Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Fazıl Say ve Mercan Dede

31 Temmuz 2002 00:00
Tarih: 6 Ağustos 2002
Mekan: Yedikule Zindanları

İki bölümden oluşacak etkinliğin piyanoyla başlayan birinci bölümünden sonra Fazıl Say, tanınmış müzisyen ve DJ Mercan Dede’yle birlikte elektronik müzik üzerine piyano ezgileri yükleyerek izleyiciye yeni ve deneysel bir müzikal doku sunacak. Böylece konser şeklinde başlayan etkinlik giderek parti havasına bürünecek.

Yurtiçi ve yurtdışındaki başarıları ve projeleriyle sürekli gündemde olan Fazıl Say ile Sufi müziği geleneğini çağdaş müzik tınılarıyla harmanlayarak eskiyle yeni, doğuyla batı arasında müzikal bir birleşme sağlayan Mercan Dede’nin bu buluşması, deneysel müziğin önemli duraklarından biri olmaya aday görünüyor. Bu önemli müzikal deneyimin Yedikule Zindanları gibi tarihsel etkileyiciliğe sahip bir mekânda yaşanacak olması da etkinliğe ayrı bir cazibe kazandırıyor.

Sufi-electronica müzikle klasik müziği, bu iki farklı müzik türünün dinleyicilerini bir araya getirmeyi hedefleyen bu etkinlikte müzikseverler konser ve parti havasını birlikte soluyacaklar.

“Zindan, belirli bir mekandan ziyade kendi iç dünyamızdaki ve çoğu zaman kendi ellerimizle ruhumuzu hapsettiğimiz dar çerçeveyi belirler. Müziğin ruhun ve vücudun etrafındaki gereksiz ve karanlık kapıları açabilen sihirli anahtarı herhangi bir isim, sıfat ya da tarz ile sınırlı değildir. Pianodan dökülen ses taneleri , ney`in tozlu kadife yumuşaklığıyla yüzyıllık zindanların duvarlarını delip bir anda gün ışığını yaratabilir gönlümüzde. Dj`lik belli enstrumanlardan çıkan sesleri bir araya getirip dağıtabilmek, bir kalp atışı gibi tekrar eden tribal ritimlerin dokusunda dünyanın etnik renklerini; ambiant seslerin bas yumuşaklığında müziğin bizi farklı coğrafyalara trans halinde götüren büyüsünü sadece o an için yaratabilmek sanatıdır. Büyülü bir mekanın ve içinde sihirli bir piyanistin peşinde plakları çevirmek ise her zamankinden daha heyecan verici.”
Arkın Allen (Mercan Dede)

Kaynak ve bilet: biletix.com

Yorumlar

Taze haberler