Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Söz Gümüşse,

8 Temmuz 2002 00:00

‘Sükût’, ülkemizin yetenekli gitar virtüozu Serdar Öztop’un ilk solo çalışması. Haluk Levent, Teoman ve Bulutsuzluk Özlemi gibi isimlerin solo gitaristi olarak tanıdığımız sanatçının on enstrümantal parçasından oluşan ‘Sükût’, boş ve samimiyetten uzak sözler yerine gerçek, bizden ve usta melodileri koyarak dinleyicisine seslenen bir albüm.İfadelerini Serdar Öztop imzalı notalardan yola çıkarak, dinleyicinin hayal gücünde şekillendiren parçaların tümünün müzik ve düzenlemeleri sanatçıya ait.

Bugüne kadar Steve Vai, Joe Satriani, Yngwie Malmsteen gibi gitar virtüozlarının parmaklarından duymaya alıştığımız armonileri coğrafyamızın tınılarıyla birleştirerek sunan ‘Sükût’, hem bu yanıyla hem de bir Türk elektrik gitar virtüozunun bu tarzda ilk çalışması olması anlamında bir başlangıç.

Rock ve funk altyapıları üzerine kurulu çalışmasında Serdar Öztop’a yine kendisi gibi usta isimler eşlik ediyor. Davullarda Cengiz Baysal ve Arbak Dal, bas gitarda Burak Kulaksızoğlu ve saksofonda Toygun Sözen’in emek kattığı çalışmada gitarlar, tuşlu çalgılar ve vokaller Serdar Öztop’a ait. Albüm fotoğrafları Yaşar Saraçoğlu imzasını taşırken, her parçanın ruhunu temsil eden illüstrasyonlar kendine has tarzıyla tanınan Doğan Ür tarafından hazırlandı.

20 yıllık müzikal birikimini ‘Sükût’ adlı çalışmasıyla ortaya koyan Serdar Öztop, birbirinin aynı pek çok çalışmanın müzik marketlerde yarattığı kalabalığın arasında sükûnet, sadelik ve ustalığı ile bir alternatif yaratıyor.

Sanatçının resmi web sitesi

Yorumlar

  • sükut altındır.
    Üye
    Leviathan
    Tarih
    28 Aralık 2006 00:00
  • zevkle dinlemekteyim
    Üye
    femalepunkumut
    Tarih
    2 Mart 2006 00:00
Toplam 2 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler