Floodplain”de bir araya geliyor.
Kapat
..yükleniyor..
    Kapat
    İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
    Müzik Haberler Blog

    Yeni Albüm :: Kronos Quartet - Floodplain

    27 Mayıs 2009 00:00

    Azerbaycan, Mısır, Etopya, Kazakistan, Lübnan, Hindistan, İran, Irak, Filistin, Sırbistan ve Türkiye’den müzikler “Floodplain”de bir araya geliyor.

    David Harrington (keman), John Sherba (keman), Hank Dutt (viyola) ve Jeffrey Zeigler’den (çello) kurulu Kronos Quartet, 30 yılı aşkın bir süredir çalışmalarına devam ediyor. Bugüne kadar 600’den fazla yeni eser, dünya çapında binlerce konser ve 50’den fazla kayda sahip olan topluluk, son çalışmaları “Floodplain”i yayımlıyor.

    Kronos Quartet’in kurucusu ve yönetmeni David Harrington, “Floodplain”in kayıt ve yayımlanma tarihlerinin Amerika’nın farklı politik dönemlerine denk geldiğini belirtiyor. Çalışmalarının sürekli geliştiğini söyleyen Harrington, çekirdek kadrosunun yanı sıra dünyanın her köşesinden müzisyenlerle çalışıyor.

    Yeni albümlerini “Floodplain”de Filistinli ve Sırp bestecilerle çalışan ve geleneksel Lübnan, Türk ve İran müziği, Azeri ve Hint müziğinin çağdaş yorumlamaları ile 1940’ların Mısır ve 1970’lerin Irak’ın popüler müziğine yer veren Kronos Quartet, David Harrington (keman), John Sherba (keman), Hank Dutt (keman) ve Jeffrey Zeigler’den (çello) oluşuyor.

    Yorumlar

    Taze haberler