Aydın Esen Group Zaman: 26 Ağustos 2010 Perşembe - 21:00 Mekan: İsim: İstanbul Arkeoloji Müzesi Semt: Gülhane Şehir: İstanbul Adres: Osman">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Aydın Esen Group @ Ramazanda Caz - İstanbul

9 Ağustos 2010 00:00
Sahnede: Aydın Esen Group
Zaman: 26 Ağustos 2010 Perşembe - 21:00
Mekan:
İsim: İstanbul Arkeoloji Müzesi
Semt: Gülhane
Şehir: İstanbul
Adres: Osman Hamdi Bey Yokuşu Sokak
Tarif: Müzenin girişi Gülhane Parkının içinde. Sirkeci- Sultanahmet arasında
Fiyat: 1. Kategori: 67,00 TL
2. Kategori Tam: 45,00 TL, Öğrenci: 30,00 TL
Bilet: biletix.com
--
Yurt dışındaki başarılarıyla övündüğümüz bestecilerden biri olan ve daha çok yurt dışında yaşayan Esen, iyi bir klasik müzik öğreniminin kazandırdığı dayanımları kullanarak hem klasik çizgide hem caz müziğinde sanatını bütün dünyada kabul ettirmiştir. Aydın Esen, klasik müzik ile caz müziği önünde kendisini bir “yol ayrımı”nda görmemiş; her iki alanda başarıya ulaşmanın olanaklı bulunduğunu kanıtlayan yaratıcı bir kimlik sergilemiştir. Son yıllarda onun daha çok caz-fusion türünde adını duyurduğu söylenebilir.

Müziğe İstanbul Belediye Konservatuarı’nda başlayan ve bu okulun piyano ve kompozisyon bölümlerini bitiren bestecimiz, yurt dışında eğitimini sürdürmüş, Norveç Müzik Akademisi, Kraliyet Akademisi, Berklee Müzik Okulu, Juillard Müzik Okulu gibi profesyonel müzikçi yetiştiren kurumlarda öğrenim görerek New England Konservatuarı’nda master yapmıştır. Henüz 25 yaşındayken 1987 yılında Downbeat ve Keyboard dergileri, Esen’i “yılın en başarılı müzikçileri” arasında ilan etmişlerdir. 1989 yılında Fransa’da Martial Solal Uluslararası Piyano Yarışması’nda birincilik ödülünü alan Esen, 1988’den başlayarak ünlü caz sanatçılarıyla dünyanın hemen bütün ülkelerinde turnelere çıkmış, festivallere katılmıştır.

Yorumlar

  • : )

    Biraz geç oldu ama yazmadan edemeyeceğim.

    Yorum yapmayacağım deyip "genç biri sanırım zamana ihtiyacı var gibi geldi bana Caz ağır gelebilir ya da bir anlam ifade etmeyebilir şu anda" diye yorumda bulunmanız komik.

    Ben de bir cazseverim. Dikkat ederseniz Aydın Esen'e herhangi birşey söylemişliğim de yok. Söylediğim şey bunun pazarlanma haline. "Ramazanda Caz" tabiri tek kelimeyle "abuk". Ha, bu bana göre öyle. Size göre olmayabilir.

    Ama söylenen şeyi anlamayıp üzerine saçma yorumlarda bulunmanız, buna ilaveten "yorum yapmıycam" demeniz ne kadar tutarlı? Kusura bakmayın ama ben size "saygı" duymuyorum.
    Üye
    Babbazulla
    Tarih
    7 Ekim 2010 00:00
  • "clamp" arkadaşımıza katılıyorum. Aydın Esen'i canlı dinleme şansına eriştiğimiz için sevinmeliyiz. Bir kez dinledim yine dinleyeceğim, çok güzel bir organizasyon "Ramazanda Caz"...
    Üye
    slevin
    Tarih
    24 Ağustos 2010 00:00
  • Dünya'nın sayılı müzisyenlerindendir AYDIN ESEN ve malesef bir çok insan onu tanımaz bile Ramazanda Caz Projesi bence çok güzel bir proje "Babbazulla" arkadaşımızada yorum yapmıycam genç biri sanırım zamana ihtiyacı var gibi geldi bana Caz ağır gelebilir ya da bir anlam ifade etmeyebilir şu anda..Saygılar
    Üye
    clamp
    Tarih
    23 Ağustos 2010 00:00
  • Zartta caz zurtta caz derken ramazanda caz afişlerini görünce koptum artık hakikaten...

    "Ramazanda Caz"

    Bu ne ya?..
    Üye
    Babbazulla
    Tarih
    19 Ağustos 2010 00:00
  • gerçekten dahi...
    Üye
    slevin
    Tarih
    10 Ağustos 2010 00:00
Toplam 5 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler