Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Yeni Albüm :: Bon Iver - For Emma, Forever Ago

4 Ağustos 2008 00:00

Albümün Avrupa baskısının çıkış tarihi kesinlikle yanlış bir zamanlama. 4AD tarafından Mayıs'ta basılan albümün Amerika baskısı sanatçının ismiyle de uyumlu olarak Şubat tarihli.

Amerika'nın kuzeyinde, Wisconsin yakınlarında yaşayan Justin Venon'un sahne adı olan Bon Iver, Fransızca'dan minik bir kelime oyunuyla (Bon Hiver / İyi Kış) apartılmış bir isim. 27 yaşında bir folk/indie müzisyeni olan Vernon'un ilk albümü For Emma, Forever Ago bütünüyle bir 'izolasyon' ritüeli.

Dondurucu soğuklarda, ahşap bir kulübede üç ay kendisini her şeyden soyutlayan bu 'yalnız adam' yiyecek içeceğini dahi ormandan kendisi karşılamış. Albümün isminde yer alan Emma, Justin Vernon'un eski sevgilisi ve hemen her notaya ayrılık acısı ve "kırıklık" sinmiş durumda.

"Singer/songwriter" geleneğinin en yeni ve en heyecan verici isimlerinden olan Justin Vernon'un "acısına" ve yalnızlığına yarenlik edebilmek için albümü kulaklıkla dinlemek ve Vernon'u kulübenin içinde elinde konyak bardağı, başında beresi, üzerinde battaniyesiyle göz önüne getirmek tavsiye olunur. Vernon'un baştan sona o ahşap kulübede kaydettiği ve ilk başta sadece 500 adet basılan albüm bağımsız firma Jagyaguwar tarafından keşfedilince gerisi de gelmiş oldu. 4AD'nin albümü Avrupa'da da basmasını takip eden günlerde Bon Iver hemen her mecrada büyük övgülerle karşılandı. Sararmış bir sonbahar akşamı canınızı okkalı bir şekilde yakmak istiyorsanız ve de yakınlarda bir ayrılık acısı yaşadıysanız For Emma, Forever Ago'yu CD çalarınıza koyunuz, inceldiği yerden kopsun her şey.

Kaynak: rollingstone.com.tr

Yorumlar

Taze haberler