Michael Jackson 50 yaşında yaşama gözlerini yumdu. Bir döneme damgasını vuran pop yıldızı Michael">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Michael Jackson Hayatını Kaybetti

26 Haziran 2009 00:00

Bir dönemin efsane pop müzik sanatçısı Michael Jackson 50 yaşında yaşama gözlerini yumdu.

Bir döneme damgasını vuran pop yıldızı Michael Jackson hayatını kaybetti.

Gün içinde oyuncu Farah Fawcett'in ölümü nedeniyle gözlerin çevrildiği ABD'den, yerel saatle 14.30 sularında bu kez Michael Jackson'ın hastaneye kaldırıldığı haberi geldi. Birkaç saatlik belirsizliğin ardından, ünlü şarkıcının hayatını kaybettiği Los Angeles'taki hastane kaynaklarından da doğrulandı.





Yakını Buldu
Michael Jackson, bir yakını tarafından evinde yerde yatarken bulundu. Hemen istenen yardımın ardından sağlık görevlileri ilk müdahaleyi evde yaptı. Bu aşamada ilk sıcak bilgi de, Jackson'un 'nefes almadığı' yönünde oldu.

Komaya giren Jackson, Los Angeles'ın en modern ve büyük sağlık merkezlerinden birine kaldırıldı. Görgü tanıklarından, hastaneye geldiğinde koma durumu devam eden sarkıcının hayatını kaybettiği bilgileri gelirken, Jackson'ın hayranları da hastane çevresine doluşmaya başladı.

Belirsizliği yaşandığı saatlerde, önce magazin internet sitesi TMZ.com'dan, ünlü yıldızın nabzının atmadığı ve bütün çabalara rağmen hayata döndürülemediği haberi geldi.

"Görevliler eve ulaştığında Jackson'ın öldüğü belirtilirken", hastanede de ünlü yıldızın hayata döndürülmeye çalışıldığı, ancak bütün çabalara rağmen tepki vermediği belirtildi.

Daha sonra Fransız haber ajansı AFP, siteyi kaynak göstererek, Michael Jackson'ın ölüm haberini dünyaya servis etti. Amerikan medyası da, bu haberden kısa süre önce, starın acil olarak Los Angeles'da hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

Babası Açıklama Yaptı
Oğlunun sağlık durumu ile ilgili bilgi vermemekle beraber, Jackson'ın babası da, "Las Vegas'tayım. Ama Los Angeles'daki kişiler beni aradılar ve Michael'in hastaneye götürüldüğünü söylediler. Annesi hastaneye gidiyor" açıklamasında bulundu.

En güvenilir bilgi ise kısa süre sonra Los Angeles Times gazetesinden geldi. Gazete, yerel yetkililer ve polise dayanarak, ünlü pop yıldızının hayatını kaybettiğini bildirdi.

Hayranları yetkillilerden gelecek açıklamaya kilitlenirken, üzücü bilgi hastane kaynaklarından geldi: 1958 doğumlu Michael Jackson hayatını kaybetti.

Yorumlar

  • Neden bu çaba? Şurada müzikle uğraşmış olmalarını yeterli gören ve egolarını tatmin eden birkaç halk yamasının yanıtlarına neden cevap veriyorsunuz sayın arkadaşlar..

    Neden Michael Jackson'ı tanıtmakla, gerçekliğini kanıtlamakla seferber oluyorsunuz. Bakın Michael hayatı boyunca hiç bunu yapmadı. İnsanların ne söylediği çok da umurunda olmamıştır. Ne de olsa o ne yaptığını ve ne yaptığını gören "insanların" olduğunu biliyordu değil mi? Ve ne gariptir ki sanatı da kişiliği de hiç düşmedi. Tanıdık geliyor mu bu sonuç size?

    Biraz geç bir cevap; ama emin olun 2 hafta sonra çok ekren yazılmış bir cevap olacak benimkisi.

    Onlar burada üç kuruşun ahlakını tartarken görmediğiniz tarafta sürgün giyecek farzı gerçekleştirirler. Boşverin, sakın açıklamaya kalkmayın Michael Jackson'ı.

    Ölseler de dirilseler de Michael şöyle böyle deseler de artık tarih onun müziğin en büyük ismi olduğunu biliyor. Bir şeyleri oturduğu yerden havalı bir eda ile söyleyen insanlar elbet herkes gibi bir gün ölüp gidecektir; fakat onlar için ne üzücü ki Michael Jackson'ın sanatı ve kişiliği onların üreyen soylarına kadar var olacaktır.

    Sizin gibi insanlar yalnızca kötüyü hatırlarlar. Bu da tarzınızın ve örnek aldıklarınızın verdiği terbiye ile ahlakı paralel kılar. Bakın bakalım bu gün dünyanın yüzde kaçı Michael Jackson'ın sübyancılık söylemini, yüz de kaçı da Michael Jackson'ı hatırlıyor. Bugün ki sonuç kimin gücü : )

    Öyle ya da böyle..
    Sorarım size:
    Sizi yüzyıllar sonra kim hatırlayacak?
    Hangi kitaplar zirvede adınızı damgalayacak.

    Boşverin..
    Bunu tartmak sizin çapınıza düşemiyor.
    Ne size ne bize.
    Eğer yukarıdaki sorunun cevabına yetemiyorsan düşmanın dahi olsa çeneni tut, emin ol aksi taktirde hükmü sen giyersin.


    Ne demiş İmam Gazali: Cevizin kabuğunu kırıp özüne inemeyen cevizin hepsini kabuk zanneder..

    Herkesin aklı var çok şükür. Bırakalım da onlar da bir gün akıllarını kullanmayı denesinler, sizler - bizler niye yoruluyoruz. : )
    Üye
    Cont Tımber
    Tarih
    14 Haziran 2010 00:00
  • Yine muhabbet akmış, gitmiş.
    Okuma gereği duymadım, az çok tahmin ediyorum ne yazıldığını.
    Seviyordum çalışmalarını.
    Çalışkanlığını takdir ediyordum...
    Gerisi umrumda değil, beni ve hatta bizi ilgilendirmez...
    Ölmesine ise üzüldüm, gerçekten çok üzüldüm...
    Üye
    metalikmanyak
    Tarih
    9 Temmuz 2009 00:00
  • Ahlaksızlığın ne olduğuna kim, neye göre karar veriyor?
    Üye
    insane_im
    Tarih
    3 Temmuz 2009 00:00
  • bu arada ahlak öznel bir kavram değildir.ahlaksızlığı kim yapara yapsın ahlaksızlıktır.
    Üye
    portugese
    Tarih
    3 Temmuz 2009 00:00
  • 1 Temmuz 2009 Çarşamba | Yazan: leviathenn


    o zaman biri senin yakınını öldürdü diye git sende onun yakınını öldür,kan davası çıksın,hayatını kendine zehir et...
    Üye
    portugese
    Tarih
    3 Temmuz 2009 00:00
  • doğduğunda siyah öldüğünde beyazdı...
    Üye
    vokalgitar1
    Tarih
    1 Temmuz 2009 00:00
  • ahlakıyla ilgilenen insanların da kilise yakmış vahşi yaratıkları savunması da ayrı bir ironi.


    Ahlak öznel bir kavramdır :) Bana göre Varg'ın yaptığı ahlaki ama Micheal'ki değil. Varg'ın yaptığı kanlı kilise tarihinden öc almaya çalışmaktır. Ve tarih asla bitmez. Bkz: Türk/Ermeni soykırımı. Tarih kitaplarında ama hala davası sürüyor :)
    Üye
    leviathenn
    Tarih
    1 Temmuz 2009 00:00
  • buradan laf atan pis metalciler daha siz anne bitti diye bağırırken michael jackson çatır çatır müzik yapardı.o sizin dinlediğiniz bilek metal gruplarına sınıf açıp müzik dersi verebilecek bir insandır :DDD sevmeseniz bile bir yerde saygı duymanız gerekir.ahlakıyla ilgilenen insanların da kilise yakmış vahşi yaratıkları savunması da ayrı bir ironi.hepsini geçtim siz bu yaşta internet sitelerinde atıp tutarken,yeteneğini daha küçük yaşta göstermiş bir insandır.(tokio hotel,küçük emrah benzetmeleriyle de gelmeyin bana)
    Üye
    portugese
    Tarih
    30 Haziran 2009 00:00
  • 27 Haziran 2009 Cumartesi | Yazan: leviathenn


    ülkemde böyle pis metalcilerin olmasından dolayı acayip gurur duyuyorum.
    Üye
    portugese
    Tarih
    30 Haziran 2009 00:00
  • günlerdir hiç durmadan ağlıyorum.ölmediğine dair ortaya atılan saçma sapan teorilere inanmak istiyorum bazen.yarım asırlık bir efsane bitti dünyada bir çağ kapandı hala inanamıyorum.öyle üzgünüm ki ....
    Üye
    ruhi hadi gül
    Tarih
    28 Haziran 2009 00:00
  • Orada dokunduğun bardaktan alınan parmak izinle annenin kızlık soy ismini söylerler sana.


    Tapıyorum onlara tanrılarım benim xD
    Üye
    leviathenn
    Tarih
    28 Haziran 2009 00:00
  • Üçüncü ve son şey bu adamın dansını izleyip sesini dinleyip de müziğindeki hayatı coşkuyu içinde hissetmeyen adam michael jackson'dan daha ölü bir adamdır.


    Aman sen yaşa (:
    Üye
    kyakuz
    Tarih
    28 Haziran 2009 00:00
  • Leviathan'a katılıyorum.
    O starında ötesindeydi benim gözümde.Çünkü ben gerçekten onla büyüdüm,onun parçalarıyla.Moonwalk hareketiyle.
    Ve onu hep kendime yakın hissettim çünkü o büyümemiş bir çocuk gibiydi,hareketleri olsun.Gece haberi ilk duyunca sanki ailemden birisi ölmüş gibi üzüldüm.
    O böyle bir dönemde,inzivaya çekilmiş halde,insanlardan kaçarken ölmeyi haketmedi bence.
    Ama onun müziği sonsuza kadar yaşıyacak.Huzurla kal.



    Umarım mutlusundur.....Seni seviyoruz(:
    Üye
    heavymetalfan
    Tarih
    28 Haziran 2009 00:00
  • bu adamın icra ettiği sanat pop müzik değildi bence. sadece thriller albümünü dikaktlice dinleyin, nasıl bir funk alt yapısını olduğunu, ne kadar iyi müzisyenlerle çalıştığını farketmeniz fazla zaman almayacatır.

    dansı hiç sevmeyen biri olan benim bile hayranlıkla seyrettiğim bir stili vardı bu adamın. bundan daha da öte adam canlı canlı kosnerlerinde hem ekibiyle uyum içinde inanılmaz koreografilerle dans ediyor, aynı anda da yine canlı canlı şarkı söyliyor.

    önemli bir sanat adamıydı bence ve pop müzik demek çok basit kalır bence. şimdi justin timurlenk de pop müzik sanatçısı, michael jackson da?

    http://www.youtube.com/watch?v=07v6tB_OLR8
    Üye
    Leviathan
    Tarih
    27 Haziran 2009 00:00
  • Bu kadar mükemmel birşeyin muhakkak pis bir tarafı olacağına kendinizi inandırmak... O varsa ben neyim hacı? diye sormamak adına.Üzüldüm daha çok.

    Tacizin olduğu iddia edilen eyaletlerin hepsinde sizin düşündüğünüzden daha farklı bir suçlu yakalama sistemi mevcut.Burdakilerle kıayslayıp gülümsetmeyin kendinize beni.

    Orada dokunduğun bardaktan alınan parmak izinle annenin kızlık soy ismini söylerler sana.Hele ki çocuk tacizi kanunları burdaki gibi işlemez orada.Çocuğa bıraktım tacizi bizdeki gibi "ay eniştesi bi saçını okşasın" bile orda astırır adamı.Kaldıki orada böyle bir olayı kanıt yapmak için gazeteciler polisden bile fazla çalışmıştır.Bir kanıt uğruna neler yapmışlardır kimbilir.Düşünsenize bir resim bile olsa elinizde nasıl bir para kazanır o gazeteci ve(ya) kanal.

    Kendinize gelin, biraz oturun düşünün,tartın biçin...
    Hiç mi bu çocukların aileleri para için bunları o çocuklara yaptırmış olamaz?

    Çocuk sübyancılığı ile atıp tutanlara söylüyorum.Bayılırız konuşmaya ahlaktan, kaçımız Kardelenlere yardım etti, kaçımız bi kaç sokak ötedeki evsiz çocuklar yurduna elinde çikolata ile gitti?Kaçımız sakat çocuk gördüğünde gülümseyip onunla vakit geçirmeyi denedi?

    O yapmıştı...

    Boşuna konuşuyorum gene her zamanki gibi, gözümde göz yaşım, kucağımda meleğim, elimizde biberon en azından ben birşey yaptım bugün, dinliyorum Man in the Mirror uyurken ve mırıldanıyorum.

    "Make that Change"...
    Üye
    sema_trnty
    Tarih
    27 Haziran 2009 00:00
  • Küçükken hiç mi birimiz boy aynasına bakarak moonwalk yapmaya kalkışmadı?..


    Hayatım boyunca hiç denemedim.

    "Çocuk sapığı" yerine konulma olayı ise tekrar gündeme gelmek için yaptığı bir "açılım"dı Michael Jackson'ın.Tabi "duyarlı" toplumun bu olayı adeta bir tabu haline getirmesiyle gene günah keçisi oldu Michael Jackson.


    Bu kadar doğal karşılıyorsun yani. Sen de mi sübyancısın?


    Üçüncü ve son şey bu adamın dansını izleyip sesini dinleyip de müziğindeki hayatı coşkuyu içinde hissetmeyen adam michael jackson'dan daha ölü bir adamdır


    Böyle ölümden gurur duyuyorum öyleyse :)
    Üye
    leviathenn
    Tarih
    27 Haziran 2009 00:00
  • Aklıma saçma ve bir o kadar da anlamlı bir soru geldi. Cenazesi nasıl yapılacak ? Çok merak ettim şimdi ..U:
    Üye
    zeLp
    Tarih
    27 Haziran 2009 00:00
  • İlk şey; Kendisi vitiligo hastasıydı. Keyfiyetten beytazlamadı.
    İkinci şey; tüm suçlamalardan beraat etmiştir.Suçsuz olduğu kanıtlanmış birini suçlu ilan edemeyiz.
    Üçüncü ve son şey bu adamın dansını izleyip sesini dinleyip de müziğindeki hayatı coşkuyu içinde hissetmeyen adam michael jackson'dan daha ölü bir adamdır.
    Üye
    Franchise
    Tarih
    27 Haziran 2009 00:00
  • Küçükken hiç mi birimiz boy aynasına bakarak moonwalk yapmaya kalkışmadı?..


    valla öyle girişimlerde bulunmadım (: ne gerek.
    Üye
    kyakuz
    Tarih
    27 Haziran 2009 00:00
  • her ne kadar ahlakını(!) sevmesemde,gelmiş geçmiş en iyi müzisyenlerdendi.toprağı bol olsun...
    Üye
    portugese
    Tarih
    27 Haziran 2009 00:00
  • çocuk sapığı açılımıymış, ahahah. chpnin çarşaf açılımı gibi bir şey herhalde :) toplum tabii ki böyle olaylara duyarlıdır. ve bu konuda michael jackson suçludur. çocuk sapıklığı normal bir olay değildir, normal karşılanamaz da. kör ölür badem gözlü olur misali adamın çocuk sapıklığını bile aklamaya çalışıyorsunuz. kendinize gelin.
    Üye
    heretixlave
    Tarih
    27 Haziran 2009 00:00
  • Küçükken hiç mi birimiz boy aynasına bakarak moonwalk yapmaya kalkışmadı?..

    Ah ah.. :(

    Siyahi olma durumunu hazmedemeyip rengini açtırdı diye sövdüğümüz Michael Jackson,oysa gençliğinde vücudunun dört bir tarafında nükseden ten pigmenti hastalığından dolayı bu yola başvurmuştu.Ama bizler bu durumu kısa sürede unutup günah keçisi ilan ettik adamı.Oysa ki o hiç bir zaman siyahi olan Jackson beşlisini,kendisi gibi müzisyen olan kardeşlerini,anne ve babasını inkar etmedi ; onlarla her daim gurur duyduğunu dile getirdi.

    "Çocuk sapığı" yerine konulma olayı ise tekrar gündeme gelmek için yaptığı bir "açılım"dı Michael Jackson'ın.Tabi "duyarlı" toplumun bu olayı adeta bir tabu haline getirmesiyle gene günah keçisi oldu Michael Jackson.

    Şimdi bu pop ilahını karalamak adına varını yoğunu ortaya koyan "duyarlı" insanlar bu güzel gelişme karşısında moonwalk,kolbastı falan oynayıp bir yerlerine kına mı yakarlar..

    ..bilemiyorum.

    MICHAEL JACKSON
    1958-2009
    Üye
    Oysterhead
    Tarih
    27 Haziran 2009 00:00
  • Şans o ki bu haftaki Penguen dergisinin 2009/26 sayısının son sayfasında, Merkut Çörekçioğlu diye bir çizer şöyle çizmiş Pop'un Kralı'nı: "Mikail Jackson bu sene Ramazan ayı Ağustos'a geliyormuş" M.J."Bununla ta.ak geçmenin günahı büyükmüş olm!..Seni düşündüğüm için, yoksa alınmıyorum ben"... Müslüman oldu ama oruç tutamadan gitti. Toprağı bol olsun Pop'un Kralı'nın. Pop'u sevmem ama M.J. başkaydı...
    Üye
    _A V C I_
    Tarih
    27 Haziran 2009 00:00
  • ülkemizde yabancı müzik denince akla ilk gelen isimdi. bir müzik ilahıydı. çok üzüldüm.
    Üye
    garabagera
    Tarih
    27 Haziran 2009 00:00
  • Bir rock müziği dinleyicisi olarak onun yaptığı pop bambaşkaydı.. Sevmemek imkansızdı. Bugünkü pop müzikle karşılaştırıldığında değeri daha çok anlaşılıyor.

    Müzikte bir devrin bitişidir resmen..
    Üye
    GuiTaR
    Tarih
    26 Haziran 2009 00:00
  • no more moonwalk!
    Üye
    pessimist_girl
    Tarih
    26 Haziran 2009 00:00
  • çok üzüldüm :(
    Üye
    creyuss
    Tarih
    26 Haziran 2009 00:00
  • müzikte resmen bir devir kapandı.inanamıyorum hala
    Üye
    mislead
    Tarih
    26 Haziran 2009 00:00
  • 750 milyona yaklaşan albüm satışı herşeyi özetliyor sanıyorum
    Üye
    hedek
    Tarih
    26 Haziran 2009 00:00
  • İçime oturdu.
    Üye
    ikinokta
    Tarih
    26 Haziran 2009 00:00
  • haberde 48 yazmışsınız 58 doğumludur
    Üye
    beyaz gece
    Tarih
    26 Haziran 2009 00:00
  • Küçükken hayranı olduğum bi insandı. Bende özel bir yeri var. Elvis Presley'den sonra dünyayı sarsan en büyük yıldız. umarım günahları affolur. Huzur içinde yatsın.
    Üye
    Kaan Vai
    Tarih
    26 Haziran 2009 00:00
  • ya dinlerdim küçükken falan adam fenomen haline gelmişti baya etkilendim üzüldüm
    allah rahmet eylesin artık
    Üye
    carrot
    Tarih
    26 Haziran 2009 00:00
  • tüm zamanların en büyük pop müsizyeni...büyük sahne ışıklarından birisi daha söndü...bir yıldız daha kaydı...
    Üye
    criminalever
    Tarih
    26 Haziran 2009 00:00
  • İlk aldığım albüm Thriller'dı. Sene 1983'tü yanlış hatırlamıyorsam. Geri döndü falan derken hepten gitti adam. Gerçekten üzüldüm.
    Üye
    greenbullet
    Tarih
    26 Haziran 2009 00:00
  • http://www.widelec.org/index.php?page2=9&site=blog&action=detail&blog_id=3011&site=blog&section=1&text=&pages=10
    Üye
    Loki
    Tarih
    26 Haziran 2009 00:00
  • bulanlar getirsin..


    müslümanda oldu işi biliyolar
    Üye
    kare-te
    Tarih
    26 Haziran 2009 00:00
  • http://www.ntvmsnbc.com/id/24978806/
    Üye
    sema_trnty
    Tarih
    26 Haziran 2009 00:00
  • Forumda da yazdığım gibi ölen ölmüştür yapılacak bir şey yok. Ölünün arkasından üzülmek de bir işe yaramaz. Ama üzülenlere, sevenlerine, yakınlarına sabırlar dilerim.
    Üye
    leviathenn
    Tarih
    26 Haziran 2009 00:00
  • Allah Rahmet Eylesin be..Yazık üzüldüm şimdi..
    Üye
    zeLp
    Tarih
    26 Haziran 2009 00:00
  • i still wanna rock with you
    all night
    M.J.
    Üye
    nickimason
    Tarih
    26 Haziran 2009 00:00
  • Üzüldüm yahu..
    Üye
    insane_im
    Tarih
    26 Haziran 2009 00:00
  • 28 yaşında biri olaraktan...

    Çocukluğumuzun öldüğünün resmidir.

    Birörneklerini, muadillerini, pop müziğin diğer ikonlarını sevmedim.

    Yalnızca Michael Jackson.
    Üye
    Babbazulla
    Tarih
    26 Haziran 2009 00:00
  • müzik dünyasında adı sansasyonlarıyla birlikte anıldı çoğu zaman, çoğu zaman müziğine gerçekten değer veren insanların varlığın olduğunca 'yaşadı'. çoğu zaman şekilci zihniyetin 'görünüş' eleştirilerine etken, bir araç oldu.
    ne olursa olsun o 'michael jackson'. zihnimizde, hatıralarımızda yeri olan adam.. müslüman olduğu söylentilerine inanmak istiyorum.. allah rahmet eylesin..
    Üye
    missofdenial
    Tarih
    26 Haziran 2009 00:00
  • Onu yargılamayın , siyahı kötü gösteren bir dünyada beyaz olmak istedi ,mekanı cennet olsun dularımız onunla...

    Tüm zamanların bir numarası..
    Üye
    istasyonvagon
    Tarih
    26 Haziran 2009 00:00
  • Hakkında en çok dedikodu çıkan adamdır herhalde. En son müslüman oldu deniyordu, hatta daha önce iki kere ölüm haberini almıştım.

    Sabah haberlerde duydum bu sefer. Garaja girmeyeyim dedim, sema_trnty yazmıştır nasıl olsa.

    Kalp krizinden öldüğü söyleniyor, cilt kanserinin ağırlaştığı da söyleniyordu babası tarafından.
    Kardeşleri bayram edecek eminim.
    Üye
    Dubliner
    Tarih
    26 Haziran 2009 00:00
  • Sen git canını en yakan haberi GRJ'a kendi ellerinle gir...
    Hastaydı, kıldı, yündü... Micheal Jackson'dı.
    Çok üzüldüm.
    Üye
    sema_trnty
    Tarih
    26 Haziran 2009 00:00
  • Kendini bu kadar tanınmaz hale getirip vücudunun kimyasını bozarsa olacağı budur, onun yaptığı danslarla biz de dans etmeyi öğrenmiştik, üzüldüm, pop müziğin tartışmasız en büyük ismiydi . Ama çok ta şaşırmadım zaten hastalıklı bir hali vardı.
    Üye
    orbay yazgan
    Tarih
    26 Haziran 2009 00:00
  • Çok üzücü bir son . Stres ve yoğun çalışma hayatı yıllardır onu yordu .Pop'un efsanevi ismini kaybettik arkadaşlar .
    Üye
    solitude_
    Tarih
    26 Haziran 2009 00:00
  • Çok üzücü bir haber :( Çok iyi bir müzisyendi.
    Üye
    Loki
    Tarih
    26 Haziran 2009 00:00
Toplam 50 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler