Haberler

11. Kasdav Liselerarası Müzik Yarışması Elemeleri @ Bostancı Gösteri Merkezi - Bostancı - İstanbul

14 Şubat 2008 Perşembe | Yazan: SwornToSatan

Tarih: 07-08-09 Mart 2008
Zaman: 18:00
Mekan: Bostancı Gösteri Merkezi - Bostancı - İstanbul

Geri sayım başladı. Her yıl binlerce liseli arkadaşımızın katıldığı "KASDAV 11. Liselerarası Müzik Yarışması"nın elemeleri 07-08-09 Mart, finali ise 29 Mart 2008 tarihinde, Bostancı Gösteri Merkezi'nde gerçekleşecektir. Geçen senelerde yapılan yarışmalara ek olarak bu sene 'Düzenleme' adında yeni bir dal eklendi.

İstanbul'daki tüm liselerin katılımına açık ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onaylanmış olan bu yarışma ile on yıldır gençlere Bostancı Gösteri Merkezi'nde yeteneklerini sergileyebilecekleri bir platform sağlanmaktadır. Yarışma, KASDAV (Kadıköy Sağlık ve Sosyal Dayanışma Vakfı) şemsiyesi altında yapılmaktadır. END Productions'ın düzenlediği yarışmada okul grupları yorum, beste ve düzenleme dallarında yarışmakta ve pek çok değerli müzik adamının bulunduğu profesyonel bir jüri tarafından değerlendirilmektedir.

Detaylı bilgi için: www.kasdav.net



GaRaJ'daki ilgili yorumlar

Bırakın gidin bu başlığı yeter, amma delikanlı varmış aramızda yau. Dersinize çalışın gençler. Hadi koçLAR.
7 Nisan 2008 Pazartesi | Yazan: rip van winkle
koç moç ne diyosun birader akıllı olcaksın..
5 Nisan 2008 Cumartesi | Yazan: ziya_miami
Onları ilk dinlediğimden beri favorim onlardı elemelerde sahnede gördüğümde de kesin gözüyle bakıyordum zaten kazanmalarına ve öyle de oldu Kadıköy Güzel Sanatlar Lisesinden bahsediyorum... Mükkemmeldiler... Özellikle "Dostum" YALIN süperdin!!! (My Wild Child!) :) Daha küçükken belliydi senin böyle bişeye dönüşeceğin... :)
Hepinizi tekrar tebrik ederim...
Sizi seviyorum...
Cinderella...
5 Nisan 2008 Cumartesi | Yazan: Cinderella_80
Arkadaşlar oldu da bitti maaaaşallah :) Seneye yine beklerim(z).
4 Nisan 2008 Cuma | Yazan: rip van winkle
bilmeden atıp tutuosun gibime geliyor bizim okula faks gelmişti ödül alıcaksınız diye ama biz enstruman ödülü oldugunu bilmiyorduk.. orda ismimiz okununca ben ögrendim. sallama koç..! hem o faks gelmese biz nerden bilelim böylebişey oldugunu hem sen hala bunun tartışmasını mı yapıyorsun?
4 Nisan 2008 Cuma | Yazan: Gokhan90
enstruman ödülünün verilceğini tespit ettilerse biz niye finalde çaldık ..malmıyız lan biz..finale kalmanın anlamı ne ozaman..telefonla yarışmadan önce ödülün verilceğini bildirmek de ne demek..ne biçim iş lan bu..
4 Nisan 2008 Cuma | Yazan: ziya_miami
tüm arkadaşlara geçmiş olsun diyorum.. ödül alan herkesi tebrik eidyorum.. 1-2 saatlik aksamaya rağmen çok keyifli bi gün geçirdim.. emeği geçen herkese teşekkürler!

sonuçların bir kısmı bana süpriz oldu. bestede gsl yi kesin gözüyle bakıyordum. bişey alamadı...en iyi erkek solistte beşiktaş atatürk anadolunun solistinin de dereceye girmesini bekliyordum olmadı.. en iyi kız solistte elemelerden önce tahminde bulunmuştum çoğu tutmuş.. tahran lisesini beklemiyordum.. kendi alanında çok başarılı biriydi, herkesten farklı bir türde söyledi ama ondan daha yetenekli, daha çok sesini kullanan daha başarılı solistlerin olduğunu düşünüyorum (mesela hüseyin avni sözenin solisti.. 3.lükten daha iyisini hakediyordu)..
bir kaç saat içinde verdikleri kararın çok da sağlıklı olduğunu söliyemeyiz..jurinin o an aldığı elektrikle ilgili bişey bence..elinden gelenin en iyisini yaptılar onlarda.. hakettikleri dereceyi alamayanlar en az ödül alanlar kadar akılda kaldı..
3 Nisan 2008 Perşembe | Yazan: asoss
Bu arada çalan arkadaşlarımız ;
Gitarlar:Burkay İzgi,Sadık Kaan İpek
Bas:Doğan Öztürk
Klavye:Ceren Serçe
Davul:Mustafa Taha Demirci (ben)
Back Vokal:Ecem Elbir
Solistler:Can Hocaoğulları,Doğan Öztürk........
3 Nisan 2008 Perşembe | Yazan: Xasimus
Oncelikle ödül alan alamayan,finale kalan kalamayan herkese tebrikler...
Biz Mustafa Kemal Anadolu Öğretmen Lisesi olarak bu sene ilk defa katıldık.İşin açıkçası 1 aydır hiç eğitim almadan kendi kendine çalan davulcusuyla,hiç eğitim almamıs 1 aydır çalan basçısıyla finale kalmak bile imkansız gibiydi ama sağolsun juri begenmıs cıktık.Finallere gelince tam bir bomba aksamın 8:30 unda sahne aldık ayarlar abuk sabuk ki bi çok arkadaşımızın başına geldi (bkz:st. benoit gitarcısı) ve daha da kötüsü bizi izleyen bir jüri yoktu.Evet biz sahnedeyken juri için ayrılan bölümlerin tamamında 5-6 kısı vardı ve onlarda uyukluyodu resmen en acısı da serhat bey en ıyı sahne sovu odulunu acılarken tahmın varmı sorusuna seyirciler bonjovi bonjovi diye bağırmasına rağmen hiçbirşey alamamak oldu.Ama olsun o sahneye 2 defa cıkmak ve o kadar kısıye sarkı çalmak harika bir duygu herkesin yasaması gerekli diye dusunuyorum.Bir daha katılamayacagım son sınıf olmam nedeniyle gerçekten uzucu ayrıca haklı olarak verildiğini düşündüğüm 2 ödül var onlarda en iyi kız ve erkek solist provalarda dınledigimde hakkaten bızı ucuran bır ses st. benoit li arkadas basarılarının devamını dılerim kadıkoöy güzel sanatlardaki arkadaşta aynen oyle her ne kadar sabah solist arkadaşlarıma sen bon sende jovi mi zuhauauha gibisinden bi takıldı ama olsun :) gercekten muthis bir ses tebrikler....ayrıca seneye en iyi kostum kategorisi eklenmeside ricamdır elemeler ve finallerde dahil olmak uzere tum ytarısma boyunca bızım kadar kıyafete kafa patlatmıs bı grup oldugunu dusunmuyorum elemelerde millet resmen kapr- tişörtle cıktı ne olursa olsun seyirciye gereken onem verilmeli kostüm onemli..........
3 Nisan 2008 Perşembe | Yazan: Xasimus
banane sen al hepsini.
3 Nisan 2008 Perşembe | Yazan: Gokhan90
livin lovin maid le kraldınız hacım. hatta bascınızda 51 precision vardıki ah ulan ah çekmedim değil sahne duruşu falan adeta zeppelin di solist arkadaşın duruş falan. 4 temmuz 2007 ye gerdi döndüm adeta:) Bir HASAL da birde İstanbul lisesinde doyumsuz zevkler yaşadım :P biz de Elemede yorum dalında Break on Through çalmıştık.. Artık nedendir kalamamıştık kısmet besteyeymiş.. break ten kalsaydık rock n roll adına güzel icralar olmuş olacaktı..Umarım ileriki senelerde yarışmacı arkadaşlar vintage tonlar elde ederlerde belki biraz daha 60lara eğilim gösterirler ümidim budur. :)
2 Nisan 2008 Çarşamba | Yazan: rocknoverdose
öncelikle iyi akşamlar,başta yarışmaya katılmış herkez elenen elenmeyen ödül alan alamayan herkezi tebrik ediyorum, yarışmak güzel birşey tabi ancak yarışma bitti artık üzerine bu kadar yorum yapmak sen aldın o almadı jüri şöyle yarışma böyle demek artık saçma şeyler, herkez gayet güzel performansını sergiledi ve sonucunu da jüri verdi, sonucu belirlerken tahminimce elbette jüri de kendi zevklerine deneyimlerine göre kararlar verdi, nitekim zevk de görecelidir zaten, ilginç ve farklı bir sene olduğu aşikar, şahsen beğendiklerim, gsl, baal, kal, terakki, alman, hev, ahmet sani gezici, koç ve bir de fighter çalan okullardan biri hangisi hatırlamıyorum tam :D bu okulları sevdim ayrıca tebrik etmek isterim. öyle işte... önemli olan ödül kazanmaktan çok gönül kazanmak bence =)

( çok mu arabesk konuşuyorum ya ben of böyle değildim ama :D )


istanbul lisesi- aras (gitar)
2 Nisan 2008 Çarşamba | Yazan: caffeine_a
bir gitaristi gitarist yapan çalabildikleri değil, yapabildiği bestelerdir derim ve tartışmaya hiç girmeden giderim..
2 Nisan 2008 Çarşamba | Yazan: skater_memo
oğlum klasik gitar çalalım lan süper..
2 Nisan 2008 Çarşamba | Yazan: Buğra_
Beyler ne biçim tarışmadır bu ya.. bağırasım geldi. " E BE ARKADAŞLAR! HENDRIX SWEEP Mİ YAPIYORMUŞTA ORTALIĞIN CEBİNE KOYUYORMUŞ?" diyerekten. Hadi gidin birer birer hendrix i , page i , hatta bırakın elin gavurunu; sarp madeni asım can gündüz ü ceplerinizden boşaltın teker teker!
Ayrıca "Müzik"-syenlerin ne kadar dejnre olduğnu anlıyorum böyle kararlar sayesinde.

Bu arada 70lerde zeppelin 90larda Pearl jam varsa 2010 larda sanatsal değeri olan şeyler neden olmasın ki ortalıkta? bırakın RP50nin drive ını köklemeyi iki koldan kicke abanmayı.. Bırakında her basılan tuşe insanlarda iyi izlenimler bıraksın. Ne genç beyinler su toplasın, nede yorgun zihinler patlasın..

HHY den Yağız (oh beee!)
2 Nisan 2008 Çarşamba | Yazan: rocknoverdose
ya abi bırakın gerginliği. alan almış ödülü.kimse burayı okuyupta ödül vermiyor jüri neyi/kimi beğendiyse ödülü ona veriyor bu kadar basit.boş yere gerginlik yaratmaya ne gerek var? ayrıca serhat bey de,kasdav tarihinde ilk defa böyle birşey oluyor ama gerçekten çok iyiydi dedi.onun tartışması size mi kalmış? koyverin gitsin.
2 Nisan 2008 Çarşamba | Yazan: gremory
birde zannedersem o yorumu ödül almadan önce yapmışım..
2 Nisan 2008 Çarşamba | Yazan: Gokhan90
tamamda yanlış anlamışsın biraz kendimde caldıgımdan dolayı siz kötüsünüz muhabbetinde degil bi kaç yeri salladıkları için öyle dedim her açıdan kötü olmadıkları kesindir sesiniz tabi duyulmaz tonemaister kısarsa hep.. şöyle bişey de var söliim bahçelievler lisesi sahnedeyken baran arkadaşım solo atıcagını sölüyor adama diyor ki abi bak amfi overdrive da distortiona alırmısın tapping yapıcam falan adamın cevap de get ulan seninlemi ugraşıcam şimdi ve bir el hareketi ve intaş lisesindeki arkadaş k.bakma moruk yanlış anlaşılmışım..
2 Nisan 2008 Çarşamba | Yazan: Gokhan90
emin olmadan konuşmak istemedim ama artık eminim..

finalden sonra ilk defa birşey yazma ihtiyacı hissettik intaş lisesi olarak..

öncelikle ödül alan alamayan herkezi tebrik ederim.. dinlediğim kadarıyla herkes sahnede üstüne düşeni yaptı.. en azından herkesin eğlendiğini düşünüyorum..

finale kalmadan ödül alan gitariste gelince bu doğal birşey olabilir.. ama bu tabi ki ona ukalalık hakkını tanımaz tanımamalı.. yinede tam emin değilim ama youtube da videomuzun altına "gitaristlerin traş" gibi bi yorum yazmaktan çekinmemiş.. o videoda gitarların sesini biz bile zor ayırt ediyorken nasıl da duymuş hemen traş olduğunu.. yetenekli çocuk seni.. bu başarının altında bi mütevazilik beklerdim.. yanılmışım..

herkese geçmiş olsun..
2 Nisan 2008 Çarşamba | Yazan: BetterOfDead2
berki garip,alışılmış dışı birşey ödülün elenemiş birine verilmesi.ama youtube da açıp izleyin otakçılar yazıp search edip.nekadar garip gelsede haklı bir ödül olduğunu göreceksiniz
2 Nisan 2008 Çarşamba | Yazan: GknMania
okumaya ne hacet, ne ekonomi konuşuyoruz ne edebiyat, ha müzik sıktı diyorsan girelim bi nietzsche, sartre
ama yeri burası değil :(
2 Nisan 2008 Çarşamba | Yazan: SlipknotSlave
ZAlımı getirin zalımı
2 Nisan 2008 Çarşamba | Yazan: Gokhan90
brecht, beckett, inesco falan okumadan absürd konuşunca hiç efektif olmuyo. cahillik kötü şey olsa gerek. Hep korkarım ben cahillerden.
2 Nisan 2008 Çarşamba | Yazan: Oh_the_Guilt
alamancıı yeme beni şimdi, adamlar düğün müziği yapmışlar halay çekmişler üstüne bi de horon tepmişler

PS: erkine selamlar hürmetler
1 Nisan 2008 Salı | Yazan: SlipknotSlave
Gökhan, sanırım bir şeyi yanlış anladın, benim grubumun (beste ve düzenleme) gitaristi hırs yapacak en son adamdır, çekememezlik gibi kavramlarla arası pek yoktur en sevdiği müzik adamı da yaşasa iki solo atabileceğinden kuşku duyulacak günümüzde atamayacağı kesinleşen Cobain'dir... Müziği işlenmiş bir enstrümandan çok duygu ve düşüncelerden bir melodi olarak görür ki bu da grubumuzun, bassçımız dışında genel görüşüdür... O yüzden zaten ne gitarı yardırmakla uğraşır ne de doğal olarak enstrüman ödülünü alabilir...

Okulumuzu temsil eden diğer grupta (yorum) Yiğit diye bir arkadaşımız da iyi gitar çalar, biz belki o bir ödül alabilir diye bekliyorduk. Olay bundan ibarettir... Neden laf atışmasına dönmüş basit bir anlaşmazlık anlayamadım, Inarritu şu forumdan yeni bi film çıkarır mübarek...

Sense bir müzik aletine hakim olmanın yanında anladığım kadarıyla gittikçe ustalaşmak yolunda çalışıyorsun ve emeğinin karşılığını da alabileceğini bu yarışmayla gördün... Sizin performansınızı ne yazık ki izlemedim ama anladığım kadarıyla yapılması güç bir olayı başarmışsın, öyleyse yeteneğine ve azmine şüphe yok demektir. ..Başarılarının devamını dilerim..

Amacı eğlenmek ve müzik yapmak (en kolay iletişim yoluyla genç insanları bir araya toplamak) olan, üstünden de iki üç gün geçmiş bir yarışmanın sonucunda birbirinize düşmek biraz saçma değil mi beyler?

Mustafa Şenel- Alman Lisesi
1 Nisan 2008 Salı | Yazan: LeBeau
gökhan doğru söyle ne kadar verdin jüriye söyle konu kapansın.

-herkes gökhanın ödülü hakettiği konusunda hem fikir ve kimse rüşvet iması ya da haksız olduğu ile ilgili bişy söylemedi silipköle lütfen okumadan atlamayalım ne oluyo ne bitiyo
1 Nisan 2008 Salı | Yazan: Oh_the_Guilt
Evet gökhanım budur!
Bu kadar. Eminim gerçekten iyi çalıyosundur. Gerçekten eminim yoksa kalkıp da bu kadar dikkat çekmezdin. Bi de 943068024 cebimden çıkarırım olayını absürd buldum sanırım biraz orda tartışma ateşlenince öyle çıktı. Ben seni 359283250923 kere cebimden çıkartırım gibi bir kullanımı doğru bulmuyorum. ama davulbanglatan doğru buluyomuş. Bişiy diyemem. ama daha çocuk tabi aradaki farkı ayırt etmek zordur.
1 Nisan 2008 Salı | Yazan: Oh_the_Guilt
gökhan doğru söyle ne kadar verdin jüriye söyle konu kapansın.
1 Nisan 2008 Salı | Yazan: SlipknotSlave
ya guilt ödül almama bişey demiyor abi elemeleri geçemedigimiz halde benim almamı garip buldu o kadar yanlışmıyım?? bende elendikten sonra beklemiodum ama okula faks gelince ögrendim birde jüri özel ödülü die biliyordum ben en iyi enstrüman çıktı
1 Nisan 2008 Salı | Yazan: Gokhan90
o zaman neyi tartışıyosun davulbanglatanım?
1 Nisan 2008 Salı | Yazan: Oh_the_Guilt
davulbanglatan hiç bişy anlamamış tartışmadan herhalde eheh
1 Nisan 2008 Salı | Yazan: Oh_the_Guilt
olay mı var gençler ? çağırın zalımı gelsin
1 Nisan 2008 Salı | Yazan: SlipknotSlave
Oğlum bence o ödülü yiğit hakediyo bizim okuldan.
Ne var lan bunda? Fikrim bu, bok atmaksa bu, bularım etrafı boka. Allahını seversen ben almalıydım demiyorum başka bir gruptan bir arkadaşı beğenimi dile getiriyorum. Ama Gökhan sen ne diosun ne onu 93403943 kere çıkarırım cebimden diyosun. Süper cebin varmış senin. Helalimsin.
1 Nisan 2008 Salı | Yazan: Oh_the_Guilt
yiit kadar olmasada tabi benimde kitap okumuşlugum vardır... drumbanger teşekkürler abi(Y)
1 Nisan 2008 Salı | Yazan: Gokhan90
Acayip havalıyımdır beni buralarada 'Havalı Cem' olarak tanırlar hep kime sorsan söyler
1 Nisan 2008 Salı | Yazan: Oh_the_Guilt
Bence otakçılar lisesinin süper gitaristi günde 55 saat gitar çalışmak yerine biraz kitap okusa düzgün cümle kurabilirdi. Anlamıyorum olum ne diyosun?
1 Nisan 2008 Salı | Yazan: yiitt
Oğlum canım bak. Mucux

Sen iyi çalıyosundur tabi ki. Çalışıyosundur emek vermişsindir karşılığını almışsındır. Ne güzel. OĞLUM HELAL OLSUN LAN!
VALLA DİYORUM. amma velakin finale kalamamış okulun gitaristinin ödül almış olması garip. OLM DURUM GARİP LAN. KOMİK YANİ. değişik baya, valla. şimdi sen tabi ki iyisindir. Ama kalkıp kendini kral ilan etmeye gerek yok. Çekememezlik olsa nasıl olurdu. Derim ki:
LAN GÖKAN b*k gibi çalıyosun olm sen nası aldın ödülü benim almam lazımdır.
Ama ben ne diyorum: Olm ben kötü çalıyorum lan. Ödül almamız mucize.
Demekki neymiiiş çekemezlik yokmuşş.
Biraz ağırbaşlı olmak lazım la.
Değil mi bitanem?
1 Nisan 2008 Salı | Yazan: Oh_the_Guilt
artistsin arkadaşım veya şöyle çok havalısın ...
1 Nisan 2008 Salı | Yazan: Gokhan90
Oğlum manga laf mı lan Joe Satriani 1 Steve Vai 2 Gökhan 3 heuheah
1 Nisan 2008 Salı | Yazan: Oh_the_Guilt
Otakçılar lisesinin gitaristi Manga'nın gitaristinden sonraki en iyi gitaristtir. Bu böyle biline!
1 Nisan 2008 Salı | Yazan: cem_
2.5 senelik küçücük ufuk mu ya niye tartışmasını yapalım mı ben bi çekememezlik gördüm o kadar birde dediklerini yanlış anlamışım anlattıklarına göre birden b*k attıgını düşündüm de hırs küpü degil sadece çalısıyorum hepsi bu gerçi en iyi siz bilirsiniz konusmaya gerek yok.
1 Nisan 2008 Salı | Yazan: Gokhan90
Bi de anlamadın. Ben gitar çalıyorum. Ama iyi değilim. Kasdav da çıkıp çaldım. İyi değildim. 3 ödül aldık ve çoooook eğlendik. Hırs küpü olmuşun sen baya.

OLM LAN!benim en iyi gitarda gözüm yok napayım ben onu? aaa al senin olsun manyaaah mıdır nedir yau.
PS: Erkin seni seviyoruz
1 Nisan 2008 Salı | Yazan: Oh_the_Guilt
Gökhan komiksin lan!
ehuhe ben sen haketmiyosun demedim ki, hakediyosundur banane ondan. Durum saçma ama o kabul edilmesi gereken bişy. Ayrıca eminim ki düğün müziği değildir arkadaki bu bi ironi dikkatli okuyacak olursak.

Bi de ödüle layık gördüğüm arkadaş benim grubumda değil.
Sen 2.5 senelik küçücük ufkunla kimseyi cebinden 293409342 kere çıkaramazsın. Belki bi beni çıkarabilirsin ben feciiyim. Ama mütevazi ol olm. Çocuk musun? aueha
1 Nisan 2008 Salı | Yazan: Oh_the_Guilt
ayrıca ben olmasaydım da bu sene ne senin gitaristi nede sen gitar calıyor olsaydın dedigin gibi o ödülü istedigin kadar iste alamazdın ben almasam güzel sanatlara giderdi die düşünüyorum
1 Nisan 2008 Salı | Yazan: Gokhan90
alman lisesindeki arkadaşım yanlış düşünüosun biz dügün müzigi gibi falan bişeyler yapmadık çıktık adam gibi çaldık hatada yapmadık ama elemanlarım bireysel olarak o kadar iyi degillerdi ve bu yüzdende finallere kalamadık neden kalamadıgımızıda biliyorum ben sen merak etme.ödüle gelince senin grubundaki gitaristi artistlik gibi olmasın ama cebimden 23482352 kere çıkartırım 2 gam atmakla bu iş olmuyor ben günde 7 saatimi veriyorum ve 2.5 senedir gitar calıyorum bırakta emegimin karşılıgını alayım hakettigimi düşünüyorum ve buna inanlarda var oda bana yeter saygılar.
1 Nisan 2008 Salı | Yazan: Gokhan90
bi kasdavcı olamadan göçüp gidiyoruz nerde bu devlet nerde bu millet T_T
1 Nisan 2008 Salı | Yazan: SlipknotSlave
Cem'in de dediği gibi çok eğlenceli bir yarışmaydı bu seneki Kasdav, geçen seneki gibi okulda müzik yapan alakasız insanlar topluluğu olarak değil de uzun zamandır arkadaşlarım ve aynı zamanda grubum olan Zapatas ile birlikte katılmamızın eğlencemizde ve uyumumuzda büyük rolü vardır muhtemelen..(Geçen sene bir aksilik yüzünden bu grupla katılamamıştık..)

Alman Lisesi adına beste ve düzenleme dallarında katılıp da üç tane ödül almak da yanına kar kaldı...

Katılan her grup belli bir düzeye gelmişti ve dinlemesi ötekinden daha zevksiz bir grup yoktu bana göre...

Organizasyonla ilgili bir eleştirimse şu yönde olacak:

Bir dahaki senelerde okulların ve gruplarının sahneye hangi sırayla ve saat kaçta çıkacağı yarışma gününden birkaç gün önce haber verilebilirse hem yarışmacılar hem de dinleyenleri açısından çok daha rahat bir ortam oluşacaktır...

Bir de ödüllerin ve kazananların isimlerinin yayınlandığı bir liste yayınlandı mı herhangi bir yerde? Yayınlandıysa nerededir?

Bunun dışında Erkin gibi bir adamın rehberimiz olması bizim adımıza büyük bir şanstı görevini fazlasıyla yerine getirdi buradan tekrar çok teşekkür ederim kendisine..

Mustafa Şenel-Alman Lisesi
1 Nisan 2008 Salı | Yazan: LeBeau
Herkese selam.. Öncelikle ödül alan we alamayan tüm arkadaşlara ilerde başarılar diliyorum... Harika 1 gün geçirdik 29 Mart'ta. Rehberimiz Cansu'ya ve elemelerdeki rehberimiz Burcu'ya sonsuz teşekkürler. (Elerki ayrı zaten). Serhat Bey'e de helal olsun mükemmel bir organizasyondu...Biz de 6 ödülle döndük mutluyuz... Umarım bu yarışmadaki herkes daha büyük başarılara imza atarlar...
FATİN RÜŞTÜ ZORLU A.L BATERİSTİ-BeRk
1 Nisan 2008 Salı | Yazan: S_e_X_y
Arkadaşlar selamlar!
LAN çok eğlendik kasdavda yüzümüzden gülümseme eksik olmadı valla. Gerçi çoook uzadı her şey ama acaip eğlendik ortamda. performanslar, Caddebostan, maç falan acayipti. Bi tek yorum grubumuzun gitaristinin en iyi enstrumana layık olduğunu düşünüyorduk ve otakçılar lisesinin gitaristinin bu ödülü alması çok şaşırttı dedik ki heralde arkada böyle düğün müziği vardı çok kötüydü fakat arkadaş mükemmel sololar attıydı. Falan. Saçmaydı yani. Gitar çalabilseydim almak isterdim ben de heh. Onun dışında çoğu ödül tahmin dahilindeydi. Bi de ERKİN mükemmel bir insan! Ay ay kasdava bi sene daha katılmak için kalabiliriz belki.
Neyse bi de kasdavda tanıştığım bütün bayan arkadaşlara sevgiler..

Zapatas Gitaristi Cem - Alman
1 Nisan 2008 Salı | Yazan: Oh_the_Guilt
ben cok keyif aldım ufak tefek aksaklıklar haricinde iyiydi okulum ödül alamadı ama favorim kadıköy özel güzel sanatlardı daha cok ödül almalarını beklerdim bence bu senenin en iyi gurubuydu . kostümlerine bayıldım vokalin sesi harikaydı davulcu ayrı karizmatikti , gitaristler zaten süperdi valla beni cok etkilediler aklımda en cok kalan olardı
1 Nisan 2008 Salı | Yazan: eldarwent
ani bi kararla bassıstımız hayatında 1 kere bass calmamış baterıstımızde baterı calmamış olmasına ragmen delı cesaretıyle 6 kız katılmaya karar werdk valla fınallere kalacagımız bıle aklımınızın ucundan gecmıodu hatta her studyo calısmasında tartısıyor vaz gecmek ıcın bınbır bahane uyuduruoduk bırbırımıze özel jüri ödülü aldk baya bi mutlu oldk... 50 yıl tahran 'ı ve kadıkoy guzel sanatları tekrar tekrar tebrık edıyorum favorılerımdınız... hakkınızıda aldınız dıye düşünüyorum.... aydın -cansu ve yardımcı olan tum arkadaslarıma tesekkurler seneye gene göruselim=) kandilli kız lisesi solıstı serra
1 Nisan 2008 Salı | Yazan: nihaaa
Bu arada en iyi enstrümanı alan arkadaşın grubunun finale çıkamaması biraz saçma olmuş sanki. Ya da ödül alması saçma olmuş.
1 Nisan 2008 Salı | Yazan: yiitt
Selam arkadaşlar
Ödül alan arkadaşları tebrik ediyorum. Biz de ödül alamadığımıza üzüldük ama neyse yaptığımız işten ben memnunum. Tanıdık tanımadık kim varsa tüm gazı verdiler sahneden inince:) . Hatta herkes gibi ben de elemeden daha iyi çaldığımızı düşünüyodum.(Bugün izledim de videomuzu)Tabi dolayısıyla ödül alırız bi iki tane diye düşünüyoduk ama alamadık cover grubu olarak. Asıl galatasaray lisesinden en iyi besteyi bekliyodum fakat bi şey alamadılar çok şaşırdık topluca. Napalım bu sefer coverfestte görüşürüz:) (Bu arada child in time söyleyen elemanı ayrıca tebrik ediyorum :)

Yiğit Üstündağ- Alman lisesi sarışın gitarist
1 Nisan 2008 Salı | Yazan: yiitt
Ben Otakcılar lisesinden gökhan bu sene ilk katılmıs olmamıza ragmen ve finallere bile kalamamıza elenmemize ragmen ben en iyi enstrüman ödülüne layik görüldüm.. elimizden geleni yapmıştık açıkcası finallere kalabilmek için ama olmadı kalamadıgımız için üzülüoduk ama bu hepimize moral oldu özelliklede bana ayrıca %100 bursta cabası.. aşagıda yazanlar olmuş hepimiz sırtımızda gitarla çıkalım o zaman die ben onu şov olsun die o anda kafamda geçti ve yaptım dostum hiç kasmana gerek yok seneye de başka biyerimizde çalarız muhtemel şarkı perpetual burn..
(hakeden kazanıyor bu bi gerçek.)
31 Mart 2008 Pazartesi | Yazan: Gokhan90
biz en iyi beste dalında 1. lik ve en iyi erkek vokal dalında 2.lik aldık bu sene ... çok güzel bir seneydi bizim için .. 1.lik alan bestemizi www.myspace.com/parantez adresinden dinleyebilirsiniz dilerseniz ..
Oraya gelen,katılan,ödül alan,alamayan herkesi tebrik ederim .. Yorumlarınızı bekliyoruz ..

İtalyan Lisesi Gitaristi - Emre Tuncel
31 Mart 2008 Pazartesi | Yazan: xx_angelus_xx
şunu söylemek istiyorum..bence roots'la çıktık diye fazla abartılıyor.yani sonuçta o bi şarkı ve bizde onu çaldık söyledik..tür ayrımı yok,olamazda!o zaman derlerdi ''olm herkes alternatif rockla çıkıcak'',herkes o şekil çıkardı.ona bakarsanız intaş liseside as i lay dying ile çıktı.demekki çıkılabiliniyormuş finale..elemelerde sattığımız bilet 63 finalde sattığımız bilet 37 idi.önce bizede demişlerdi fazla bilet satınca finale kalırsınız diye..açıkçası ben roots ile finale çıkçağımızı hatta bırakın finali izleyenlerden o kadar büyük bi tepki beklemiyordum.sırf ben değil grup olarak hatta..fakat finaller için end productions'a gittiğimizde serhat bey bizim için zoru başardığımızı söyledi.herşey adil bi şekilde ilerlediğine inanıyorum. benim tek istediğim en iyi sahne performansı ödülüydü.solist olarak 2.lik ödülü alınca dalga geçiyorsunuz dimi dedim:D daha sonra sevgili rehberimiz cansu ve serhat bey farklı olduğum ve hakkını vererek yaptığım için bana verdiklerini söylediler.şaşırdım ve mutlu oldum..aslında ödüllerden ziyade sevgili okulumu (okulum kelimesini sevmiyorum bombalıycam orayı xD ) ve çok sevgili müzik hocamızı mosmor yaptığımız için hepimiz uçuş modundayız:D sevgili hocamız hiç bişekilde yardım etmedi elemelerden sonra bize adam muamelesi yaptı da finale gelmek için kendini ayarladı.saat 3tü geldiğinde de..hatta kendisi finalin sonuçlarına bile kalmıycakmış,ödülleri alınca mutlu olmuş -_-' müdürümüzde elemeleri geçince başımıza iş çıkardılar diye tepki verdi..bilet satmaya çalışırken bizi sınıflarınıza gidin haytolar diye kovalıyordu:D ahahah..biz ne zorluklarla ilerlemişiz yaa:))
ayrıca finalde çıkan bütün okulları tebrik ediyorum son derece başarılıydılar:)
50.YIL TAHRAN LİSESİ( 50ytl) SOLİSTİ; << EGE>>
31 Mart 2008 Pazartesi | Yazan: gremory
sepultura-roots bloody roots ile en iyi kız solist dalında 2.lik alacağım aklıma gelmezdi:D ama çok güzeldi:)) seneye tekrardan dağıtmak için geliceezz:D
31 Mart 2008 Pazartesi | Yazan: gremory
güzeldi güzeldi çokçok güzeldi hemde.Galatasarayın hiç ödül alamaması tam bir bomba zaten:) besteleri fena değildi aslında
31 Mart 2008 Pazartesi | Yazan: GknMania
meraba ben crowleynin klavyecisini güneş görmeyen yerinden öpmek istiyorum *shyface*

ekle beni ;) derbeder_sehrin_yakisiklisi@mynet.com
30 Mart 2008 Pazar | Yazan: Zalım61
Ödül alan herkesi tebrik ediyorum.Biz(beşiktaş atatürk) beste ve vokalden de ödül bekliyorduk ama alamadık sağlık olsun bir şeyler doğru gitmemiş demek ki.Hev ,st benoit(özellikle düzenleme) ve kadıköy güzel sanatlar vokali çok iyilerdi bence bir de kuliste otururken fear of the dark duydum giriş kısmı çok etkileyiciydi seyreden arkadaşların da katılması falan çok güzeldi.Yalnız st benoit yorumda gitarla ilgili sorun yaşadı çok yazık oldu.Herşeye rağmen güzel bir organizasyon ve çok keyifli bir deneyimdi benim için.Rehberlerimiz de acayip ilgililerdi gerçekten onların da işi zordu.Özellikle masise teşekkürler;)
Baal davul-ilker
30 Mart 2008 Pazar | Yazan: kardel
Ödül alamamış olsakta o sahnede 2. kez çalmak o ortamda 2.kez bulunmak çok güzel bi duyguydu benim için ödül alan herkesi kutluyorum.. =)
Handan Hayrettin Yelkikanat ATL Davulcusu - Batuhan Şişmanoğlu
30 Mart 2008 Pazar | Yazan: DisastrousDrum
Galatasaray Lisesi'nin bestede ödül almasını bekliyordum
Mustafa Kemal A.Ö.L 'nin de Bon Jovi ile şovda çok iyi olduklarını düşünüyordum özellikle kostümleri harikaydı fakat gelin görün ki 2 okul da ödül alamadı hiç..Yiğidi öldür hakkını yeme yani cidden üzüldüm :/

Ve jüri de bi vardı bi yoktu Athena'dan Hakan sonra Nükhet Duru da aynı şekilde nasıl bir jüriyse bu artık ..
30 Mart 2008 Pazar | Yazan: Hedon_
yumuşacık bir kasdavdan sonra ben de yazayım dedim=P yarışmacı finalist okullara en uslu finalistler ödülü vermek istiyorum=) çoğu finalist bostancıya 2 kez çıkıp kasdavın tadını çıkarmak olayını kavramış bence.

bütün ödül alan okulları tebrik ediyorum özellikle sahnedeki bitmeyen enerjileriyle Fatin Rüştü Zorlu Lisesini ve beste birincisi Galileo Galilei (doğru mu yazdım?) italyan lisesini (yürü bee emre=) ve bikaç gün öncesinde yaşadıkları sarsıcı olaya rağmen çıkıp çalan ayazağa ışık lisesi...

İstanbul erkek lisesinin hatasız çalıp ödül alamamasına , Baal'ın bestede yardırıp sadece 2 ödülle dönmesine, Galatasarayın bi o kadar yardırıp eli boş dönmesine ve Kenan evrenin davulda ödül alamamasına cidden çok üzüldüm :/ st.benoit'ten Tuna'nın bestede yaşadığı teknik problem de dahil...

güzel bir kasdavdı yine de, seneye görüşmek dileğiyle

rehber ekipten // barış
30 Mart 2008 Pazar | Yazan: Barican
İlk başta katılan herkese tebrikler..Güzel ve eğlenceli bir yarışmaydı..özellikle kulis arkası çok eğlenceliydi..Beni en çok etkileyen okul düzenleme bölümünde Fatin Rüştü idi..Şarkının içine smoke on the water ı koyarak harika bir hava katmışlardı şarkıya..ödül almasak bile katılmak ve birşeyler üretmek güzeldi..ödül alan arkadaşları tebrik ederim..

Can (Notre Dame de Sion)
30 Mart 2008 Pazar | Yazan: floydian1979
HEV Okulları, St. Benoit ve Fatin Rüştü Zorlu her dalda ilk 3ten en az bir ödülü ödülü parsellediği için -ki sonuna kadar hakediyolardı-, diğer grupların ödül şansı da haliyle düşmekteydi. Galatasaray Lisesi, Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi de bu gibi bi duruma bağlı olarak ödül konusunda sıkıntı yaşamış olabilir.

Fatin Rüştü Zorlu başta olmak üzere özel olmayan okullar gösterdi ki neymiş efendim? Kasdav'a her zaman özel okullar damgasını vurmuyormuş.

Bilet olayıyla da rica ediyorum hiç ama hiç kimse bana gelmese çok bahtiyar olurum o konuda, öyle bi niyeti olanlara da peşinen şunu söylemek istiyorum Kadıköy Güzel Sanatlar 7 (yedi) adet bilet satmış, aileleri ve sorumluları dışında kimse BGM'ye teşrif etmemiş. Yine demek ki neymiş? 49304304 tane bilet satmak Kasdav'da para etmiyormuş.

Sevgiler, Tümerg.
30 Mart 2008 Pazar | Yazan: rip van winkle
ben de başta hev ve st.benoit olmak üzere bütün arkadaşları tebrik ederim. ödül almamış olsak da eğlendik bi de galatasaray niye hiç ödül almadı anlamadım ve son olarak erkine cansuya tümere ve elerkiye teşekkür ederim :)

arda (notre dame de sion)
30 Mart 2008 Pazar | Yazan: ardal
Galiba yazdığım yazıları beğenmeyip siliyolar hm hm hm.
Tamam o zaman şöyle yaziyim özetle:
Çok iyi bi geceydi, rehber ekipten Tümer Güçlüer olarak sorularınıza burdan yanıt verebilirim çemkirmemeniz, kızıp sinirlenmemeniz kaydıyla. Elerki garaj'ı açmicam diyodu en son patlama yaşanıcak diye :)

Herkese geçmiş olsun.
30 Mart 2008 Pazar | Yazan: rip van winkle
Bizim ve okulumuz için gerçekten süper bir yarışma oldu. Hepimiz çok eğlendik :) Özellikle Beşiktaş Atatürk Anadolu'yu ve Notre Dame de Sion'u tebrik ederim başarılı performansları için. Rehberimiz Cansu ve ön elemedeki rehberimiz Masis'e çok teşekkür ederiz. Yarışmada çıkıp çalan her arkadaşımızı tebrik ederiz.

Hev Okulları Özel Kemerköy Lisesi gitaristi Can
30 Mart 2008 Pazar | Yazan: cansackan
beşiktaş atatürk anadolu lisesi olarak en iyi orkestra ve yorum dalında 3.lük aldık. Beste ve en iyi erkek vokalden umutluyduk fakat maalesef bu dallarda ödül alamadık. Ödül alanları özellikle HEV'i çok tebrik ediyorum. Bize yardımcı olan rehberlere de teşekkür ederim(özellikle Masis'e).
30 Mart 2008 Pazar | Yazan: rafetsunacoglu
bütün bütün arkadaşlara can-ı gönülden tebrikler, çok sayıda iyi grubun olduğu bir seneydi ve şahsi fikrimce, bazı gereksiz ödüller verilmesi yanında, ödül verilesi daha birçok insan vardı.
orkestradaki belli başlı olanlara ek olarak viyolonsel, flüt, keman vs gibi enstrumanların eklenmesinin, jürinin gözünde ek puan getirdiğini görüyoruz ki, mesela o kadar sayıda iyi davulcuya rağmen ödüller onlara gidiyor. sonraki senelerde okullar bunu da göz ardı etmemeli.
bu senenin eksiği sahne "şov"u oldu bence. ayrıca "2008e gelmişiz, öğrenciler hala 99'daki performansları sergiliyorlar, hiç mi birşey değişmez.." gibi bir anektodu eklemeden edemiyorum.
kostümleriyle ya da bangır bangır çalmalarıyla, yerinde duramamalarıyla aklımda kalanlar Galatasaray Lisesi, Kadıköy Güzel Sanatlar Lisesi ve 50. Yıl Tahran Lisesi olmuştu.. Başlı başına bir şovdu onlar : )
(playback gruplarınınkini de es geçemeyeceğim.. eheh)
HEV ve Fatin Rüştü gecenin yıldızı olmakla birlikte, HEV kadar güzel sevinen insanları da hayatımda görmedim : )
zaten zorluk çıkarmamalarını geçtim, ödülleri onlarla aynı heyecanla beklediğim ve birlikte çok eğlendiğim yarışmacı arkadaşlarıma teşekkür ederim :))
görüşmek üzere
rehber Cansu K.
30 Mart 2008 Pazar | Yazan: JaNsU
evet bir kasdav daha sona erdi.aslında benim için 3 senedir süregelen kasdav geleneği sona erdi.kasdavla girdik liseye kasdavlada bitirdik benide mezun etti valla:) Davulcumuz Jüri Özel Ödülü aldık.kendisini çokçok tebrik ediyorum.Diğer ödül alan okullarıda tabi.güzel bi yarışmaydı.Öncelikle elemedeki reberimiz Cansuya sonra finallerdeki rehberimiz Aydına çokçok teşekkürler.Yeri çok ayrı olan Elerkiyede çok gönülden teşekkür ediyorum.sahneden indikten sonra gelip bizimle ilgilenmesi hep yardımcı olması(superman mübarek)saymaya kalksam böyle bitmez.Tümere çok ayrı teşekkürler bizim neşemiz oldu üzerimizdeki bütün sitresi aldı:)Ödül alan herkezi tebrik ediyorum

Mensucat Santral Anadolu Lisesi/Gkn/Solo Gitar
30 Mart 2008 Pazar | Yazan: GknMania
Beşiktaş harbi haketmişti hacı.. sevmem normalde dazır dazır distorşın ama hakkını vermişlerdi :) elemanın duruşla sese diyecek yok zaten.. Neyse millet birer tecrübe olarak kalsın der, "çirkefce" olarak nitelendirilen yorumlardan kaçınmaya çalışırım :)
30 Mart 2008 Pazar | Yazan: rocknoverdose
biz de o dallarda ödül almayı bekliyorduk ama olmadı işte nedenini anlamasak da.. (beşiktaş atatürk)
30 Mart 2008 Pazar | Yazan: immortalizm
beşiktaş atatürk' ün bestesi, solisti nası ödül alamadı anlamıyorum.
30 Mart 2008 Pazar | Yazan: portakal_moru
Roots bloody roots ödül bile kazandı ya diycek bişey yok galiba dün hakkında :)
30 Mart 2008 Pazar | Yazan: yigitfb
biraz geç oldu belki ama bende birşeyler yazmak istiyorum benim okulumda bu sene ilk defa katıldı kasdav'a ne yazıkki finale çıkamadık...ama üzülmüyorum gruptakiler için en azından bi deneyim olduuu

ben led zepplin çalan arkadaşları beğendim istanbul lisesi..=)dream on'un bu kadar kötü söyleneciğinide düşünmedim birde vokal iyi değildi..

finale kalan herkese başarılar dilerim...=)!
27 Mart 2008 Perşembe | Yazan: childofchaos
iş başa düştü desenize..
25 Mart 2008 Salı | Yazan: rocknoverdose
Final Soundcheck Saatleri.

11. KASDAV Liselerarası Müzik Yarışması'nda finale kalan okullara daha önce 26 Mart Çarşamba olarak bildirilen soundcheck tarihinde bir değişiklik yapılmıştır. Soundcheckler 28 Mart Cuma günü Saat 12.00/18.00 arasında Bostancı Gösteri Merkezinde yapılacaktır.

12.00 / 15.00

HEV OKULLARI ÖZEL KEMERKÖY LİSESİ
BEŞİKTAŞ ATATÜRK ANADOLU LİSESİ
BİNGÜL ERDEM LİSESİ
FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK LİSESİ
GALATASARAY LİSESİ
ÖZEL ALMAN LİSESİ
ÖZEL GALILEO GALILEI İTALYAN LİSESİ
ÖZEL KADIKÖY GÜZEL SANATLAR LİSESİ
HASAN-SABRİYE GÜMÜŞ ANADOLU LİSESİ
ÖZEL NOTRE DAME DE SION FRANSIZ LİSESİ
ÖZEL SAINT BENOIT FRANSIZ LİSESİ
ÖZEL SAINT MICHEL FRANSIZ LİSESİ
ŞİŞLİ ANADOLU LİSESİ
YEDİKULE LİSESİ
YEŞİLKÖY ANADOLU LİSESİ
BAHÇELİEVLER LİSESİ
VKV KOÇ ÖZEL LİSESİ
İSTANBUL LİSESİ


15.00 / 18.00

AHMET SANİ GEZİCİ
BURAK BORA ANADOLU LİSESİ
ERKUT SOYAK LİSESİ
FATİN RÜŞTÜ ZORLU ANADOLU LİSESİ
GÖZTEPE İHSAN KURŞUNOĞLU ANADOLU LİSESİ
HANDAN-HAYRETTİN YELKİKANAT ATL. VE AML.
HÜSEYİN AVNİ SÖZEN ANADOLU LİSESİ
KANDİLLİ KIZ LİSESİ
KARTAL SÜLEYMAN DEMİREL LİSESİ
MALTEPE MERKEZ ANADOLU LİSESİ
MENSUCAT SANTRAL ANADOLU LİSESİ
MUSTAFA KEMAL ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ
PROF. FAİK SOMER ANADOLU LİSESİ
KADIKÖY ANADOLU LİSESİ
KADIKÖY İNTAŞ LİSESİ
KENAN EVREN ANADOLU LİSESİ
FENERBAHÇE LİSESİ
50.YILTAHRAN LİSESİ
25 Mart 2008 Salı | Yazan: BlueSnow
1'e doğru bitmez arkadaşlar, geçen senekinden daha hızlı ilerliyoruz.Bu seneki elemelerle geçen seneki elemeleri karşılaştıranlar açıkça göreceklerdir.Ama tabi temkinli olmak lazım. :S :)
24 Mart 2008 Pazartesi | Yazan: •Elerki•
Arkadaşlar birisi Bostancıdan Beykoza nasıl gidilceğini yazabilir mi ? biz karşı tarafın yabancısıyız yarışmanın sonuna kadar kalıcaz ve sanırım 1e doğru biticekmiş o saatten sonra Şişliye gelmek epeyce vaktimizi alacağından Beykozda bi ev ayarladık.Yardımcı olursa birisi sevinirim..
24 Mart 2008 Pazartesi | Yazan: Hedon_
hadi artık 29 Mart gelsin sabırsızlanıyorum:):)
24 Mart 2008 Pazartesi | Yazan: GknMania
Millet acaba artan biletleri ve paraları ne zaman teslim edeceğiz bilen var mı?
Almıyor namıssızlar satamıyoruz...
24 Mart 2008 Pazartesi | Yazan: rocknoverdose
etmemiyiz hacım.. biz bize yeteriz be yav..

yan okuldan Yağız..
24 Mart 2008 Pazartesi | Yazan: rocknoverdose
uuuu bebek maltepeyi tamamlıyoruz beraber... ay wil bi der beybi...

Yan okuldan Buğra(Arada bi duvarın oraya gel de muhabbet edelim Yağız)
22 Mart 2008 Cumartesi | Yazan: Buğra_
Lanet olası eleme goruntu ve resimleri ne zaman yayınlanıcak! yayınlansında resmi farklı kaydet diyip kızlara hava atalım!
20 Mart 2008 Perşembe | Yazan: stuntgrind
yumuşacıksın.
19 Mart 2008 Çarşamba | Yazan: Barican
Bir gece ansızın gelebiliriz.
19 Mart 2008 Çarşamba | Yazan: rip van winkle
faşist adam bana garezin mi var.
18 Mart 2008 Salı | Yazan: Barican
Barican espri yapmasın. olmuyo yani.
18 Mart 2008 Salı | Yazan: Zalım61
Şok oldum şu sayfayı gördüğümde. :) Ülke gündemi bu kadar tartışılıyor mudur acaba jüriye laf atan arkadaşlar tarafından? Orada yaşananları acı ya da tatlı bir anı olarak kabul edebilen herkes bence bu yarışmanın birincisidir! :)

Saygı sevgi ve benzeri şeyler iletiyorum..

Maltepe Merkez Anadolu Lisesi
17 Mart 2008 Pazartesi | Yazan: Buğra_


iyi dedin Buğra_ ;
Bu arada Cuma günü sizi izleyemesemde gerçekten çok başarılıydınız :P
Final günü görüşürüz. (bebeyimmmhhğğğ)

sevgilerimle.

Yan Okuldan Yağız
18 Mart 2008 Salı | Yazan: rocknoverdose
robbie williams & kylie minogue - kids söyleyen okul notre dame de sion fransız lisesiydi ve evet çıktılar finale =)
18 Mart 2008 Salı | Yazan: 89boy
Şok oldum şu sayfayı gördüğümde. :) Ülke gündemi bu kadar tartışılıyor mudur acaba jüriye laf atan arkadaşlar tarafından? Orada yaşananları acı ya da tatlı bir anı olarak kabul edebilen herkes bence bu yarışmanın birincisidir! :)

Saygı sevgi ve benzeri şeyler iletiyorum..

Maltepe Merkez Anadolu Lisesi
17 Mart 2008 Pazartesi | Yazan: Buğra_
biz Los Angeles endstri meslek lisesinden katılıyoruz

yorumda: çok fena bi parça olcak süpriz
düzenlemede: ah yarim zenci yarim ah yarim kibar yarim

...ile katılcaz

vokal: r.j.dio / s.bach / axl rose / r.halford
gitar: slash / malmsteen / tom morello
bass: v. wooten / myung / s.harris
davul: portnoy / d.carrey

yedekler: mehmet topal-sabri-ayhan-emre-nonda


** ya bi de bu 4 dk olayını anlamadım :S biri aydınlatabilir mi bu konuda?

//kalifornya solisti: arnıld
17 Mart 2008 Pazartesi | Yazan: Barican
bütün forumlarda aradım aradım,hangi okul olduklarını bulamadım. robbie williams & kylie minogue - kids söyleyen okulu çok beğendim... o arkadaşlar finale kaldı mı acaba? kendilerini tebrik ediyorum burdan bir kere daha =)
17 Mart 2008 Pazartesi | Yazan: pikap
'?drumBanger?' 2 önceki postunda organizasyonun,çeşitli problemleri(sen rezalet olarak bahsetmişsin tam olarak neyden bahsettiğini bilmediğim için 'problem' yazıyorum.)rehberlerin etkisiyle kapattırmaya çalıştıklarından söz etmişsin.umarım biz rehberler olarak üzerinizde senin anlattığın gibi güzel etkiler bırakmışızdır.ama burda mesaj yazarken veya başka bir konuda hiç bi şekilde rehberlerden çekinmene gerek yok.bildğin gibi bizler de daha önce bu yarışmada yarıştık.ve senin tezin olan,300 üzerinde bilet satışı+garip sahne şovu+popüler şarkı ile finale kalamayan bi çok okulla karşılaştık.hiç sahne şovu yapmadan,az bilet satışlarıyla,enstrumantal şarkılarla derece alan okulları da gördük.buna sonuçta sadece bi yarışma olarak bakalım.finale kalamamış olan okulların müzisyenleri yeteneksiz oldukları için değil,sadece yarışma için jürinin belirlediği kıstaslara uyum göstermediği için elendiklerini unutmayalım.hepimiz müzik yapmayı amaçlayan gençleriz.bu yarışmada olsada olmasada umarım bu işi gerçekten isteyen yarışmacı ve rehber arkadaşlarımız çok başarılı müzisyenler olurlar...sana ve ekibine de önümüzdeki yıl için başarılar...:)
16 Mart 2008 Pazar | Yazan: rockdiscipline
Arkadaşlar öncelikle finallere kalan okullara başarılar diliyorum.umarım tatlı bir rekabet olur.Konuyu açıyorum:
belki konu çok uzamış olacak 1 saat boyunca buradaki yorumları okudum ve üzüldüğüm birkaç konuyu dile getirmek istedim

1-Kasdav hani bazı arkadaşlarımızın dediği gibi şu kadar bilet satmayla finallere çıkılacak bir organizasyon değil.küçük bir örnek:
Erkut Soyak Lisesi:biz hiç bilet satmadık 1 tane bile satmadık ve emeğimizle finallere kaldık ve finale kalanlarda benim izlediğim kadarıyla emeğiyle kaldılar.

2-Bir arkadaşımız bize st.Erkut Soyak Lisesi demiş 1 bilet sattı ve finallerde cümlesini kullanmış.Bilet olayındaki düşüncelerimi yazdım fakat Ekut Soyak Lisesi'nin isminde ''st'' takısı yoktur fransız okulu değiliz ve bir devlet okuluyuz.

3-tonemaster olayında değinmek istediğim nokta günümüzde çoğu örnek aldığımız müzisyenin konserinde bile bu gibi olaylar oluyor.Bizde sahnedeyken soloların bir kısmını duymadık ben solo atarken soloların bir kısmını duymadım fakat hissedince duymasada yapılabildiğini anlıyor insan.
Birde düşünsenize siz bir tonemasterla karşılaşıyorsunuz tonmaster 109 tane okulla ilgileniyor bu konulara tek kendi açımızdan bakmamalıyız ve zaman zaman problemler çıkabilir ama biz lisesliler wackenda çalmıyoruz burda bostancıya laf etmedim bostancı bizim çalabileceğimiz en iyi yerlerden birisi ama bu kadarda katı olmamalıyız diye düşünüyorum.


4-Bu bölümde eleştirelere olan düşüncelerimi değil tüm rehberlere sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.gerçekten bu kadar sıcak kanlı insanlar beklemiyordum sanki yakın bir arkadaşımız gibi gülüp eğlenebileceğimiz insanların bize rehberlik etmeleride çok iyi.Kim ne derse desin rehberler açısından çok şanslıyız.
soyadını hatırlamasamda Cansu'ya çok teşekkürlerimizi sunuyorum grup adına.

Judas Priest-Breaking the Law

inandığımız şarkıları çaldık çok sevdiğimiz bir grubun efsanenin şarkısını bostancı gibi bir yerde çalmaktan ve çaldığımız insanların olumlu eleştirilerinden sonra kendimiz ile gurur duyduk.sadece beste dalında finaldeyiz bu hiçbirşeyin sonu değil bestemizle 29 martta bgm de görüşmek üzere

Beste:Sonsuza Dek
Tekrar finallerdeki okullara başarılar diliyorum

Erkut Soyak Lisesi:gitar-vokal :Barış Murat Kaya

Long Live Rock'n Roll
16 Mart 2008 Pazar | Yazan: bherq66
finale kalmadan nasıl ödül alıcak geçti artık...seneye kısmet:)
16 Mart 2008 Pazar | Yazan: GknMania
ben bahçelievler lisesi davulcusu ömer..biz ilk kez katıldık ve beklemedimiz şekilde finaldeyiz..sadece 1 hafta falan hazırlanabildik..herneyse bu önemli değil..benim dikkatimi çeken otakçılar lisesi..herkes nasıl elenir falan demiş!benim yakın arkadaşım gökhan(solo) onada dedim gibi grup bitirdi onu..ama gökhan hayatımda gördüm kendi yaşıtlarına göre en iyi gitarist..benim fikrime izleyen herkes katılıodur zaten..ama unutmayın grup finale kalamasa bile bence juri onu farketmiştir..finalde gökhanı ödül alırkan görürsek kimse şaşırmasın..grubunun elenmiş olmasına rağmen..ödül almayı en çok hakeden adam bence buseneki!
16 Mart 2008 Pazar | Yazan: cams_crow
300 bilet dışındakilere katılıyorum hocam. +rep süper paylaşım emeğe saygı beyler 30 view var bi tane rep göremedim. Bilindik şarkı etken evet, sahne şovu da garip değil de orijinal diyelim hı? Bilet sayısıyla alakası varsa beni vursunlar. Bunu mu diyim en son? Yok alakası yok. Madem o kadar hesap-kitap yapiysiğiz istatistik çıkaralım bilet satışları ve finale kalma oranlarıyla ilgili haksız çıkmazsanız şerefsizim. Sayılarla konuşuyosanız bunu genele bi vurun yau, çekinmeyin. :)
16 Mart 2008 Pazar | Yazan: rip van winkle
Yıllarca hep demişlerdi kasdavda bilet satamayan finallere kalamaz,ödül alamaz diye.abarttıklarını ödül alamadıkları için suçu organizasyona attıklarını düşünürdüm.Lakin cuma günü burn ve besteyle katılan, bizi tanıyan,tanımayan herkesin avazı cıktığı kadar bağırdığını, jürinin performans sonunda elleri koparcasına alkışladığını ,kuliste muhteşem olduğumuzu soylemeyen insan kalmadıktan sonra finale 50 küsür bilet sattığımız için cıkamayan bir vefa lisesi gören her mantıklı ve biraz zeka sahibi bir gencin de algılayabileceği gibi bu soylenenler her harfine kadar doğruymuş. finale cıkan okullardan bazılarının vefa lisesi cıkamadı diye kendi başarılarına sevinemedikleri ve nasıl bir yarışmada olduklarını anladıkları oldu. herşeye rağmen onca insan arasına cıkıp harika bir performans sergilemek ve insanların "finallerde görüşürüz abi süpersiniz" diyişini duymak mükemmeldi. Elbette bu yazdıklarımız üstüne abarttığımı,ukala bir insan olduğumu ve finale cıkamamayı kaldıramadığımı düşünenler olacaktır.(tabi bu insanlar cuma günü orda olup bizi izleyenlerden biri olmayacaktır.) Fakat gerçekten soyluyorum alakası yok.Bu şekilde düşünenlerin elemeler dvd sinde bizi izlemelerini rica ediyorum.
15 Mart 2008 Cumartesi | Yazan: D7
Dört senelik bir macera benim için Kasdav. İlk senesinde bi yorumum yoktu performansımızla ilgili.. evet o sene çok bilet sattık finalede kaldık ama finalde elimiz boş donduk. Ondan sonraki sene yine çok bilet sattık ama finale bu sene yalan oldu halbuki ne güzel besteydi diyorduk aramızda. Bu senede bilet sattık ama durum bu sefer biraz daha farklıydı. Bu sefer kendi aramızda iyi olduğumuzu söyleyebiliyorduk. Yani Kasdav'da bilet satmanın bir artısı oldugunu dusunmuyorum. Hiç mi düşünmedim bunun yuzunden seneler boyu tabiri caizse babayı almadıgımızı.. tabii ki dusunduk. ama bu dort seneden sonra bu organizasyonda finale kalmanın, daha dogrusu basarının parayla katalize olmadıgını gordum. Bu sene Alman Lisesi olarak iyi performanslar, iyi sahne duruşları, iyi şarkı seçimleriyle yani sadece yaptığımız müzikle 3 daldada finaldeyiz. Bu yüzden burada ah bilet satamadık ne kadar kotu organizasyon demek yerine yapılması gereken tek şey biraz daha fazla calısmak derim ben. Rape Me ile de basarı cok uzak birsey. Bu sarkı ile bi enstruman artısı gosterilemeyecegine gore sahnede kendinizi diger 117 gruptan ayırıcı bir unsurunuz olması gerekiyor ki bu da kolay birsey degil. Finale kalan büyün gruplara basarılar dilerim.
Cem Erkmen-Alman Lisesi
15 Mart 2008 Cumartesi | Yazan: cem_
plan yapmayın plan!
15 Mart 2008 Cumartesi | Yazan: stuntgrind
yorumumu kaldramıyıp sıldıren arkdasa da ayrıca tesekkurlerımı ıletıyorum ..

bkz: dogruyu solıyınce kaldramayan ınsan davranısı
15 Mart 2008 Cumartesi | Yazan: SwornToSatan
tamam poettt ben sana özel ödül yanında bir de şehrin anahtarını vericem. sen sıkma canını yahu, bak seneye katılırsanız tümer'e bağış niteliğinde bi kaç sakal atıyosunuz o size makbuz dahilinde final vizesini vericek. sen diğer okullar nası finale kaldı sanıyosun? tümer kaç gündür yazıyo banka hesap no'sunu... ohooooooo bu ne ilgisizlik... çışşaaarıeeaaaaahhh
15 Mart 2008 Cumartesi | Yazan: Barican
Ben Cuma günü oradaydım ve çoğunlukla kuliste bulunduğum için düzgün dinleyemedim grupları.Gruplar hakkında yorum okumak için de facebook'tur, kasdav'ın kendi sitesidir, garajdır her yere baktım ama tebrik ederim sizleri.Saçma sapan polemiklere girmekten müzikle ilgili, "başlıkla ilgili" yorum yapmayı unutmuşsunuz.Şuraya gelip benim gibi kasdavla ilgili bilgi almak isteyen insanlar önce sizin kavgalarınızla, gerçekten konuyla ilgili yorumları ayıklamak zorunda kalıyor yani.Az buz da değil hani bir saattir okuyorum burada... Neyse diyip geçmeden önce sizden rica ediyorum; lütfen konuyla ilgili bilgi almak isteyen insanların işini zorlaştırmayın.
Ayrıca rehberlerin hepsine çok teşekkürler, çok ilgilendiler bizle :)
15 Mart 2008 Cumartesi | Yazan: L desu
öncelikle finale çıkan tüm arkadaşları tebrik ederim..vefa lisesi olarak cuma günü deep purple - burn ve bestemizle katıldık. ortaya koyduğumuz performans hakkında tek bir olumsuz eleştiri almadık..sahneden indiğimizde rehber ekip direk finalde görüşüz diyecek kadar beyenmiş olsa gerek diğer okuldaki arkadaşlarda tebrik ettiller, evet mertin dediği gibi tüm jüride alkışladı..ama finale çıkamadık ve bizde bu durum hakkında görüş bildirme hakkına sahibiz diye düşünüyorum bazı arkadaşlar bunları sinirle yazdığımız gibi bir düşünceye sahipler, alakası yok. hakedip de finale çıkamayan başka okullarda var amaç orda eylenmek kalabık bi kitleye müziği duyurmak finale çıkma isteğide zaten o sahnenin zevkine bir daha varmak..ama eğer hakkımız bu denli yeniliyorsa tüm o söylentilere inanmamak elde değil..eğer orda biz gençler emek vererek ortaya güzel hem kulağa hem göze hitap eden performanslar sunuyorsak daha adaletli bir sistem olmalıydı..kasdav kendini böyle bitirme yolunda sanırım çünkü sokakta kasdav denilince insanların aklına direk bilet para geliyor kimseden daha ilk olarak müzikal bi yorum duymadım. herneyse kendi adıma sahnede eylendim deli gibi alkışlayan bi kalabalığı coşturmakta güzeldi finale çıkanlara tekrar başarılar.. çıkamayanlada fazla üzülmesinler çünkü ne kadar iyi olursanız olun başarı kıstaslarının farklı unsurlar olduğunu bizzat gördük.
15 Mart 2008 Cumartesi | Yazan: ozanartun
katılmayın ne demek..durumu duzeltmek yerine bırakın gidin diosn..biz hakkımızı arıyoruz..duzelmicekmi hiç bu durum.?benim demek istedigim finallere kalan bicok okul gusel caldı ama kotu okullarda su an finaldeler...daha iyi okullar vardı finali hak eden..cdyi alan herkes izlesin final gruplarını ve karar versin baska soze gerek yok.
15 Mart 2008 Cumartesi | Yazan: poettt
arkadaslar biz Erkut Soyak Lisesi olarak ilk kez katılıyoruz kasdav'a okulla alakalı bir olaydan dolayı hiç bilet satmadık ve beste dalında finallere kaldık lütfen bilmeden eleştirmeyelim.yalnız ses sisteminin finallerde daha iyi olmasını dilerim... Erkut Soyak Lisesi
15 Mart 2008 Cumartesi | Yazan: bherq66
Arkadaşlar madem bu yarışmanın şaibelerle yürüdüğünü düşünüyosunuz katılmayın bir daha sizin kafanıza silah dayayıp çıkacaksınız ulan diyen biri oldumu valla bizim olmadı kimse sizi o sahneye zorla çıkarmıyor.Bulabiliyorsanız size bostancı gösteri merkezinde sahneye çıkartacak bir organizasyon hemen hiç durmayın oraya gidin.En fazla okullara sizide orada görmek isteriz denmiştir. Bunun dışında biz katılmıyoruz diyen bir okula geleceksiniz kardeşim sizsiz olmuyo bu iş, emeğini çalacağımız parasız ,isminin önünde st. olmayan, diğer okullara çerez yapacağımız okul lazım demediler herhalde.
SONUÇ :KATILMAYIN KARDEŞİM
15 Mart 2008 Cumartesi | Yazan: fubemu
mertözkan, sana katılıyorum..
14 Mart 2008 Cuma | Yazan: dreamof_fairy_
cuma günü deep purple-burn çaldık.ve güzel çaldığımızı ve şovumuzun da gayet hoş olduğunu düşünüyorduk.rehber(faruk abi) bizi çok beğendiğini, final e kalmamızın neredeyse kesin olduğunu söylüyordu ve tüm jüri bizi alkışladı diğer okullar falan çok iyi olduğumuzu söyledi ancak ne hikmetse finale çıkamadık?maddi manevi her türlü fedakarlıktan kaçınmayıp şu yarışmada gelip aslanlar gibi çaldıktan sonra tuhaf bi şeklide finale çıkamayınca ne düşünmemizi bekliyorsunuz?bilet olayı yalan mı yani?bunu elinizi vicdanınza koyarak söyleyebilcek misiniz merak ediyorum..1.olmak şu bu hiç umrumda değil açıkcası ben o sahneyi sevdim sadece ve bir kere daha çalmak istiyordum ama güzel yurdumda her şeyin anahtarı para olduğu için bizim gibi arkadaşlar bir trlü emeğinin karşılığını alamıyor.burda benim megoloman olduğumu düşünenler çıkıcaktır elbet ancak bizi izleyip de beyenmediği söylien biriyle de gerçekten konuşmak zevklerini öğrenmek isterim ben.sonuç olarak bu yarışmada gerçekten nedir koşul?iyi çalmak?mini etek giymek?para kazndırmak? nedir cidden merak ediyorum?biri bana anlatsın lütfen.
14 Mart 2008 Cuma | Yazan: mertözkan
Selam herkese,
Öncelikle rehberlere ve organizasyon sorumlularına teşekkür etmek istiyorum. Zira geçen senelere nazaran ortada güzel bir organizasyon vardı, başta rehber abiler/ablalar olmak üzere :)
Benim problemim süre konusuyla ilgili . Final biletleri için yapılacak görüşmeye ben gitmedim fakat duyduğuma göre "şarkıların süresi 4.20 dk ya indirilmeliymiş, yok kronometre tutulcakmış, geçenler yatıcakmış." tarzında duyumlar aldım arkadaşlarımdan. Bu doğru mudur gerçekten? Açıkçası biraz saçma buldum. Biz Mr.Crowley çalıyoruz ve 5 dakika sürüyor yani 40 saniye bu kadar önemli mi ? Zira şarkının başındaki klavye introsunu mu çıkartalım yoksa şarkının sonundaki gitar solosunu mu? Final değil mi bu sonuçta bi acelemiz mi var:) yani 10 dakika tabii ki olamaz insanların çalacakları şarkılar ama bu nedir yani 4.20 yi geçince yatıyomuş 4.21 olamıyomuş falan:)
Rehber arkadaşlar beni biraz bilgilendirebilirlerse çok sevineceğim. Bi yazıma baktım da, biraz sert çıkmışım gibi geldi bana, öyle bir durum yok :) ama şaşırdım baya ne yalan söyleyeyim.

Yiğit Üstündağ - Alman Lisesi
14 Mart 2008 Cuma | Yazan: yigitfb
rehberlere saygımız sonsuz:)onlar elinden gelen herseyi yaptılar,bizim isyanımız sisteme ve zihniyete..

cem arkadasım bizimde size soledigimz bise yok guzel calmıssınızdır,cıkmıssınızdır.haklısın ama biz finale kalan bazı okulları canlı izledik ve finale kalmalarına sasırdık.biz kalalımda demiyoruz bizden once kalıcak okullar vardı.bence hersey teknik demek degil.milleti costurmak,eglendirmekde cok zor is ve biz bunu basardıgımıza inanıyoruz.sahne performansı diye odul var bunu da bu amacla veriyorlar.ve nirvanada da amac bi nevi halkı costurmak.biz birde 3 kisiydik millet 9 kisi cıkıyo.yani zorluklarda goz onune alınsa daha iyi olur.imkanlar esit olmuyo her zaman
14 Mart 2008 Cuma | Yazan: poettt
Kereta mı kerata mı ne;

1 - "demiş Alman Lisesi"
değil kardeşim, orada benim ismim yazıyo. Ayrı bi kişiliğim ben ismi Cem Bilge olan. Benim sölediklerim bir zümreyi değil beni temsil ediyo.

2 - "lafa mahruz kalmak çok şaşırtıcı. burda bizi izleyen okullar konuşabilir yorumunu yapabilirler"
Kimseye laf etmiyorum. Bana kalırsa Rape Me çalan grup yorumlar finale kalamaz dedim. Budur. Arkadaşlar da bana katılıyordur heralde. Rape Me ye de boktan şarkı demiyorum. Aksine Nirvana çok severim ama Rape Me, s.l.t.s gibi şarkıları yerine B-sidelarını dinlemek hoşuma gider. Ve adamların deli deneysel şarkıları var, ama rape me klasik nirvana akorlu bi şarkı ve öyle gidiyo, kulağa hoş da gelse ben pek bi müzikal kaliteden bahsetmeyi doğru bulmuyorum. Tabii ki ben kimim o ayrı.

3 - "yenilik diyorsunuz. biz kasdav da grunge müziğini göstermeye çalıştık. ün olarak nirvana vardı 4 dk. sınırı olarak rape me vs. vardı. rape me dedik. yenilik olarak da sahnemizi koyduk"
Açıkçası sahnenizi bilmiyorum, performansınız hakkında hiç bir yorum yapmadım zaten, duruma genel bi bakışaçısı getirdim ve ful performans bile çalınsa finale kalınamayacağını düşünüyorum. Sizle özel bi ilgi yok.

4 - "bestemizde iddaalıyız diyoruz hep nedeni de bu yorumlardan uzaklaşmak için"
Arkadaşım sen orada yorum performansını ortaya koymuşsun ben de şarkı seçimin hakkında yorum yapabilirim. Yanlış mıyım?

5 - "sizi canlı izlemesem de youtube kadarıyla beğenmiş değilim ayrıca eklemek isterim"
Çok şükür ki profesyonel müzik adamlarından, bu işi bilen insanlardan oluşan jüri aynı fikiri paylaşmıyordu. Dalga geçmiyorum; belki de çok zamanın ötesinde bi şarkı yaptınız ve insanlar bunu algılayamadı. İlerde görürüz inşallah.

6- [Bu Bonus] "1 hafta icerisinde rape me ye calıstık digerleri zor olurdu.ama yinede bence super sarkı ve calmasıda kolay sayılmaz" (poettt)
Amacım kesinlikle ezmek değil. Az çok bu işlerden anlayan 6 senedir FAF mış RAMfestmiş Bronxmuş Kasdavmış, bu işlerin peşinden koşan bir "arkadaş" olarak söylüyorum bunu. Daha ufkunuz çok dar. Daha sonra çaldıkça, zaman geçtikçe anlayacaksınız daha neler neler var dinleyecek çalacak. Ve bi sene sonra "Rape Me de şarkı mı ya!" diyeceksiniz, inanın.

Cem C. Bilge
14 Mart 2008 Cuma | Yazan: Oh_the_Guilt
barış abinin dediği gibi ; önemli olan bgm de o seyirci karşısında çalmaktı.
14 Mart 2008 Cuma | Yazan: kereta
ben st.li okullarda okumamama rağmen bu okullara haksızlık yapıldığını düşünüyorum..

st.benoit yanlış görmediysem üç klavye,iki gitar bilmem kaç şu, daha da fazla bu tarzı,gruptan çok orkestra diyebileceğimiz bir toplulukla çıktılar sahneye ve alınlarının akıyla işlerini yaptılar..

st.michelle'i izlemedim fakat bir başka fransız lisesi olan damne de sion'un da seçtikleri şarkının altından kalkabildiklerini söyleyebilirim..

grubum ve okulum üç dalda da finallere kaldı bu yıl ama geçen sene yorum da grubum elendi(rahatlıkla doğru bir karar olduğunu söyleyebilirim sinir harbine girmeyip,objektif olarak)besteyle finallere kalıp bir ödül alabildik. ondan önceki sene gitaristimiz besteyle katıldı ve bir güzel elendi..

elenen arkadaşlar,belki şansızlık,belki jüriyi tatmin etmeyen bir şarkı seçmiş olmanız,heyecan veya bir anlık beceriksizlik yüzünden elenmiş olabilirsiniz ama lütfen elemeyi geçmiş ve en az sizin kadar ter dökmüş yaşıtlarınızın hakkını yemeyin..emekse emek uğraşsa uğraş..

doğrudur elenen bazı gruplar kiminin gözünde finalleri hak etmiş olabilir ama finallerdeki gruplar da finalleri hak etmemiş midir?

önemli olan yarışmaktı,sahne de şarkı söylemekti falan demeyeceğim,katılan kimse "abi ben bir şarkı söylerim inerim finallere kalmasam da gam yemem,hiç değilse anlatacak hikaye olur.." demez,yarışmaya katılıyorsak,çıkabildiğimiz kadar yükseğe çıkmaya çalışırız..

çıkamamışsak da başkalarının başını,emeğini ezerek hak aramak bence doğru değil..

hele yeteneğine ve icra ettiği müziğin kalitesine bu kadar güvenirken bir insan,sonucu olmayacak kavgalarla vakit kaybetmek yerine çalışmaya devam etmeli,başarı eninde sonunda gelecektir..

Mustafa Şenel-Alman Lisesi
14 Mart 2008 Cuma | Yazan: LeBeau
bu arada ekliym nirvana-rape me kasdav tarihinde ilk defa calınmıstır bildigim kadarıyla,hersene smells calınıyor..
14 Mart 2008 Cuma | Yazan: poettt
jump_pogo_jump arkadasa:

biz daha muzige baslayalı 1 sene bile olmadı ve kasdava katılmamızda iki hafta onceden belli oldu.1 hafta forumlarla gecti..1 hafta icerisinde rape me ye calıstık digerleri zor olurdu.ama yinede bence super sarkı ve calmasıda kolay sayılmaz.grungeın babasıdır nirvana bence.biz zaten yorumda degil bestede iddialıydık.bu arada sozleriyle ilgili olarak sozlerine kotu diyen,terbiyesiz diyen arkadaslar sarkıyı bir daha dinlesin,anlamamıslardır.o kadar basit degil..
14 Mart 2008 Cuma | Yazan: poettt
bir yerde emege karsı haksızlk,saygısızlık yapılıyorsa o durum için guzel bi anı diyemeyiz..tabi cok onemli olmayan bir yarısma ama bolesine zor sartlar altında katılarak ve caba sarfedip guzelde calarak finale cıkamamak zor iş.kendimiz icin demiyorum bizden once finale cıkması gereken gruplarda vardı ama cıkamadılar.yani butun seyircler kararını vermisti ama sonuclar garip...
14 Mart 2008 Cuma | Yazan: poettt
rape me ye sarkı degil diyenler,siz ne anlarsınız muzıkten.gidin gripn dinleyn sebnem ferah calın finale cıkın..o sarkılarla cıkıcaksam hiç cıkmım daha iyi..sarkıya laf atan arkadaslar siz bir de kendnze rockcı dıosnz..daha rockun anlamını ozumseyememıssınz..sanat degil diosunz bilmem ne lisesi cıktı bi iki bogurdu smdi finalde...bu mu sanat...
14 Mart 2008 Cuma | Yazan: poettt
Zaman sorunu vardı arkadaşım ! pearl jam yapmayı istiyodum şahsi olarak. ancak zaman ve ün sorunu buna mani oldu. burda tartışmak zor işmiş. ona buna laf yetiştirmek zorunda alıyoruz.
14 Mart 2008 Cuma | Yazan: kereta
kavgamı cıktı len :D
14 Mart 2008 Cuma | Yazan: SwornToSatan
Tumer yorulmuyo musun buraya bunca yazmaktan ya oglum.. bosver allasen bi. off yani soyle bi bakayım dedim de scroll'u asagı cekmek bile 5 dk.mı aldı.
14 Mart 2008 Cuma | Yazan: J_Rudess
lafım kasdav da grunge müziğini göstermeye çalışan arkadaşlara...bu laf bana biraz battı da Alice in Chains coverlayıpta Kasdav'a okul yüzünden katılamayan biri olarak.Gerçekten grunge müziği göstermek istiyorsanız Nirvana çalmazdınız(ki performansınızı da beğenmedim,şarkı boyu süren riffteki palm mute ları bile yapmadınız).Bugüne kadar kaç okul Alice in Chains,Soundgarden,Stone Temple Pilots,Pearl Jam çaldı allah aşkına? Ama Nirvana çalan tonlarca...Üstelik grunge'ı Nirvana'dan ibaret sananlar varken.

Grunge müziği göstermeye çalışmak ve Nirvana çalmak bu mu yenilik ?
14 Mart 2008 Cuma | Yazan: jump_pogo_jump
rip van vekil
kandırdın bizi.
paramızı geri verceksin lan.
hani final?hani kazanacaktık!
14 Mart 2008 Cuma | Yazan: iPunk
kerata alman iyiydi şimdi. emege saygi.
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: Zalım61
rape me ye sanat diyen arkadaşın anlına karışlarım. sonrada rape ederim:p saygılar +rape
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: GknMania
Ayrıca kalkıp bir grup bir müzik yarışmasına Rape Me ile katılırsa finale kalmaması çok normal. Nerde kardeşim yenilik, farklılık, sahne duruşu, enstruman kalitesi. Bir de böyle bakmak lazım olaya. Böyle bir şarkıyla nasıl gösterebilirsiniz ki kendinizi güzel.


demiş alman lisesi.

tartışmak istemiyorum tartışmak istemiyorum ama lafa mahruz kalmak çok şaşırtıcı. burda bizi izleyen okullar konuşabilir yorumunu yapabilirler. yenilik diyorsunuz. biz kasdav da grunge müziğini göstermeye çalıştık. ün olarak nirvana vardı 4 dk. sınırı olarak rape me vs. vardı. rape me dedik. yenilik olarak da sahnemizi koyduk. + olarak bestemizde iddaalıyız diyoruz hep nedeni de bu yorumlardan uzaklaşmak için.
sizi canlı izlemesem de youtube kadarıyla beğenmiş değilim ayrıca eklemek isterim.
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: kereta
bu türkiye her boka ayıp diyor.. rape me ayıp değildir. güzeldir. şarkıdır. müziktir. sanattır.
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: kereta
Zalım61,
Bunlara amatör Türkiye çekimi demiştin, yabancı çıktı. +repimi geri isterim.

oceanspray,
bassistgirl666_metalrockpunk@gmail.com sen misin?

Bütün Frankofon okullar,
Hesabımı hala görmeyenler var.. İstiram ederim.

Elerki,
Yumuşacıksın.

Finalde görüşürüz. Bi daha post atmicam buraya final yaklaşana dek. Esen kalın, hepinizi öptüm sevgiler <31
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: rip van winkle
şarkını sozler sakat abi birazcık =)
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: kolpak
fatih anadolu lisesi ;
yorum : nirvana - rape me
beste : istanbul

bestede iddaalı gibiydik.
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: kereta
bi insanın bişeyin ağrına gittiği illa ki hareketlerinden değil konuşmasından da anlaşılır nese ben polemik sevmiyorum gerek de gormuyorum herkes neyse ne emek verdiyse ne yaptıysa karsılığını alır..
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: kolpak
ne çaldınız okul neydi??

buarada cem arkadaşımızın soledikleriyle yaptıkları pek uyusmuyo sanırım... arkadasım burası kasdav forumu buarada yanlıs yere geldin heralde ben kasdavla ilgili bi soru yonelttim saygı biraz lutfenn..
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: kolpak
yok ya.. bana da çok pis koydu. diğer okullar falanda final kesin diyip ümit vermişlerdi. kesin gözüyle bakıyoduk. g.t olduk..
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: kereta
bazılarına cok daha fena koymus sen iyi atlatmıssın =)
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: kolpak
şaka maka bana elenmek çok koydu =) teker teker herkese bok atıyorum burdan.. fazla konuşturmayın.
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: kereta
komik degildi.
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: Zalım61
12 köyün ağasıyım bütün okulları altına boğarım.
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: Barican
estrüman ödülünü ayrı ayrı en iyi davulcu en iyi gitarist diye vermiyorlar direk enstrüman olarak veriyolar. ama geçen yılın 3.sü davulcuydu. buse, korkmazyiğit lisesinden. 1. de hüseyin avni sözen A.L. den Cansu Özkul(bas gitar)idi. havamdan geçilmiyo :D
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: oceanspray


Teşekkürederim =))
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: kolpak
eğer sen ole bişeyi gururuna yediriosan ok bana ben oyle seyi yediremezdim kendime

ne var bu otakcılarda abi allah askına anlatsana
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: kolpak
kolpak
çekilin abi yarismadan. sözünün arkasinda dur, otakçılar ciksin sizin yerinize. yetkililere.

cem_
sizi ilgilendirmiyosa alt f4 arkadasim burasi kasdav liseler arasi muzik yarismasinin konusuldugu bir platform herkes senin ilgini ceken seyler yazmak zorunda degil.

oceanspray
selam o sizmiydiniz? msn?
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: Zalım61
neyse yarışma elemeler filan umrumda değil bende finale çıkamamayı hazmedemeyip millete b.k atıyodum :) yorulan herkese teşekkürler.en güzel tarafıda özgür özkan(soul sacrifice,solid,murder king , malt sezon bass) abimin üstündeki soul sacrifice tişörtünü almaktı sonracığıma barıştan pena ve güraydanda bi çift baget almaktı.ayrıca catafalque dan metehan ve karısı ayrıca davulcuları onurda ordaydı rica ettim biz sahnedeyken izledilerçok mutlu oldum.onlarada teşekkür edemedim.eyvallah herşey için.
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: a_me_what
estrüman ödülünü ayrı ayrı en iyi davulcu en iyi gitarist diye vermiyorlar direk enstrüman olarak veriyolar. ama geçen yılın 3.sü davulcuydu. buse, korkmazyiğit lisesinden. 1. de hüseyin avni sözen A.L. den Cansu Özkul(bas gitar)idi. havamdan geçilmiyo :D
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: oceanspray
Aptalca bir muabbet dönüyo ya, saçma sapan şeyler söylüyosunuz. Biraz da müzik konuşalım isterseniz yani. Senin en iyi enstrruman dalın bizi pek enterese etmiyo. Bi sus istersen.
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: cem_
ayıp oluyo abi ne bunlar ya amma buyuttunuz altustu yarısma amac muzik yapıp eglenmek biz cekillelim bari finalden haksızlık oldugunu dusunen biri cıksın bizim yerimize de boku cıktı bunun..
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: kolpak
ya buarada bişi sorcam hem şu hava bi dağılsın gecen sene davulda en iyi enstruman odulunu hangi okul aldı kasdavın sitesindeki sayfa acılmıyo da..
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: kolpak
@ ryth:
Tamam. Halledicez biz onu.
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: rip van winkle
mezunu olduğum hüseyin avni sözen anadolu lisesini en başta tebrik ediyorum yorumda kaldılar finale. sonrasında rehberi olduğum dame de sion,mensucat ve kandilli kız lisesini tebrik ediyorum. buna ek olarak da performanslarını çok beğendiğim fatin rüştü zorlu (en en çok evet), HEV, istanbul lisesi,KAL,kadıköy güzel sanatlar ve st benoiti bir de davulcuları rulez olan keali tebrik ediyorum kocaman. sonrasında pop çalanlar öncelikli olmak üzere tüm finalistlere benden alkış. i love pop evet bu bi gerçek. yarın rehber ekibin nerdeyse yarısının (cansu cansu erkin onur tümer) sahneye çıkacağı dash ve woo hoo konserine rıddıma bekliyorum bu tebriklerime karşılık. hani kutlama manasında. bir de kavga etmeyin gençler seneye kalırsınız olmadı ya. ben iki sene kalamadım 3.de kaldım finale sıra size de gelir:D
rehPer cansu ö.
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: oceanspray
yarışmayı bilgi ünisi sponsor oluyo bilgi ünisinin müzik hocası jüride


Evet bu ikisi arasında kurduğun bağlantıyı açık ve net tekrar yazmanı istedim ben. Bilgi Üniversitesi'nin öğrencileri mi yarışıyor orda da o okulun müzik hocasının jüride olması etik açıdan yanlış ? Bilgi Üniversitesi'nin müzik bölümünün namını bir araştırıp burda şu cümlenden dolayı özür dilersen belki de toparlayabilirsin.

Gripin'le finale kalınıyorsa ben izlemedim performansları ama benim gözüme batar


Tümer sana gereken her şeyi söylemiş ama ben buna özellikle cevap vermek istiyorum zira Gripin çalan arkadaşların performansını hepimiz ayakta alkışladık. Bunu da ayrıca bilmeni istedim. Bir kere böyle bir cümle kurabildiğin halde seni ciddiye alıyor olduğumuz için bize minnettar olman gerekir, "izlemedim ama gözüme batar", evet gerçekten de çok akılcı çünkü iyi grup olmak için seçilmesi gereken belli başlı gruplar/şarkılar var di mi ? Bence yazdıklarınızı sonradan sakince okuyarak bırakın bu yarışmayı gerçek hayatta bir anlam ifade edip etmediğini düşünün.

Bu arada herhangi bir okulun bu yarışmada derece alabilmek için 30 milyar harcayacağına gerçekten inanıyorsanız yaşadığımız ülkenin eğitim koşulları ile ilgili biraz daha bilgi edinmeye çalışmanızı öneririm.

Kafanızda kurduğunuz her tür soruna burada açıklık getirmeye çalışıyoruz. Evet, elenmenizi kendi başarısızlığınızdan başka şeylere bağlamanız zaman zaman doğal olabilir, aklınıza hoş olmayan şeyler gelebilir ama en azından bu sorulara cevap verdiğimizde ve bunlar akılcı düşünüldüğünde gayet tatminkar cevaplar olduğunda bize sahneye çıkmadan önce çeşitli isteklerinizi belirtirken veya sahneden indiğinizde performansınızla ilgili görüşlerimizi sorarken gösterdiğiniz saygıyı göstermenizi rica ediyorum. Nihayetinde aynı şeyleri yaşamış olduğumuzu düşünüyorum, aramızda birden fazla sene katılıp bazılarında ödül alamayanlar da var ve hiçbirimiz söylediklerinizin doğru olduğunu bilip de göz göre göre yalan söyleyecek kadar riyakar değiliz ya da bundan herhangi bir menfaatimiz yok. Samimiyetle.

Burcu.
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: •LilianGee•
@rip van winkle

Hala benim savunmak istedigim seyi anlayamamissin. Kendi sahne performansimiz ile ilgili hicbir sey demememe ve destekledigim diger gruplar hakkinda yorum yapmama ragmen hala bildigin yolda baskalarinin ne anlatmak istedigini anlamaya calismadan yaziyorsun ve yaziyorsun. Ustune de terbiyesizlik yapiyorsun. Seni edebe davet ederken hala sokak agziyla, argoyla cumleler kuruyorsun. Bir de bu yuzle hala rehber ekibindenim diye yazabiliyorsun.

Artik bu ustundeki piskolojik baskinin nedeni nerden gelme bilmiyorum ama su ana kadar, farkli kisiler tarafindan yazilmis olsa dahi her seyi kendi dilinde okumus, herkese ona gore cevap yaziyorsun. Daha senle ilk kez konusuyorken dert babasiymis gibi "biktim artik" yorumlari yapiyorsun.Artik bunye ustun basariyi kaldiramadi mi nedir, etrafinda neler oluyor bitiyor bilmeden hareket ediyorsun. Tek tesellinde tecruben ve yasinin bizden olmasi, su ana kadar elle tutulur bir bunu yazmissin. Artik ona da bir saygim kalmadi.

Muzik konusunda basarili olmus ve universiteye gidiyor olman, halen liseye gidiyor olan ve grubuyla birlikte liseler arasi muzik yarismasinda elemeleri gecememis olan ben uzerinde bir ustunluk saglamaz. Umarim bana yaptigin terbiyesizligi yarisma sirasinda baskasina yapmazsin. Seninle tartismis olmaktan utandigimi yazacaktim ama yine ikinci bir kez dusundum ve ortamin gerginliginden dolayi sana tavir almis gibi gorunmeyecegim. Benim senle ilgili sorunum yok ve eger hala yanlisin ne oldugunu terbiyeli bir sekilde aciga cikarmak istersen pmden iletisim bilgilerimi atabilirim ama pek boyle bir seye girisecegini zannetmiyorum.
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: Ryth
rip wan winkle bunda masonlarin parmagi oldugundan suphelenmistim zaten lanet olasicalar her yerdeler. ama demek istedigim su mu ?
-otakçılar elendi çünkü o bir devlet okulu !
-çünkü onlarin parasi yok bilmemne !
*insert random whine*

degil.
nedir yani jüri speed metal sevmiyo mu? harmonic minorin abuse edilmesine aşina degiller mi? (teknik terim kullandim farkindaysaniz muzisyen kızlar msnim; isyankar_sovalye@mynet.com) TONMEYSTIRIN ÇEKEMEYIP SON SOLODA SESIN KISILMASININ KURBANI MI OLDULAR ?

sen anladın.

ayrica orhan pamuk akilli olsun.
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: Zalım61
Öncelikle Alman Lisesi olarak 3 dalda finale çıktığımızı kutlayalım. Performanslar çok güzeldi. Haketti finale kalmayı.

Şike, St. bilmemneli liseler, para vs. konularında ise diyeceğim şudur: Olur lan öyle şeyler. Yahu dream theater gibi çalsanızda bazen çıkamayabilirsiniz. Ya performans ya şov ya tavrınız jürinin kriterlerine uymamış olmayabilir. Kendinizi düzgün anlatamamış olabilirsiniz. Nolucak ya? Iki sene önce katılmıştık biz besteyle. Bir sağlam elendik, ben bayağı üzülmüştüm. Ama geçti gitti. Tabii ki herkese bok atmayı ihmal etmemiştik. Son sınıftayız ulan hadi bari bi daha deneyelim şansımızı dedik. Finale çıktık. Güzel oldu. Tabi ki bizim iki sene önceki halimiz gibi etrafa bok atmaya çalışanlar olacak. Bu doğal ve hiç yadırganacak bir şey de değil bence.

Ayrıca kalkıp bir grup bir müzik yarışmasına Rape Me ile katılırsa finale kalmaması çok normal. Nerde kardeşim yenilik, farklılık, sahne duruşu, enstruman kalitesi. Bir de böyle bakmak lazım olaya. Böyle bir şarkıyla nasıl gösterebilirsiniz ki kendinizi güzel.

Ya hayır onu da geçtim St.li liseler konusunda; yahu şurda konuşan yüzde 2 lik kısım anca St. Benoit in performansına yakın bir performans sergileyebilirdi, göz var nizam var.

Son diyeceğim şudur ki; Kasdav bir popstar yarışması değil, kazanınca kaset çıkartıp her yere asmıyolar posterinizi. Tabi ki bir gelişmedir, tanınırsınız daha bi lise çevresi tarafından ama müziğe gönül vermiş biri zaten illaki karşılaşacaktır böyle fırsatlarla ve galip de gelecektir zaman zaman. Ne finale kalmak çok motive edici ne de elenmek çok moral bozucu olmalı. Gerçek şevk insanın içindedir en nihayetinde.

Cem C. Bilge - Zapata gitaristi
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: Oh_the_Guilt
ıstıene yarı fıyatına :D:D:D fınal dvd sı :P euhueh tıcaret ıyıdır :P
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: SwornToSatan
50 ytl konusu çok saçma. grubumuz 3 kişi bu arada.

Otakçılar mevzusu hakkında katılıyorum. böyle daha birçok okul sayılır. bence bu jürinin o an ki durumuna bağlıdır. her yarışmada bunlar olur . otakçılarla kulis arkadaşıydık. dedikleri şey : " yapmadığımız tek şey takla atarken solo atamamak. " ve haklılarda.
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: kereta
Bu arada GSL'den bi arkadaş ismini vermiyim, çok etkilenmiş hesap numarası falan... Bana güzel bi meblağla geldi, dayanamadım, çok istediğim bi sahne akustiği var onu alabilicem galiba... GSL'nin aldığı ödüller için şimdiden tebrik ederim. Haklarıydı başardılar. Hoheaoheaohae :)

Otopark mafyaları kadar zenginim şu an.
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: rip van winkle
meraba
oncelikle anlamadigim sey cacaphony calan otakçı arkadasimizin sarkiyi eksiksiz icra etmesi ama finale kalamamasi.
yani basvuru formunda acikca diyor ki; yorum beste vesaire enstrumantal da olabilir. ve tek basina butun yuku ustlenip kasdav gibi bi org.da jason becker calmak hepimizin katılacagi gibi guven ozveri ve tecrube ister. anlamiyorum adamin finale kalmasi icin daha ne yapmasi gerekirdi? ve en iyi enstrumani ondan fazla hakeden kim vardi? thanks in advance.
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: Zalım61
50 yeteleye ben de bi hönk dedim.. Ama sonra düşündüm gruplar 5-6 kişi... Koymaz dedim.. Bi tane alır kopyalarsınız en kötü ihtimal, yaşasın korsan :P Şaka tabi tüm bunlar... Ben de henüz edinmedim 2007nin dvdsini...
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: rip van winkle
ya dvd 50 ytlmis fazla diilmi biraz?:)biz alcaktk hemen ama fiyatı duyunca biraz dusunduk..:)pazarlık soz konusumu?:)elendik bari izleyebilelim..:)
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: poettt
Arkadaşlar,

Finale kalan ya da kalamayan kim olursa olsun hepimiz müzik paylaşımı yaptık orada zamanında, şimdi siz yapıyorsunuz.Daha sonra başkaları da yapacak.Lütfen sakin olalım.

Kimse üzülsün darılsın,kırılsın istemiyorum,istemiyoruz ama bu kadar sene sonra ilk kez böyle düzenli olunca bu organizasyon ve inanın bugüne kadarki en güzel geçenlerden bir tanesi olunca bu şekilde kavga gürültü yakışmıyor.

Sanırım Tümer arkadaşım ben o kadar anlattıktan sonra bile devam edince çok üzerine alındı ekipten biri olarak ve sizin sonuçlar hemen açıklandıktan sonraki halinizi düşünerek yaklaşmanızı istiyorum onun bu durumuna da.Sizin haklı olduğunuz yanlar olduğu gibi onun da var.

Lütfen eleştirirken 'bir kasdav klasiği' tarzındaki eleştirilerden artık kaçınalım ki bir yerlere gelebilelim.

Bir hatamız olduysa affola.Tek istediğimiz herkesin güzel anılarla bu yarışmayı sonuçlandırmasıydı.


Bu arada arkadaşlar ya pastil ve ağrı kesici stoğu yapmamız lazım sanırsam final için. :S :D
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: •Elerki•
Bu arada cevap N.C lisesineydi :) alınmayın arkadaşlar.

Jürinin günden güne değişmesi belli standartları değiştirmiyo bu arada, sorunu da çok beğendim bu benim de yarışmacıyken aklımı kurcalayan bi soruydu. Ama dediğim gibi belli standartlar var(mış) bunu da jürinin önündeki kağıdın özelliklerinden bana Burak Gürpınar bahsedince öğrenmiştim. Şimdi ayrıntılı anlatamicam ama bana biraz güvenip içinizi ferah tutabilirsiniz.

Hepinizi seviyorum.
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: rip van winkle
Şimdi gönül isterdi beni haksız çıkarın, ama benim mesajlarıma illaki cevap yazmaya çalışarak değil, soundcheckinizden sonra "bu grup elendikten sonra kesin ağlicak." dememe rağmen olgunluk göstermiş olarak... Eleniceğinizden adım gibi emindim. Kaç kişi şahidim bunu sizi tatmin etmeye çalıştıktan sonra rehber arkadaşlara vs. insanlara söyledim. Yanılmamışım ne yazık ki...

Ben geyik yapıyosam, sizin bu tavrınız şaka gibi olduğundandır. Sizi ciddiye alıp karşıma 2 kelime anlatabilcemi düşünmüyorum keza bakıp görüyorum ki tüm müzik piyasasını hallaç pamuğu gibi attırmışsınız.

Hala beni anlamamakta ısrar ediyosanız, sizin için bi özet daha çıkariyim düşüncelerimle ilgili:

Eğer finale çıksaydınız bunları dile getirir miydiniz? Evet dersen cidden bi daha sana cevap yazmicam... Sana madalya falan takarım ama dürüstlük abidesi olarak.

Elerki'nin iyi niyetini suistimal edip zehir zemberek konuşup yüksekten uçmayın, saçmaladığınızı garajı okuyan herkes okuyo ve dikkat çekiyo : bir tek ama bir tek siz "haksızlığa uğramışsınız."

Verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim diğer herkesten... Bence siz de daha fazla burayı meşgul etmeyin, elenmişsiniz zaten. Burayı asıl amacına bırakın, yarışmadaki gelişmeleri yazalım, haber verelim. Laf kalabalığı etmeyin rica ediyorum, son cevap yazan "g*t etmiştir" diye bişey yok, lütfen cevap yazmaya kasmayın, sabaha kadar en az bu kadar uzun şeyler yazabilirim, ne anlamaya mecalin kalır, ne cevap yazmaya zamanın yeter. Normal hayatınıza dönün. RİCA EDİYORUM.
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: rip van winkle
biz fatih anadolu lisesi olarak rape me ve beste dalında katılmıştık ve bigüzel elendik. barış abi rehberimizdi ve bize " beste finale kalır çok güzel ." demişti. onu burdan kınıyorum =) .
finale kalamadık ama bizim için önemli olan o sahneyi tadmaktı. performansımız ardından finalden biraz emindik. elendiğimiz haberini duyunca üzüldük finale kalan birkaç okulu görünce de daha bi üzüldük. burda ileri geri konuşmak istemiyorum ama şunu diyeyim. jürinin günden güne değişmesi sonuçları etkilemez mi ?
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: kereta
Ya Haydarpasa Teknik okulları olarak bizde kalamadık finale azımızı bile acmadık ya neymiş bu yarısma hersene bir laf ediliyor kardesim beyenmiyosan hosuna gitmiyosa haksızlık yapıldıgını düşünüyorsan katılma teknik ekibe rehber ekibe end production ına b*k atana kadar oturup bi kenara cekilin ben napıyorum de otur bi düşün sahnede ne yaptım ben de yetti be! 4 senedir katılıyorum 1 sene bile agzımızı acmadım bi gecen sene finale kaldık dünyanın en sakin adamı Tümeri Rip Van Winkle ı bile çileden cıkarttınız ya helal olsun! Tümer, Elerki allah size sabır versin bu kadar anlayışsız insanlarla ugrasıyorsunuz...
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: stuntgrind
rehberlerde bi sorun yok ama tommisterlarda gercekten sorun var biraz.. ben şahsen şarkıyı calarken ataklarımı duymadan attım ve gercekten zor attığımı soylemeliyim..
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: kolpak
Biz dakika hakkinda bir yorumda bulunmadik. Organizasyondaki yetkililer hesapladi ve 9 dakika dusuncesini one surdu bizi savunmak icin. Bize sadece ne kadar sahnede kaldigimiz soruldu. Anlasilan burda da yaptigin gibi kimse dinlememissin, olanlardan bi haber, sagir duymaz uydururu oynuyorsun. Ve bu olaydan jurilere pay cikarmadik, cozum arayip, tartismiyorsun sadece muhalefet olmak istiyorsun.

"siz ve sizin gibiler" i hala yakistiramiyorum, oyle bi rinsan olduguna inanmak istemiyorum. Elerki ile de konustuk ama hic senin kullandigin tarzda cumleler gecmedi. Sanirim sorun bizde degil. Terbiyesizligin luzmu yok, edebe davet ediyorum.

Yuce tonmaisterlariniz tonlarimizi ayarlamayi unutup bizi sahneden indirmeye calistilar. Galiba yeterince gorevlerini iletememissiniz kendilerine. Zaten ordaki tartisma da tondan ve soundcheckin yetersizliginden dolayi oldu. Eger suclu olsaydik cikarmazdiniz bizi olur biterdi, ciktiysak da sorun cozulmustur. Daha fazla ustunde durmanin geregi yok.

Bu arada ne yorumladigimiz veya nereye ciktigimiz seni kesinlikle ilgilendirmiyor. Bir takim haklarimiz ve dusunce ozgurlugumuz var, kullaniyoruz. Eger cekemiyorsan ve sinirlerin yipraniyorsa yorumlari okumazsin, cevap da yazmassin, cevap yazmak isteyenler tartisir. Sitenin yorumlarin okunmasini zorunlu kilan bir kurali yok.

Yazilarinin geneline bakinca da geyikten baska bir sey yapmiyorsun. Yazcak bir seyin yok bizimle dalga gectigini zannediyorsun. Bos konusuyorsun.
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: Ryth
sinirlerini bu kadar tahrip etmene gerek yok.kimsenin hayatını kasdava göre şekillendireceğini düşünmüyorum zaten. Sürekli aynı şeyleri de tekrarlamana anlam veremiyorum.O zaman şimdi sahne sırası küçük fransuvalarda...
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: plaguee
Hak arama konusuna değinmek istiyorum. Hak arama tarzınız yanlıştı, 9 dakika (10 değil de neden 9) nerden duyduysanız artık... Bunu geçtim, bu uğradığınız "haksızlıklar" karşısında jüri napabilir?

Sizi eleştirdim, ama bunu illaki mazlumu oynayabiliceniz şekilde algılamışsınız, sizin için özetliyim: Biraz örnek alın finale kalan okulları da b*k atmayın bi sene de rahat geçsin. Siz ve sizin gibilerden gerçekten bıktım. Eskiden de olurdu, ama bu yarışma için gerçekten çaba sarfedip sonra böyle kendinibilmezler yüzünden sinirlerimin altüst olmasına hiç gerek yok. Ama yeter ki siz isteyin ben bunu da kabul ederim:

Tonmaisterleri pazardan topladık, aslında zerzevatçılar. Hatta ses mühendisi diye yutturduğumuz kabzımal.

Başında St. olan okullara ben başta olmak üzere tüm End Production hesap numarasını yolladı, ayrı ayrı mükafatlandırıldık. Denizde kum onlarda para yau.

Bilgi Üni.'den hoca vardı jüride Özel St. Bilgi Üniversitesi Lisesi'ne torpil yaptı.

Hayatınız boyunca Bostancı'dakinden daha iyi bi sahneye çıkmamanız için önünüzde hiç bi engel yok, RHCP coverlayarak hem de...

Hepinizden çok büyük özürler dilerim, ne kadar da aptalmışım sizin için emek verdiğim için.. Bıraksak sizi Woodstock'a kadar yolunuz varmış.

Elenmenizin sebebine gelince, o kadar temiz çaldınız, sahneye o kadar çok yakışıyodunuz ki paralarını yediğimiz okullara ödül kalmicaktı... Hayat zor ya.. Para da tatlı.

Tekrar özür dilerim beni affedin =/
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: rip van winkle
biz 50 bilet sattık ve 40 kişi civarı geldiler... yine de bi üst tura hem beste, hem yorumla çıktık...
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: KermittheFrog
Millet biz Handan Hayrettin yelkikanat olarak beste dalında finale kaldık.

Bu arada arkadaşlar biz yorumda kendimize çok güveniyorduk fakat finale çıkamadık. Çokta iyi çaldığımızı düşünüyorum ve farklıydık belkide The Doors çalan ilk gruptuk :) ama benim düşüncem doğrultusunda 109 düşünce vardı belkide :) vede jim morrison ı mezarında ters döndürmediğimizi düşünüyorum. Belkide farklılıktır çıkamamamızın sebebi sağlık olsun jürinin kararına %100 saygım var onaylamak gibi bir durum söz konusu değil:) şimdi kimseye diyecek bir sözüm yok. Ben Kasdav formunu doldururken herşeye göz yumdum çünkü ilk defa bu denli büyük bir sahneye çıktım. bar konserlerine veya bahar şenliklerine benzemiyor sahne yapısı olarak gerçekten görkemli duruyor.

bu arada jüride olmak demek profesyonel olmak demek, müzikten armoniden vs. üstün seviyede anlamak değildir. çocukluğumdan beri babamın blues arşivinden geçinirim , bilinmesi gereken şeyleride bilirim illaki benden kat kat müzik bilgisine sahip insanlar oturuyordur orada ama şu varki yarışmacılarca yapılan müzik jüri üyeleri arasındada farklı görüşler ortaya çıkarabilir. Ha derseniz Sahne duruşu ve performansı, kendimce sahne tecrübelerime dayanarak söylüyorum zamanla kazanılacak birşeydir. buda derecede ölçü olamaz.

Birde şu var, sinir stres yapan arkadaşlara hoşgörüyle yaklaşılmış genelde. Arkadaşlar kimse faturayı kendine kesmesin. Zaten kendine faturayı kesmek istemeyenler Jüriye sövüyor. Örneğin Ben Okul dışındaki grubumda bas gitaristim ama okulda solist bulamadığımız için 2 görevide yüklenmek zorunda kaldım. Kendimi inceliyorum vidyolardan ve en ufak şeylere takılıyorum. Bunları büyütmeyelim hepsi bir tecrübe olarak kalsın bize. Finale çıktıda konuşuyor demeyin, Altmışları yaşatmayı herşeyden çok isterdim finalde :)

Saygılar Sevgilier. HHY - Yağız (bas gitarist/sonradanvokal)
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: rocknoverdose
@rip van winkle

Cok guzel yaziyorsun ama okumayi bilmiyorsun. Biz bir cok okulun elenmemesi gerektigi soyledik. Soylediysek de Elerki'ye soyledik, kendi aramizda tartistik, fikir beyaninda bulunduk. Bu kadar polemik olmadi. Eger sen de fikrini belirtmek istiyorsan biraz sakin yazmalisin.

Senin o nankorluk dedigine biz hak arama diyoruz. Kimsenin vaktini ve hakkini almamak icin tonlarimizi prosesore ayarlayip geldik ama diger gruplarin amfi ayarlarina takildik. Insanca konustuk, insanca cozduk. Cok da gurur duyuyorum bu sorunu konusarak, medeni insanlar gibi cozebildigimize, darisi egitimsiz arkadaslarimizin basina.

Gunumuzun cumhurbaskani bile elestirilebiliyorken Bilgi Üniversitesi'ndeki hocalarin elestrilmesinde sakinca gormuyorum. Bu kadar buyutmene gerek yok. Bu arada Teoman ile, Haluk Levent ile tanistiklarina sevindim. Darisi basimiza.

Bastan sonra basilan 4 akor ibaresini oraya niye yazdigini da anlamiyorum. RHCP de basiyor, biz de onlarin parcalarini yorumladik. Baska bir sey calsalardi calardim, bunu bizim uzerimizde bir eksiklikmis gibi yazman cok uzucu. Ve bir yerde sana katiliyorum; eski bir kullanici oldugu icin sadece yorum yapma amaciyla uye olanlara laf soyleyen insanlar nasil kendilerine yakismayan yorumlar yapiyorsa, bazi insanlar da kendilerine yakismayacak parcalar seciyorlar, cok ayip cok.

Basarilarin konusunda da senin adina cok sevindim. Basarilarinin devamini diliyorum. Darisi bizim vokalin basina. Sen merak etme, yatistirici da verecegiz ona. Yeter ki sen rahatsiz olma.
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: Ryth
roots bloody roots u çıkarttılarsa seneye ondan daha ağır parçalarla katılalım, babykiller veya atonement çalalım.inş çıkarız o zaman.ayrıca muse çalan finali garantiler vb şeylerde dönüyordu orada.yarışmayı bilgi ünisi sponsor oluyo bilgi ünisinin müzik hocası jüride.daha bunun gibi neler neler vardır.
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: a_me_what
Finaldeki tüm ekiplere şimdiden başarılar diliyorum.
Solak davulcumuzla teknik ekibi yıne zorlayacak olsakta:)) finalde orda olmakla çok mutlu olucaz.Teknik ekibe (bıraz gecte olsa) elemelerde cuma gunu solak davulcumuzla gayet iyi bır sekilde ılgılendıklerı ıcın teşekkrler.Finalde elimizden gelenın en ıyisini yapıcaz herkese basarılar!!

hasan - sabriye gümüş anad lisesi
basist
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: pega
fubemu, cavalye +rep öncelikle size çok net katılıyorum. Eğer uyuyo olmasaydım bu tartışmanın içinde olmayı çok isterdim bunu da herkes bilsin.

Daha bugün sonuçlardan sonra konuşucakların burnunu ısırıcamı söyledim. Madem bu kadar iddalıydınız neden Garaj'a sonuçlar geldikten sonra uğramaya başladınız? Deşarj olmak istiyosanız gidin yastık yumruklayın, benim emeğime, arkadaşlarımın alın terine saygısızlık edemezsiniz. Sizin içinizi rahat ettirebilmek için elinden geleni yapan sahne arkasındaki onlarca insanı bi kalemde silip böyle saçmasalak yorumlarla canımı sıkmaya kimsenin hakkı yok.

@Nuri Cıngıllıoğlu Lisesi: Elerkiye gerçekçi olmasını söylemişsiniz. Ben size gerçekçi olayım istiyosanız? Baştan sona resmen bas gitarın 4 akor bastığı ve RHCP dışında kimseye yakışmicak bi şarkı seçmiştiniz, vokaliniz tam bir hiperaktivite hastasıydı, sesi de epey kötüydü. Ben otorite miyim? Evet. Sizden yaşça büyüğüm ve tecrübeliyim, solistliğim de çeşitli yerlerde buna yurtdışı dahil (kesin şike vardır) tescillidir. Bak havamı da attım. Soundcheckte çıkarttığınız arızalar bizim iyi niyetimiz olmadan teknik ekip tarafından yalnızca çözülemezdi ama görüyorum ki epey nankörsünüz. Ben jüri olsam ben de sizi finale bırakmazdım ve bunda yüzde bir milyon dürüstüm, benim lafımı sakınmicamı tanıyan herkes bilir. Jüriye gelince o jüride Bilgi Üni. Müzik Bölümünden hoca da vardı, alaylı müzisyenler de... 4 x 4'ün müzik geçmişini bilir misiniz? Onlar Haluk Levent ünlü olmadan beri onunla çalan, Teoman'la da zamanında müzik yapmış, bireysel olarak Demir Demirkan gibi biçok sanatçıyla çalışmış Kadıköy'lü müzisyenler. Sizin yaşınız kadar bu piyasada çalmış insanlar.

@plague, a me what: Evet fransız okullarına fetişist biçimde torpil yaptık. Çok bilet sattılar napalım kendimize hakim olamadık. Hatta biliyo musunuz onlar bizim arkadaşımız. OHA ??!?!?! şike yapıldığını ben peşinen söyledim neden inanmıyosunuz?
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: rip van winkle
dışardan bakınca, kazanamayan okulların fesatlığından başka bişey değil bu suçlamalar... finale kalan okullara başarılar...
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: punk89
jürinin kriterleri neydi onu çok merak ediyorum,millet orda performansını sergilerken yaşar angutu kulaklarını tıkamış koymuş kafasını uyuyodu.bu mudur yani jüri.
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: a_me_what
öylemi? çok paralı iyi okullarmı? boş versene biri çıksın Mensucat Santral Anadolu lisesi çok paralı bi okul desin? bitanesi çıksında bunu söylesin?para mara yok arkadaşlar bu yarışma içinde boşuna çenenizi yormayın.emeklere saygı gösterin orda bir sürü insan bizlerin iyliği için çalışıyor.gerek rehberler gerek teknik ekip.bende sorun yaşadım bunu Elerkide gayet iyi biliyor.hatta 2 şarkımızın finale kalmasının sebebi berkide budur ama ben çıkıp kimseye sataşmıyorum.lütfen sizlerde bişeylere söylenmek yerine daha iyisine daha güzeline çalışın.

Gkn
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: GknMania
fubemu bahsettigin okulların seyircileri kapıdanda rahatlıkla bilet alabilir ayrıca o araya karışan okulların çoguda geçen sene finale kalamayıp saga sola neden elendik süperdik ama harikaydık diye tartışma çıkaranlar...
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: plaguee
jürinin kriterleri neydi finale alırken,jüriler çalınıcak parçaları önceden dinleyip analiz etti mi acaba ? ve dört çarpı dört elemanlarının hepsi nerdeyse jüriydi acaba elemanların müzik geçmişi kaç senedir?tamam bunları geçtim yarışma düzenlendiğinden beri finale kalan okullara bi bakıp şöyle bi istatistik filan yapsak ? genelde eğitim kalitesi iyi olan okullar ve pahalı özel okullar kalıyo finale tabi pahalı özel okulda okuyan adamın orda aldığı müzik bilgisiyle normal okullardakilerinkiler bir değildir ama ya kalite okulda okucaksın ya da senede 30milyarı çıkarcan gözden ödül almak için
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: a_me_what



sevgılı arkadasım 4*4 elemanlarının gecmısını acıklayayım ıstıyorsan sana solıst dısında tarkan gozubuyuk ve burak kulaksızlıoglu artı arbak refik dal kım bılıyormusun bı davulcu olarak soylııym arbak refık dal turkıyenın en ıyı davulcularından bırıdır nasıl burak gurpınar o jurıdeyse kımse ses cıkarmıyorsa arbak abınınde yer alması gerekır senelerı haluk levente vermıs bu uc muzısyen bırı arbaktır dıger ıkısıde gıtarıst ve basıst arkadaslar anlatır sana..onlar daha ıyı bılırler kım olduklarını..ama yorum yaparken dıkkatlı olalım bıraz
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: caan
30 milyarı gözden çıkarman veya okulunun önünde st olması lazım bunun dışındaki okulların fotoğraflarını çekmemişler sadece finale çıkacak okulların fotoğrafları çekilmiş diğerlerine çekiyomuş gibi yapmışlar birde fazla bilet alanların fotoğrafları çekilmiş fotoğrafçılara ve jüriye elemeden önce tek tek bilet bilgileri verilmiş herkes ona göre hareket etmiş arada kaçanlar olmuşmu olmuş mesela st. erkut soyak 1 bilet almış st. galatasaray hiç bilet almamış ama bu kadar kusur kadı kızındada olur madem seviye buralara çıktı bende bir seviyeyimi yükseltmeye çalışayım dedim.
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: fubemu
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: Hedon_


Onu sana yazmadığımı bir daha bakarsan anlarsın. :)
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: •Elerki•
Bana göre Elerki bana göre sorun mu var anlamadım ? istediğim okul hakkında görüşümü yazarım buraya kimseyi de bağlamaz ..

Ayrıca eklemeyi unutmuşum Elenen okullar da üzülmesinler bu defa olmadığı hiç olmayacağı anlamına gelmez di mi (:
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: Hedon_
tabi sizde haklısınız,elemeleri geçemeyen okullar fotoğraflarını ne zaman alıcak ? ya da bütün okulların foroğtafları sitede yayınlanıcak mı ?
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: a_me_what
ya da senede 30milyarı çıkarcan gözden ödül almak için
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: a_me_what


Kanıt varsa lütfen devam et. :) Ayrıca o jüri koltuğunda kim oturuyorsa otursun liseli bir ekipten daha çok tecrübesi vardır ve profesyoneldir ki albümü vardır.Bunu kabul etmemiz gerek.

Arkadaşlar.Tekrar yazdıklarımızı okumanızı rica ediyorum.Biz herkesin iyi anılarla sosyal bir etkinlikten ayrılması için elimizden geleni yaptık.Ama eğer 109 okulun finale kalamayan kısmı devamlı bunu yaparsa bizim de artık elimizden birşey gelemez sanırım.

Herkese müzik dolu günler dilerim.

Rehber ekipten, Elerki
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: •Elerki•
jürinin kriterleri neydi finale alırken,jüriler çalınıcak parçaları önceden dinleyip analiz etti mi acaba ? ve dört çarpı dört elemanlarının hepsi nerdeyse jüriydi acaba elemanların müzik geçmişi kaç senedir?tamam bunları geçtim yarışma düzenlendiğinden beri finale kalan okullara bi bakıp şöyle bi istatistik filan yapsak ? genelde eğitim kalitesi iyi olan okullar ve pahalı özel okullar kalıyo finale tabi pahalı özel okulda okuyan adamın orda aldığı müzik bilgisiyle normal okullardakilerinkiler bir değildir ama ya kalite okulda okucaksın ya da senede 30milyarı çıkarcan gözden ödül almak için
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: a_me_what
Final Final Dediğim herkes finale kalmış tahminlerimde yanılmamışım ne güzel.. özellikle Mustafa Kemal Anadolu Öğretmen Lisesi'ni ayakta alkışlıyorum gerek kostüm gerek show gerekse yorum olarak çok iyiydiniz ve Finale kaldınız tebrikler arkadaşlar .Hep destek tam destek Finalde de orda olucaz görüşürüz

Finale kalan tüm okullara başarılar ^^
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: Hedon_
Kime göre neye göre?Arkadaşlar...Dilimizde tüy bitti lütfen yapmayın şöyle ya...Bir okuyun lütfen yazdıklarımızı... :/
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: •Elerki•
gerçekten finalde olmayı hakeden gruplar vardı her zamanki gibi bi kerede onlara şans tanınsa güzel olur.hep aynı okullar finallere çıkıyor nedendir anlamıyorum.geçen sene st.benoit in sitesine girip baktıysanız kasdavın reklamları dönüyodu sitede.
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: a_me_what
o zaman bizde okulumuzun başına ST. ekliyoruz..Savulun küçük fransuvalar bz geliyoruzz:D bu arada parayı bastıran(en çok bilet satıp izleyici getiren-sonuçta kasdavda da bi döner sermaye war-) finale kalıomuş doğruluk payı ne?
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: dreamof_fairy_


0 Doğruluk payı bu işte.Arkadaşlar kaç tane özel okul katıldı kaçı finale kaldı bir bakın listeye isterseniz eğer düşündüğünüz buysa.Ayrıca ben ve birçok arkadaşım katıldığı seneleri hatırlarlarsa örnekler çok fazla verilebilir.Kendi okulumdan vermek istiyorum.Eleme 50 final 80 bilet satmıştık (bunu kaç kez anlattım ben de bilmiyorum artık(!)) ki o zamanlar okullar 100'er,200'er falan rahat satıyordu.Biz finale kalmıştık ve 2 tane de önemli ödül almıştık.Ertesi sene de benzer şekilde.

Lütfen sinirlerinize hakim olun.Sizi anlıyoruz çünkü zamanında biz de yarıştık.Elendiğimiz oldu,finale kaldığımız,ödül aldığımız oldu.Rehber ekipten herkes bunları tattı.Sadece lütfen ama lütfen bu yarışmaya yarışmadan çok daha sonra belki de bir daha hiç çalamayacağınız büyüklükteki bir kitleye çalma tecrübesi edindiğiniz,önemli grupların sahne aldığı bir salonda çaldığınız bir olay olarak bakın.

Rehber ekipten,Elerki
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: •Elerki•
ayrıca yine rehberimiz olarak seni görmek istiyoruz barış ağabey =) bize inanılmaz bir enerji verdin o gün süpersin..
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: kolpak
sağolasın barış abi =) ya valla bence finale cıkamayıp duruma itiraz edenler gerçekçi davranmıyorlar.. çalınan şarkı veya elemanların iyi olması onemli değil orda onemli olan grup butunluğu ve milleti coşturmak.. biz pazar gunu orda çalarken juri surekli kafa sallıodu dans ediodu.. bizim okuldan toplasan 10 kişi gelmişti ama ben davul calmama ramen ve dibimde monitorlerin olmasına ramen insanların cığlıklarını duydum ve insanlar biz çalarken pogo bile yaptılar o yuzden bence bole polemiklere gerek yok..

Geçen sene grubumla okullarında konser verdiğim st.micheal ve finale kalan tüm okullara başarılar diliyorum.. Saygılarımla..
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: kolpak
finale cıkan arkadaşlara başarılar.. elendiği için şevki kırılan arkadaşların üzülmemelerini ve müziğe kaldıkları yerden daha büyük bir aşkla devam etmelerini diliyorum, sonucta kasdav müzik kariyerimiz için bir kriter değil tecrübe için bir araçtır.. buna bu gözle bakmaları daha iyi olur tahminimce.. bize kattığı acı,tatlı tecrübelerden dolayı kasdavı düzenleyenlere teşekkür ediyorum.. unutmayın yarı finalde elenmeden finale cıkmanın gercek değerini anlayamazsınız..

Kadir Has Anadolu Lisesi
Sercan Ovalı (gitarist parçası)
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: cavalye
oglum bi sakin..

pek metal istemiyoruz artık evet :)

herkese basarılar

masis
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: J_Rudess
MENSUCAT SANTRAL ANADOLU LİSESİ ni basta gokhan olmak uzere serkanı,alp ı helını canı yurekten kutluyorum fınalle ılgılı bıraz korkuyodum korktugum basıma gelmedı:)tum arkadaslarımı kutluyorum
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: caan
o zaman bizde okulumuzun başına ST. ekliyoruz..Savulun küçük fransuvalar bz geliyoruzz:D bu arada parayı bastıran(en çok bilet satıp izleyici getiren-sonuçta kasdavda da bi döner sermaye war-) finale kalıomuş doğruluk payı ne?
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: dreamof_fairy_
finaldaki okullara başarılar.bir kez daha sorumu yinelemek istiyorum :D

jüride kimler vardı?
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: deepestpurple_
Okulun finale kalsaydı bu yorumları yaparmıydın diye düşünüyorumda yüzde 2000 eminim yapmazdın ne gitarist tanırdın nede baterist.Acaba diğer yazılanları bakıyomusun senin gibi durumu tepetaklak çeviren başka biri daha varmı diye düşünüyomusun.ama olsun hiç kimse bişey bilmiyor senin gibi bir otoriteyi finalde göremeyeceğimiz için bir kez daha kahrolduk.

Finaldeki ekiplere başarılar.....
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: fubemu
tamam abi sen haklısın.Serhat bey'e ilk fırsatta söliycem seneye jüri üyesi sen ol.Gereksiz tartışmalar bunlar.4.kasdavım bu Elerkinin dediği gibi bizde yaşadık.anlayabiliyorum.finale kalan tüm okullara başarılar.

Gkn
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: GknMania
Arkadaşlar bu yarışma 'popüler müzik yarışması' olarak geçen bir yarışma.Yani ne çalındığı çok önemli değil nasıl çalındığı çok öönemlidir.Aslına bakarsanız bunların hiçbiri de önemli değildir.Orada Dream Theater gibi grupların çıkmış olduğu sahnede 3000 kişiye (zamanında 6000'e de çalınıyordu ahh ahh) çalmış olmak çok önemli bence.&#8226;DrumBanger&#8226;'la konuştuk yarışma hakkında ve yarışmanın asıl amacının isminin aslında dışında olduğuna karar vermek gerektiğini düşündüğümü söyledim kısaca.Bunun dışında önce yazdıklarımı da tekrar okumanızı rica edeceğim. :)
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: •Elerki•
Kimse sana cemkir cemkirme demiyor. Hatta sana bir sey yazdiklarini da zannetmiyorum lakin ortalikta bir iki degil bir cok lise var.

Ve eger gitarist hakkinda yorum yapmissak da on planda gitarist oldugu icindir. Farkinda misin bilmiyorum ama parca shred bir parca. Cikip da davulcunun sov yapacak hali yok. Mantikli olmaya davet ediyorum.
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: Ryth
ya lafı çok uzatmak istemiyorum açıkcası..

sadece adımız geçtiği için cevap hakkımızın olduğunu düşünüyorum..

sen kendi elenmene istediğin kadar isyan edebilirsin ama bunun içine diğer okulları örnek verip bunlar finale kaldıysa tepkiliyim gibisinden birşey söylemeye hakkın olmadığını düşünüyorum..

ama bunu da ilk günün sinirine veriyorum çoğumuz yaşamışızdır..

şuana kadar hiç şunu çaldık bunu çaldık diye artistlik yapmadık.. forumu okursan genelde başkaları övdü biz teşekkür ettik..

ama sana tavsiyem..

bence As I Lay Dying ' i ezecekken, veya başkalarını ezecekken, bi kez daha düşün.. dünya senin görüş alanından, müzik zevkinden ibaret değil.

kesinlikle konuyu uzatmak için yazılmış bir yazı değildir. ama aldığımız 20 övgünün yanına ilk defa bir yergi aldık. adımız geçtiği için cevap vermek zorunda hissettik hepsi bu.

teşekkürler.. herkeze başarılar..
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: BetterOfDead2
ayrıca konuştuğumada bakmayın bestemiz ve düzenlememiz finale kalamadı?bendemi çemkiriyim birilerine sataşıyım?
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: GknMania
birde çok büyük bir hata yapıyorsunuz gitaristi böyle çaldı davulcusu şöyleydi..bunlar değil kriterler bence! bu bir takım oyunuysa önemli olan bütünlüğün olması.saygılar
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: GknMania
her sene olan şeyler.
13 Mart 2008 Perşembe | Yazan: GknMania
Sonuclar aciklandiktan sonra yapilan butun yorumlara birer lafim var ama tekrar dusununce yazmanin gereksiz oldugunu goruyorum.

Olay herkesin kendisini sahnede iyi bulmus olmasi veya gururuna yedirememesi degil. Ben sonuclarin bizim icin olan acisini gectim, beni dusunduren bizden iyi olan arkadaslarin elemeleri gecememesi. "O zaman herkes sirtinda gitarla ciksin." gibi 0-6 yas tepkisiyle cevap verilen olay, karanlikta herkesin gozune isik tutmak kadar iyi bir sahne sovu bana kalirsa. "Concerto" da o kadar kotu bir parca degil, secilen parcalardan bazilarina kiyasla daha guzel hatta. Derseniz ki olay guzellik degil, sahne performansi, size onerim o tartismaya hic girmeyelim.

Juri konusunda da arkadasima katiliyorum. Muzikte deneyimden once dinleyiciye ne verdiginiz onemlidir ve urunler verdikce pisersiniz. Cogunlukla 14-18 yasindaki genclerin dinledigi, vokal temelli bir grupta ayni anda uc tele vurmak benim icin bir sey ifade etmiyor. Yarisma sirasinda bizim ve arkadaslarimizin ne caldigini anlayan cok kisi oldugunu zannetmiyorum sonuclara bakarak. Bari juriye Yıldız Tilbe koyulsaydi da biz de ona gore bir seyler calsaydik.

Her ne olursa olsun kimseye bi tavrim yok. Zaten rehberlerin hic sucu yok. Gec saatlere kadar kosusturmus olmasina ragmen sahne arkasinda Elerki'nin durup benimle laflamis olmasi bile ye