Gecko Roman Project (Deep Gypsy Roots Music / Jazz / Reggae) Selecta King Seroman (Roots Reggae Selection)">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Gecko Roman Project @ Studio Live - Taksim - İstanbul

30 Nisan 2007 00:00
Sahnede:
Gecko Roman Project (Deep Gypsy Roots Music / Jazz / Reggae)
Selecta King Seroman (Roots Reggae Selection)
Zaman: 2 Mayıs 2007 Çarşamba - 21:00
Mekan: Studio Live - Taksim - İstanbul
Fiyat:
Tam: 15 YTL
Öğrenci: 10 YTL

Gecko Roman Project - Deep Gypsy Roots

Kültürleri müzik yoluyla kaynaştırma ustası Unified Gecko kurucularının yeni kültürel projesi Gecko Roman Project’, baharı ve yazı kutlayan müzikleriyle yaz dönemini 2 Mayıs çarşamba gecesi Studio Live'da açıyor.

Avustralyalı müzik grubu Unified Gecko, geleneksel Türk ezgilerine kattıkları yüksek voltajlı enerji ile izleyicilere unutulmaz eğlenceler yaşatmasıyla tanınıyor. Hikâyeleri, dört yıl boyunca hem Avustralya'da hem de Türkiye'de yüzlerce konserden sonra, Unified Gecko grubunun üyelerinin yarısının kendilerini 2006 yazında İstanbul'da bulmasıyla başlar. Beyoğlunda yaz boyunca performans sergiledikleri Balo Sokak Sahnesine, arkadaşları Savaş Zurnacı ve Rüstem Cenbeli'yi davet ederler. Hiçbir çalışma yapmadan ve aradaki dil engeline rağmen, o gece Balo Sokak'taki çoskunun ve sahnedeki anlatılamaz müzikal heyecanın sonucu olarak, Gecko Roman Project doğar. Yaz boyunca Beyoğlu'ndaki sokak sahnesinde verdikleri konserler karnaval havasına bürünür ve İstanbul sokakları iki ay boyunca Gecko Roman Project ile şenlenir. Grubun ünü İstanbul dışına çıkar ve Altın Portakal Film Festivali başta olmak üzere birçok festivalde sahne alırlar. ATV, TRT 2, TRT Int, TV8 ve NTV gibi kanallarda müzik programlarına katılırlar. İki ay gibi kısa bir sürede çok büyük bir izleyici kitlesine ulaşan Gecko Roman Project, eylül ayı sonunda dört müzisyenin Avustralya'ya dönmesi sonucu kış uykusuna yatmak ister; ama İstanbul'dan gelen yoğun teklifler doğrultusunda Gecko Roman Projesi için yeni sezon çalışmaları başlar.

Dört kıtadan müzisyenleriyle Gecko Roman Project; geleneksel Türk ezgilerinin yüksek voltajlı enerji ve Funk, Jazz, Reggae, Dub, Roots türü batı müzik normlarıyla en doğal ortamda buluşmasıdır." Konser öncesi selecta King Seroman'ın reggae ateşiyle ortamın ısısını yükselteceği gecede kıtalar arası müthiş bir yolculuk yaşayacaksınız.

Murat Yücel: Elektrik Gitar ve Vokaller (Türkiye/Avustralya)
Alisha Brooks: Saksofon (Avustralya)
Savaş Zurnacı: Klarnet (Türkiye)
Conrad Henderson: Bass Gitar (Hindistan/Avustralya)
Rüstem Cenbeli: Darbuka ve Davullar (Türkiye)
Jose Ramon Hernandes Flores: Davullar ve Congolar (Meksika)

Yorumlar

  • Dün akşam DreamTv Yüksekses programında sahne aldılar. Oldukça başarılı bir ekip. Çalışmalarını çok beğendim. Onları daha sık görmeyi umuyorum...
    Üye
    jazzbuzz
    Tarih
    31 Mayıs 2007 00:00
Toplam 1 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler