Hayatın ve mutluluğun ritmi” olarak tanımladığı salsa müziğinin günümüzdeki en iddialı isimlerinden biri olmayı başarmış
Kapat
..yükleniyor..
    Kapat
    İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
    Müzik Haberler Blog

    Yeni Albüm :: Dany Brilliant - Puerto Rico

    11 Aralık 2009 00:00

    “Hayatın ve mutluluğun ritmi” olarak tanımladığı salsa müziğinin günümüzdeki en iddialı isimlerinden biri olmayı başarmış Dany Brilliant, yeni albümü “Puerto Rico” ile dinleyiciyle buluşuyor.

    İdolleri Frank Sinatra ve Charles Aznavour’un müzikal etkilerinin de hissedilebileceği albüm, 50’lerin rock müziği, mambo ve Küba kökenli bir Latin Amerika dans müziği olan ça ça ça tarzlarının eklektik bir bileşimini içeriyor.

    ‘Modern Fransız crooner’ı’ (duygusal ve yumuşak bir sesle şarkı söyleyen etkileyici şarkıcı) şeklinde tanımlanan Brillant, salsa müziğini dünya üzerindeki en ateşli müzik olarak betimliyor.

    İtalyan ve Tunuslu bir anne babanın oğlu olan Brillant, “Kimliğimin bir parçası Akdeniz centilmenliği ve Afrika davullarının vuruşlarından oluşuyor” diyerek “Puerto Rico” albümünün dinamik, çok-çeşitli yapısına farklı bir noktadan gönderme yapıyor.

    Dany Brillant, 1993’te “C’est Toi”, 1996’da “Havana”, 1999’da “Nouveau Jour”, 2001’de Dolce Vita”, 2004’te “Jazz… à la Nouvelle Orléans” ve 2007’de “Histoire d’un amour” albümleriyle Fransız müzik sahnesinin en renkli ve özgün simalarından biri olageldi. Sanatçının EMI etiketiyle yayımlanacak olan yeni albümü “Puerto Rico”, sizleri salsa müziğinin karşı konulamaz ritimleriyle buluşturacak.

    Yorumlar

    Taze haberler