Georges Moustaki Zaman: 21 Nisan 2007 Cumartesi - 20:00 Mekan: İş Sanat Kültür Merkezi - Levent - İstanbul Fiyat: 1.Kategori: 77 YTL 2.Kategori:">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Georges Moustaki @ İş Sanat Kültür Merkezi - Levent - İstanbul

17 Mart 2007 00:00
Sahnede: Georges Moustaki
Zaman: 21 Nisan 2007 Cumartesi - 20:00
Mekan: İş Sanat Kültür Merkezi - Levent - İstanbul
Fiyat: 1.Kategori: 77 YTL
2.Kategori: 66 YTL
3.Kategori / Tam: 55,50 YTL İnd: 45,50 YTL

- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir.
Bilet: biletix.com

GEORGES
MOUSTAKI

Günümüzün en önemli şair müzisyenlerinden biri olan Georges Moustaki, İstanbullu hayranlarıyla buluşuyor. Enstrümantalist, yazar - besteci - yorumcu, şair özellikleriyle ortaya koyduğu eserleri Piaf, Reggiani, Barbara, Dalida, Montand ve Salvador gibi efsane şarkıcılar tarafından baş tacı edilen büyük besteci, film müzikleri alanında verdiği eserlerin ve yağlıboya / karakalem resim uğraşılarının yanı sıra, edebi eserler de üretiyor. Bir aydan fazla bir süreyi aynı ülkede geçirmeyen, arkadaşlarını ziyaret, yeni şarkılar yazmak - söylemek ve esinlenmek için sürekli seyahat eden sanatçı, günümüzün en üretken müzisyenlerinden biri olarak tanınıyor.

Yunan asıllı bir ailenin oğlu olarak Mısır'ın İskenderiye kentinde doğan Moustaki, küçük yaşlardan itibaren Fransız kültürünün etkisi altına girerek Fransız şarkıcılardan etkilendi. Paris'e taşınarak klüplerde sahne almaya başlayan sanatçı, Edith Piaf için şarkı yazmaya başlamasıyla dikkat çekti. Farklı şarkıcılar için yazdığı "Eden Blues", "Les Orteils du Soleil", "Les Musiciens", "Le Métèque" gibi parçalarıyla iyice ünlenen Moustaki, 1969'da kendisi şarkı söylemeye başladı. "Babino 70", "Moustaki" (1972), "Declaration" (1973), "Olympia" (1977), "Live dau Dejazet" (1988), "De Shangai a Bangkok" gibi albümlerinin ardından son olarak Brezilya müziği etkileri taşıyan 2005 tarihli "Vagabond" isimli CD'sini yayınlayan sanatçı, 73 yaşında sahnelerdeki serüvenine bütün enerjisiyle devam ediyor.

Yorumlar

Taze haberler