Best 100 Menuhin çalışmasıyla anılıyor. Çalışma,">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Yeni Albüm :: Yehudi Menuhin

18 Mart 2009 00:00
20. yüzyılın en etkin ve yetenekli keman sanatçısı Yehudi Menuhin, ölümünün 10. yılında Best 100 Menuhin çalışmasıyla anılıyor. Çalışma, 1916–1999 yılları arasında yaşayan Menuhin’in EMI çatısı altında geçirdiği 70 yıl içerisinde kaydettiği eserlerin çoğunu kapsıyor.

Dört yaşında keman dersi almaya başlayan Yehudi Menuhin, seyirci karşısına ilk kez 1925 yılında yedi yaşında çıktı. Bir yıl sonra New York seyircisine kendini tanıtan Menuhi, aynı yıl San Francisco Orkestrası’yla da performans sergiledi.

Henüz on yaşında Paul Paray yönetimindeki Lamoureux Orkestrası ile Paris’te Avrupa seyircisi karşısına çıkan Yehudi Menuhin, ilk konçerto konserini ise Fritz Busch şefliğindeki New York Senfoni Orkestrası ile verdi.

Onaltı yaşına geldiğinde klasik müzik dünyasındaki yerini şekillendiren “Elgar Concerto”sunu kaydeden Menuhin, halen EMI ve klasik müzik dünyasının en büyük keman sanatçılarından biri olarak anılıyor.

Tarayıcınız bu resmin gösterilmesini desteklemiyor olabilir.Çağımızın en büyük keman sanatçılarından Yehudi Menuhin’in Best 100 Menuhin çalışması arşivinizde mutlaka yer almalı.

Tarayıcınız bu resmin gösterilmesini desteklemiyor olabilir.

Yorumlar

Taze haberler