Smashing Pumpkins lideri Billy Corgan, grubun 20. yıl turnesini ve yeni albüm planlarını anlatıyor, geçmişin">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Smashing Pumpkins :: Son pişmalık neye yarar

11 Kasım 2008 00:00

Smashing Pumpkins lideri Billy Corgan, grubun 20. yıl turnesini ve yeni albüm planlarını anlatıyor, geçmişin muhasebesini yapıyor.

Smashing Pumpkins'in umduğu gibi büyük bir geri dönüş yapamadığını ilk kabul eden kişi Billy Corgan'ın kendisi. Altı yıllık bir suskunluktan sonra 2006'da, Corgan ve davulcu Jimmy Chamberlin Pumpkins'i yeniden hayata geçirmiş, Zeitgeist adını verdikleri yeni bir albüm kaydedip yeniden yollara düşmüşlerdi. Grup şimdilerde If All Goes Wrong isimli yeni bir DVD kaydı yayınlamaya hazırlanıyor (11 Kasım'da piyasada). DVD, kurucu üyelerden gitarist James Iha ve bas gitarist D'arcy Wretzky'nin yokluğuna (ki bu durum hala fanların kafasını karıştırıyor), yanı sıra sanhe ve sahne dışındaki gergin anlara işaret ediyor.

"Sahnedesin ve insanların kendi aralarında şöyle şeyler konuştuklarını duyuyorsun: 'Bu konuda ne düşüneceğimi bilemiyorum,'" diyor Billy Corgan. "Amerika, her eski grubu bir 're-union' grubu olarak algılıyor, bunu anlamış olduk. Bizi de kafalarında böyle bir yere koymuşlar. '41 yaşındayım ve biraz olsun güven kazanmış olmalıyım', diye düşünürken hiç de öyle olmadığını, seni de herhangi biri olarak gördüklerini anlıyorsun. İnsanların gözünde Bon Jovi'den farklı değilsin yani."

Zeitgeist'in çizdiği düşük satış grafiği ve eleştirmenlerden gelen karışık yorumlar da Corgan'ın işini kolaylaştırmamış ("Albümün böyle bir zamanda altın plak statüsüne ulaşması bile büyük başarıdır," diyor Corgan her şeye rağmen). Sonuçta bağlı oldukları plak şirketi Warner Bros. ile yollarını ayırmak zorunda kalmışlar. Corgan şirketin gruba 'sıfır destek' verdiğini ve bu yüzden ayrıldıklarını söylüyor.

Her şeye rağmen Corgan, Pumpkins'den hala ümitli. "İçimde olup bitenleri dışarı çıkarmam konusunda beni motive eden bir grupta olmanın özel bir tarafı var," diyor. "Müzikal anlamda en iyisini verebiliyor muyum bilmiyorum, ama bu grubun içimdeki enerjiyi en iyi şekilde dışarı çıkarmamı sağladığını söyleyebilirim." Pumpkins'in 1 Kasım'da Cleveland'dan başlayacak 20. yıl turnesi için de epey heyecanlı görünüyor Corgan. Bu turnede o ve Chamberlin'e gitarist Jeff Schroeder, basçı Ginger Reyes, klavyeci Lisa Harriton ve birkaç ekstra müzisyen daha eşlik edecek. Grup şu sıra Pumpkins kariyerinin her döneminden 40-45 şarkının provasını yapıyor. "İlginç bir yolculuk bu," diyor Corgan grubun on yılı aşkın süredir çalmadığı şarkılardan bahsederken.

Billy Corgan ne grubu ne de fanları için işleri kolaylaştıran bir adam olmadı. Şimdilerde Pumpkins'i dağıtmanın tamamen bir hata olduğunu kabul ediyor. New York, Los Angeles ve Boston gibi şehirlerde çıkacağı konserlerde de her gece farklı bir play-list hazırlayacaklarını ve söz konusu listeleri grubun en popüler şarkılarından oluşturmak gibi bir dertleri de olmadığını söylüyor. "Eğer bir gece o şarkıyı çalmak içimizden gelmiyorsa çalmayacağız. Bu şekilde kendi işimizi zorlaştırmış olacağız ama sorun değil."

Yeni yılın ilk yarısında Pumpkins, Corgan'ın konsept albüm olarak tanımladığı yeni bir albümün kaydına girişecek. Şu anda herhangi bir plak şirketine bağlı olmadıkları için albümün çıkışıyla ilgili türlü fantezileri olduğunu söylüyor ve internet üzerinden çıkarma seçeneğini de göz önünde bulundurduğunu belirtiyor Corgan. Bu arada yeni bir single, "G.L.O.W.", Guitar Hero'nun yeni edisyonu World Tour'a dahil edilmiş durumda. Peki Corgan bu popüler oyunu oynuyor mu? "Eğer bir gitar kahramanıysanız Guitar Hero oynamazsınız."

Yorumlar

  • zeitgeist iyi mi kötü mü hala karar veremedim ama sudan çıkmış balık billy... o yüzden onu anlıyorum...darcy ve james neden yok bu ne inat...onları bi yere getiren gruba ihanet değil mi bence billy kutsal bir adam ve tek destekçisi jimmy....james iha ve darcy yok diye gitmediğim rock'n coke a pişmanım...değmezmiş diye düşünüyorum ex pumpkinler için....nankörlük kötü bir şey
    Üye
    lotuscicegi
    Tarih
    17 Aralık 2008 00:00
Toplam 1 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler