metal müzik olunca kuşkusuz dünyadaki bütün metal müzik dinleyicilerinin önlerinde saygıyla eğildikleri
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Heaven & Hell - The Devil You Know :: Yeni Albüm

13 Temmuz 2009 00:00

Söz konusu metal müzik olunca kuşkusuz dünyadaki bütün metal müzik dinleyicilerinin önlerinde saygıyla eğildikleri Ronnie James Dio, Tony Iommi, Geezer Butler ve Vinny Appice’den kurulu Heaven & Hell, ilk albümleri "The Devil You Know" ile müziğin tanımını yeniden yapıyorlar.

Her şey Rhino’nun Black Sabbath’ın efsane “Mob Rules” kadrosu Ronnie James Dio, Tony Iommi, Geezer Butler ve Vinny Appice’a “The Dio Years” için birkaç yeni şarkı kaydedip kaydedemeyeceğini sormasıyla başladı.

Son albümlerinin üzerinden 14 yıl geçmesine rağmen hala beraber müzik yapma isteği taşıyan dörtlü, yeni şarkıları yazarken bu üretim sürecinin devam etmesine karar verip çalışmalarını birkaç şarkıyla sınırlı tutmayıp yeni bir gruba ve yepyeni bir albüme döndürdüler.

“İnsanlara geçmişte yaptıklarımızla boy ölçüşecek işler yapabildiğimizi göstermek istedik” diyor Dio, Heaven & Hell için.

Dio’nun Los Angeles’taki evinde konumlanmadan önce 2008 yazını yollarda geçiren dörtlü, 10 şarkıdan oluşan "The Devil You Know" albümünü hazırladı. Albüm, her biri kendi alanında usta olan grup üyelerinin ayrı ayrı yeteneklerini bir kez daha gözler önüne sermesine yardımcı oldu.

Iommi, ‘Atom and Evil’, ‘Fear’ ve ‘Neverwhere’ şarkılarında attığı riflerle, Dio ‘Breaking Into Heaven’daki melodilere kattığı dinamik vokaliyle, ‘Double The Pain’deki bas ataklarıyla Butler ve ‘Follow The Tears’daki “az daha fazladır” tutumuyla baterideki hünerlerini sergileyen Appice albümün zirve noktalarını oluşturuyor.

Müzik dünyasının devler liginin bu dört oyuncusunun ortaya çıkarttığı "The Devil You Know" albümü kuşkusuz 2009’un en iyilerinden biri.

Yorumlar

Taze haberler