormuş gibi görünmesine sebep olmakta.. ama yok öyle bir şey.. ayrıca bilgi müzik bölümünün amacı enstruman çalmayı bilmeyenlere enstruman çalabilmeyi öğretmek değil eğer öyle bir isteğiniz varsa zaten konservatuara gitmelisiniz.. bilgi müzik "müziği nasıl kullanabiliriz" sorusunu cevaplar.. o yüzden müzik hakkında ya da enstrumanlar hakkında bir şey bilmeyen öğrenciler de doğal olarak bölüme alınmamaktalar..
    Üye
    nue
    Tarih
    15 Ekim 2004 00:00
  • sebnem ferah band - ozan tügen (biricik ozimiz) burdan mezun
    gerçekten çok yazık
    Üye
    seboist88
    Tarih
    23 Temmuz 2004 00:00
  • ne yazığı, ne kayıbı...isabet olmuş. öğrencilerini üniversiteye yeni girecek genç, istekli müzisyenler yerine; 30 yaşında, gitarı yalayıp yutmuş, 'askere gitmeyeyim de şu bölüme gireyim' grubundan seçen bu bölümün zaten başarılı olması beklenemezdi.
    Üye
    aleister
    Tarih
    20 Temmuz 2004 00:00
  • kayıp
    Üye
    GuiTaR
    Tarih
    19 Temmuz 2004 00:00
  • bizim bass'çının en çok istediği yerdi. Yazık oldu...
    Üye
    Ktulu
    Tarih
    19 Temmuz 2004 00:00
  • Facia
    Üye
    contrabass
    Tarih
    19 Temmuz 2004 00:00
  • yazık.
    Üye
    hi-hat
    Tarih
    19 Temmuz 2004 00:00
Toplam 7 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler