Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Magazin

İnternette Müzik Savaşı Kızıştı

10 Temmuz 2002 00:00

“Dosya paylaşımı” hizmeti veren sitelere açılan davalara Kazaa yazılımının dağıtıcısı da eklenirken, Universal müzik arşivini internete taşıma kararı aldı.

Telif hakları yasalarının internette hizmet veren müzik siteleri tarafından çiğnenmesi nedeniyle büyük zarara uğrayan plak şirketleri, bu sitelere karşı tavırlarını giderek sertleştiriyor. Halen üç siteye karşı süren davalara dosya transferi yazılımı Kazaa yazılımının dağıtıcısı da eklendi.

Bu arada “peer to peer” teknolojisinin yaratıcıları arasında yer alan Gnutella programının yazılımcısının inthar ettiği açıklandı. The Globe gazetesi, 25 yaşındaki yazılımcının intiharını “şüpheli ölüm” olarak yorumladı.

Kaynak: ntvmsnbc.com

Yorumlar

  • Yalnız eşek ufak şeylere pek takılmıyo. Daha dooru dürüst bi .mp3 alamadım desem yalan olmaz. Ama ne divx'ler ne programlar kazandırdı arşive arkadaşım eşşek, hakkını vermek lazım :)
    Üye
    wogon
    Tarih
    12 Temmuz 2002 00:00
  • napster'ı unutmak mümkün mü dostlar, ilk göz ağrımız...
    Üye
    ucan_laz
    Tarih
    12 Temmuz 2002 00:00
  • Bi türlü sevemedim kazaa, imesh, winmx türü programları. Audiogalaxy gibisi zor bulunur bi daha, ha bi de eşek var tabi ama onun yeri ayrı
    Üye
    Nem
    Tarih
    11 Temmuz 2002 00:00
  • Audiogalaxy gibi süper bir program ne zaman karşımıza çıkar bilemem ama biz bir an önce kendimize ortak bir program bulsak daha iyi olur ben imesh'i öneriyorum. siz daha iyi bilirsiniz ama... haahauha
    www.imesh.com
    Üye
    alabama
    Tarih
    11 Temmuz 2002 00:00
Toplam 4 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler