Murat Meriç Türk-iş Funk Zaman: 11 Aralık 2008 Perşembe - 22:00 Mekan: Studio Live - Taksim - İstanbul">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Dinar Bandosu - Murat Meriç ile Türk-iş Funk @ Studio Live - Taksim - İstanbul

29 Kasım 2008 00:00
Sahnede:
Murat Meriç
Türk-iş Funk
Zaman: 11 Aralık 2008 Perşembe - 22:00
Mekan: Studio Live - Taksim - İstanbul
Fiyat: 15,00 YTL
Bilet: http://www.biletix.com/event.htm?id=JSLZ3

- 18 yaş sınırı vardır.
- Kapı açılış saati 22:00
- Organizatör bilet fiyatlarını değiştirme hakkını saklı tutar.

Dinar Bandosu

Dinar Bandosu bir Türk psychedelic (saykodelik) rock grubudur. Grup, öncelikle 70'li yıllarda ülkemizde boy gösteren sonra da 90'lı yıllarda ikinci dalga olarak karşımıza çıkan Türk yer altı müziğini miras almış olup bu müziği Osmanlı coğrafyası ile genişleterek, dünya çapında geçmişten geleceğe taşımayı hedeflemektedir. 2003'te kurulan grubun 2007 tarihli "Saykodelikdeşik" adlı bir albümü vardır.

Grup, yasal albüm öncesi yeraltına hitap ederken “İstanbul İçin İsyan Vakti” isimli EP’sini yayınlamış ve Syd Barrett'in hayran grubunun bir serisi olan "Have You Got It Yet?" toplamasına katılması için teklif almış olup, bu toplama için "Intersteller Vegetable Man" şarkısını kaydetmiştir.
Grubun adı, Ece Ayhan'ın hayalinde canlandırdığı ünlü Türk yazarları ve sanatçılarının birer enstrüman çaldıkları bir müzik topluluğu olan "Dinar Bandosu"ndan gelmektedir. Tıpkı bu hayali bandoda olduğu gibi, "Dinar Bandosu" da resim, edebiyat, mimarlık gibi sanat dallarıyla uğraşan bir "sanat çetesi"dir.

Grup, gitarda Ali Ece, ney, klarnet, teremin, saksafon, trompet, su borusu ve kendi ürettiği enstrümanlarda Asaf Zeki Yüksel, bas gitarda Feryin Kaya, davul ve vurmalılarda Yılma Karatuna, vokalde Ali Asaf Sarıca'dan oluşmaktadır.
"Saykodelikdeşik" sonrası şu sıralar ikinci albümün hazırlığını sürdüren Dinar Bandosu, 2008 aralık ayında kayıtları tamamlamayı ve 2009 başında bu albümü yayınlamayı hedeflemektedir. Yeni albümde dinleyicileri çeşitli sürprizler de bekliyor!!! (İpucu: Gogol Bordello)

Murat Meriç ile Türk-İş Funk
Türk-iş Funk! (repertuarı eski şarkılar ve çıtırtılı plak kayıtları ağırlıklı bir eğlence olmakla birlikte) bir eski 45'likler eğlencesi değildir. Onu artık herkes her yerde yapıyor zaten.. Yapılan da yıllardır var olanı bozuk plak gibi tekrarlamaktan öte geçmiyor. Dolayısıyla "farklı" bir şeylere ihtiyaç var. Bizimkini "32 kısım tekmili birden curcuna" olarak tarif etmek mümkün. Peki eski 45'lik kaytları yok mu? Elbette var. Lakin, bunun dışında başka şeyler de var. Kimi çalıyorsun, ne çalıyorsun diye sorarsanız, Gökhan Akçura deyimiyle "yerli elacayip müzik" diye tarif edebiliriz karşınıza çıkacakları. Yani Derdiyoklar, Barbaros Hayrettin, Oya-Bora, Hakan Peker, Moğollar, Sertab Erener, Haramiler, Neşe Karaböcek, Hande Yener, Anima, Cem Karaca, İhtiyaç Molası, Nekropsi, Kırıka, Tülay German, Ajda Pekkan, Hayko Cepkin, Tünay Akdeniz, Peppino Di Capri, Mustafa Özkent, Ümit Besen, Göksel, Yasemin Mori, Mina, Juanito, Beyaz Kelebekler, Ersen ve Dadaşlar, Dinar Bandosu, Urfalı Babi, Ankaralı Turgut, Metin Arolat, İzel-Çelik-Ercan, Mazhar Fuat Özkan, Dario Moreno, Funda, Nazan Öncel, Hakkı Bulut, BaBa ZuLa, Gevende, Selim Sesler, Göksel, Aylin Aslım ve hatta Hepsi... Dahasını görmek ve duymak için için bir partimize iştirak etmeniz yeterli!

Yorumlar

Taze haberler