Murat Yılmazyıldırım'ın 12 CD'den oluşan etnik albümler serisi 8 Haziran Pazartesi günü Sony Music etiketiyle müzik">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Yeni Albüm :: Murat Yılmazyıldırım - Üç Mevsim Bir Ölüm / Üç Ölüm Bir Mevsim

28 Mayıs 2009 00:00

Düşlerin ressamı Murat Yılmazyıldırım'ın 12 CD'den oluşan etnik albümler serisi 8 Haziran Pazartesi günü Sony Music etiketiyle müzik marketlerde...

Düş Sokağı Sakinleri olarak başlayan yolculuğunu Düşlerin Ressamı adı altında devam ettiren Murat Yılmazyıldırım'ın, 12 albümden oluşan ''Üç Mevsim Bir Ölüm - Üç Ölüm Bir Mevsim'' projesi Sony Music etiketiyle yayınlanıyor.

1999 yılında kayıtlarına başlanan albüm, çeşitli zamanlara yayılan 10 yıllık bir süreçte tamamlandı. Her ayın bir albüm adı olarak yeraldığı albüm dinleyeni soyut dünyasının içine çekip, ir gözle bakılmasına, kalplerin yeni kapılara açılmasına, zamanın sabırla işlenmesine olanak sağlıyor.

Albüm; Yılmazyıldırım’ın alışılagelenin dışında soyut ve teatral bir kurgunun oluşumundan ortaya çıkardığı karmaşık bir dizilişler kuşağı gibi artarda gelen meditatif bir şöleni andıran yakarışlardan oluşan doğaçlamalardan oluşuyor.

Yılmazyıldırım; dünyaya savaşan gözlerle değil, sevişen gözlerle bakmanızın gerekliliği üzerine, hem Türkçe hem kendine özgü dili hem İngilizce ama çoğunlukla enstrümantal bir melodi ağıyla örmüş 12 albümün ana temasını.

Tamamen sıradışı olan bu oniki albüm toplaması, size bambaşka bir dünyanın kapılarını açıyor ve huzurlu bir dinlenişin kimi zaman çok sakin, kimi zaman iç dünyanızı yerle bir eden duyumsal bir yolculuğun en sivri ve en can alıcı noktalarında dolaştırıyor ruhlarınızı.

Yılmazyıldırım'ın deyişiyle : “Tanrı’nın huzurunda geleceğe daha sevgi dolu ve ayrımsız bakabilmek için... Sonsuz bir dünyanın cennetsi yatağı sizleri bekliyor... Uzanın o yatağa ve gözlerinizi kapayın... Çünkü O, dünyanın bütün kıtalarına doğru çoktan yola çıktı bile... Din, dil ve ırk ayırmaksızın... Sakin ve huzurlu... Ve yalnızca aşkın gücüne inanarak... Ve sizleri de inandırarak...''

Yorumlar

  • Bak bu albümü dinlemek lazım...İsimden de diğer şarkılar gibi melankolik olduğu anlaşılıyor..
    Üye
    BluesBand_70
    Tarih
    4 Haziran 2009 00:00
  • saygı duyarım sonucta entellektuellık terımının baslamasına buyuk katkıda bulunan ısımler bunlar...
    Üye
    gufa
    Tarih
    4 Haziran 2009 00:00
  • Çöp bu adam ya. Bir ara "binlerce bestem var uhuhu" diyerek atını yeni maceralara sürüyordu kendisi.
    Üye
    Dubliner
    Tarih
    3 Haziran 2009 00:00
  • eywa eywa...
    Üye
    FeelTheBass
    Tarih
    3 Haziran 2009 00:00
  • müthiş
    Üye
    lacivert111
    Tarih
    3 Haziran 2009 00:00
Toplam 5 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler