Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Mehter ve Kızılordu aynı sahnede

13 Ekim 2008 00:00

Türkiye ile Rusya arasında yaklaşık 500 yıllık ilişkide, önemli bir sanatsal etkinlik gerçekleştirilecek. Mehter Takımı ile Kızılordu Korosu, aynı sahnede sanatseverlere unutamayacakları bir müzik ziyafeti sunacak.

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Rusya Kültür Bakanlığı arasında yapılan anlaşmayla, 2007 yılı Türkiye’de “Rusya Kültür Yılı”, 2008 yılı ise Rusya’da “Türk Kültür Yılı” olarak ilan edildi. Rusya, geçen yıl Türkiye’de kültür ve sanat etkinlikleri düzenlerken, bu yıl da Türkiye, başta Moskova olmak üzere Rusya’da kültür ve sanat etkinlikleri düzenliyor.

Program kapsamında, dünyanın en eski askeri bandosu olan Mehter Takımı ile 1973 yılında kurulan Kızılordu Korosu, Rusya’da 3 ayrı konserde buluşacak.

İlki 18 Ekim’de Kazan, ikincisi 20 Ekim’de Moskova’da Kremlin Sarayı’nda, üçüncüsü ise 22 Ekim’de Krasnador’da gerçekleşecek konserde, Mehter Takımı ve Serkan Çağrı Grubu, Kızılordu Korosu ile aynı sahneyi paylaşacak.

İki ülke, “Birlikte Dostluk Konseri” konsepti ile izleyicilere sunulacak olan etkinliği Nobel Barış Komitesi’nin dikkatine sundu.

KONSER PROGRAMI
“2008 Rusya’da Türk Kültür Yılı” etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen konserin programı, belli oldu. Kremlin Sarayı’nın 6 bin kişilik salonunda gerçekleşecek konser, iki ülkenin milli marşlarının söylenmesiyle başlayacak.

Mehter Takımı ve Kızılordu Korosu, “Suzinak Peşrev, Nihavent Longa, Hicaz Hümayun Peşrev, Kutlama, Ceyranım Gel Gel, Genç Osman, Yine Bir Gülnihal, Ceddin Deden ve Kalinka” adlı eserleri birlikte seslendirecek.

Mehter Topluluğu, “Mehter Vuruyor Marşı, Estergon Kal’ası, Tavas Zeybeği, Ney Taksim - Salat-ı Ümmiye (Sema Grubu ile birlikte) ve Katushya” şarkılarını tek başına aktaracak.

Kızılordu Korosu ise Türkçe solo “Hekimoğlu”nu dinleyicilere sunacak. Kızılordu Kafkas Oyuncuları ve bale ekibi, Karadeniz Halk Oyunları Ekibi’nin de sahne alacağı program, Mehter Takımı ve Kızılordu Korosu’nun “Kahve Yemenden Gelir” şarkısına yapacağı düet ile son bulacak.

20 Ekim’deki konser TRT ve Rus Televizyonu tarafından canlı olarak yayınlanacak.

Yorumlar

Taze haberler