Mike Portnoy, kurucularından olduğu ve çeyrek asırdır birlikte müzik yaptığı Dream Theater’dan bugün itibariyle ayrıldığını açıkladı. PORTNOY">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Magazin

Mike Portnoy, Dream Theater'dan ayrıldı

9 Eylül 2010 00:00
Mike Portnoy, kurucularından olduğu ve çeyrek asırdır birlikte müzik yaptığı Dream Theater’dan bugün itibariyle ayrıldığını açıkladı.
PORTNOY açıklamasında Dream Theater’ın albüm yazımı/kayıt/turne şeklinde devam eden ve hiç durmayan döngüsünün artık kendisini çok yorduğunu, grup elemanlarına biraz ara vermeleri konusunda teklif yaptığını ancak diğer elemanların bunu kabul etmediğini söylemiş. “Onların önünü tıkamak istemediğim için ben de kendimi feda ediyorum” diyen PORTNOY, bunun yanında son zamanlarda birlikte turladığı HAIL!, TRANSATLANTIC ve AVENGED SEVENFOLD gruplarında, DREAM THEATER’a oranla daha çok eğlendiğini ve grup içi ilişkiler bakımından da kendini DREAM THEATER’a oranla daha rahat hissettiğini söylemiş.
DREAM THEATER ise yaptığı açıklamada PORTNOY’a teşekkür ettiklerini, grup olarak hiç hız kesmeden yola devam edeceklerini ve Ocak 2011′de yeni albüm kaydına başlayacaklarını açıklamış. Yeni DREAM THEATER davulcusunun kim olacağı konusunda ise doğal olarak henüz bir bilgi yok.

Kaynak: dreamtheater.net (Mike Portnoy ve Dream Theater basın açıklamaları)

Yorumlar

  • mike portnoysuz dream theater düşünülümez
    naptın be mikeeee
    Üye
    careful
    Tarih
    22 Eylül 2010 00:00
  • biraz futbolcu jübilesi kıvamında olmuş..
    Üye
    biCocuk
    Tarih
    19 Eylül 2010 00:00
  • Dream Theater devri kapanmıştır...
    Üye
    ilkerLP
    Tarih
    19 Eylül 2010 00:00
  • mp gider dt biter bence mp nin yerine gelebilcek tek insan neil peart tür onun yerini başkası dolduramaz
    Üye
    portnoy666
    Tarih
    14 Eylül 2010 00:00
  • Mike Portnoy un ismi ve yetenekleri ortada. Belli ki gene kabına sığmayıp diğer gruplara ve doğaldır ki ailesine daha çok zaman ayırmak istemiş. Kişisel görüşüm bu aşamalara gelmiş bir müzisyenin doğup büyüdüğü tek bir grubunun olmasıdır. Çünki çaldığı diğer gruplar onun için birer proje ve beraber takılmalardan ibarettir ki adını müzik camiasına daha kalın harflerle kazıttırsın. Bunun yanında diğer grup elemanlarının da bu durumu alttan alıp yola devam etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Hayırlısı...
    Üye
    majesty34
    Tarih
    14 Eylül 2010 00:00
  • mutlaka yerıne gelecek ısım de cok saglam olacaktır.umarım yenı gelen davulcu da yaratıcılıgını en ıyı sekılde yansıtır ve dt dınlemeye devam ederız.
    Üye
    desent
    Tarih
    14 Eylül 2010 00:00
  • dream theatre'ın grubunun kaybı adam dünyanın en iyisi istese ayaklarına kapanacak bir sürü grup bulur.dream theatre grubu yeni davulcu gelirse daha dinlenmez zaten.kötü olmuş.
    Üye
    özgünkalafat
    Tarih
    13 Eylül 2010 00:00
  • Dave Dicenso, Petrucci'nin Suspended Animation albümünde çalmıştı. Hiromi'nin Another Mind albümünde de çalmıştı, bilenler Dancando No Paraiso şarkısındaki performansına şapka çıkartır zaten. Ayrıca Two Ton Shoe grubuyla yaptığı Mike Mangini'nin ağzı açık izlediği bir performansı için: http://www.youtube.com/watch?v=s_81IomgGEY (izlediğim en acayip sololardan birisi, diğeri Simon Phillips'in bir solosuydu, Mike Mangini sonlara doğru izleyiciler arasında gözüküyor, oha tadında bir hareket yapıyor.)

    Zaten Dave Dicenso da Berklee'de hocadır.(Associate Professor of Percussion at Berklee College of Music diye geçiyor, çeviren çevirir.)

    Dave Dicenso adı geçmeye başlarsa şaşırmam. Zira Mike Portnoy'dan çok daha iyi bir davulcudur. Bununla beraber Mike Portnoy'un Dream Theater'a kattığı şey iyi çalmaktan çok daha fazlasıydı. Yerinin ondan daha iyi çalacak davulcularla dolacağını sanmıyorum.
    Üye
    editing
    Tarih
    13 Eylül 2010 00:00
  • bütün albüm ve dvdlerini almış ve 3 kez konserlerine gitmiş Mike Portnoy ve Dream Theater hayranı olarak öncelikle içim çok buruk..
    aslında beni çok şaşırtan bi durum değil bu ayrılık fakat ben bu albümden(2011) sonra bi kopma bekliyordum


    bu ayrılığı öncelikli olarak mike ın diğer elemanlara göre srüekli müzik yapan bir müzisyen olması gerek transatlantic, yellow matter custard, hammer of gods gibi kendi kurduğu grupları gerekse neal morse, a7x, OSI, fates warning gibi müzisyen ve gruplarla konuk olarak katılmasıyla müzikal enerjisini tüketmesine bağlıyorum

    Ayrıca adı geçen davulcuların DT kimyasına uyacağından da şüpheliyim ve MPsiz DT albümlerinde ki sözleri şimdiden merak ediyorum

    DT elemanlarının ve MPnin ikinci açıklamalarına bakılınca bu ayrılık dönemsel bir ayrılık olacakmış gibi görünüyor...
    Üye
    meg-a-deth
    Tarih
    13 Eylül 2010 00:00
  • son dönemlerini dinledğim grup değildi dream theater ancak kötü oldu konserlerde varlığını hissetmek yeterdi üzüldüm portnoy adına umarım gerçek progresif işlerle devam eder kariyerine belkide daha sert çalmaya başlar
    Üye
    loathsomeMq
    Tarih
    12 Eylül 2010 00:00
  • üzüldüm sadece
    Üye
    fllöte
    Tarih
    12 Eylül 2010 00:00
  • Acikcasi cok dinledigim bir grup degildi lakin fanlari adina uzuldum.Adam gayet normal bir talepte bulunmus.O tempodan siyrilip biraz nefes almak istemis neden boyle olmus pek anlayamadim.Umarim kisa sureli bir ayrilik olur.Malumunuz yillardir dinledigimiz nice gruplar dagilmis elemanlari ayrilmis oluyor.Bence once arkadaslik sonra muzik.saygilar
    Üye
    Trouble
    Tarih
    12 Eylül 2010 00:00
  • Miles2Davis Arkadasım Sen Muzıkden Anlamıyosun Muzıgı Bırak

    Mıke Kotu calıyodu Dıyen Bır cahıl daha tanımaadım ben ...

    Ayrıca... dreamtheater' dunyaya Virtuoz Bır grup oldugunu ispatlamışdı severek dınlıyodum yıne dınlemeye devam edıcem
    grup elemanları bıraz daha anlayıslı olabılırmıs Bu durumda MİKE aaa ama olmamıslar saglık Yeni KAdrosu İlede zevkle Dinleyeceğim
    Üye
    symphonie
    Tarih
    12 Eylül 2010 00:00
  • Bravo üstad..
    Üye
    gemiadami
    Tarih
    12 Eylül 2010 00:00
  • Zaten güzel çalamıyodu iyi oldu.
    Üye
    Miles2Davis
    Tarih
    12 Eylül 2010 00:00
  • Mike grubun temel taşlarından birisiydi , bütünün bir parçası eksik kaldı fakat ben bu karara çok da üzülmedim. Thomas Lang, Gavin Harrison gibi kişilerin ismi geçiyor ki bence DT için bu büyük bir şans olabilir. Portnoy'un baskısıyla - öyle olduğunu düşünüyorum - değişen grup soundu tekrar eski havasını yakalayabilir belki.

    Yıllarca gece gündüz DT dinlemiş bir insan olarak artık Portnoy'un tüm geçişlerini, süslemelerini, tuşesini tonunu zilini vs. ezberlemiştim, yeni albümlere bakıyorum halen aynı kalıplar aynı geçişler... Avanged Sevenfold dinlemediğim için geçenlerde merak edip bir videosunu açayım dedim, davulları duymamla hah bu kesin Portnoy demem bir oldu :) Tamam tarzını çizgisini korusun ama tutup Erotomania'da yaptığı geçişilerin,zil oyunlarının aynısını A.S konserinde yapmasın bir zahmet...

    Tanrı muhabbeti de biraz komik olmuş. Tonla iyi davulcu, iyi gitarist varken niye Portnoy - Petrucci tek ve en iyi olsunlar ki , niye eleştirilemez yorum yapılamaz olsunlar ki ? Fikir belirtmek için onun 100'de 1 i olmaktan ziyade müzikten anlamak yeterli bence.
    Üye
    -maJestY-
    Tarih
    11 Eylül 2010 00:00
  • Yürü be metal prince kim tutar seni:)

    Şaka bir yana, metal prince gibilerin üslubundaki problemlere ilişkin epey bir mesaj yazdım garajda; bunları tekrar özetlemeyeceğim. Fakat Dream Theater'ın yaratıcılığındaki tıkanmaya ilişkin AKILCI şeyler söylemek isteyenler ile fikir alış-verişinde bulunmak isterim doğrusu. Yalnız külhanbeyi-fanatik üslubundan kurutulamayanlar uzak dursun lütfen.
    Üye
    barrios
    Tarih
    11 Eylül 2010 00:00
  • Petrucciye'laf atana eleman, sen önce petrucci tanrımızın binde 1 i ol öyle konuş.Dünyada onun gibi çalan yok adı üstünde tanrı!Petrucci hala muhteşem hatta son albümde iyice tavan yapmış yaratıcılıkları ve diğer etkenler.Siz kimsizinizde kimleri bğeenmiyorsunz.
    Üye
    Metal_Prince
    Tarih
    11 Eylül 2010 00:00
  • ulan bu nasıl iştir??? portnoy olmadan dream theater nasıl olur?? kahroldum şimdi...
    Üye
    anomali
    Tarih
    11 Eylül 2010 00:00
  • Petrucci ayrılmalıydı, bu adam değil. Daha doğrusu, Petrucci'yi atmaları lazım:) Portnoy da fazla mekanik çalıyordu doğrusu, ama gruptaki yaratıcılık kabızlığının asıl çıkış noktası Petrucci bence. Dream Theater bu haliyle yeni hiç bir şey söyleyemiyor uzun zamandır ve bu durumun davulcu değiştirmekle düzeleceğini hiç sanmam.
    Üye
    barrios
    Tarih
    11 Eylül 2010 00:00
  • sağlık olsun...
    Üye
    Spider-Man
    Tarih
    11 Eylül 2010 00:00
  • olm kahroldum lan...
    Üye
    dumdumts
    Tarih
    11 Eylül 2010 00:00
  • Ne güzel anlasarak ayrılmışlar diyemıycem üzüldüm :P
    Yeni dream kim olcak merak ediyorum vede yeni albümü..
    Üye
    brutalymusic
    Tarih
    10 Eylül 2010 00:00
  • he bu arada portnoy istediği progressive i transatlantic te yapıyor zaten..
    ama muse gibi dandikten bir grup kurmasıda olası..
    şaşırmayız.

    bunlar benim düşüncelerimdir.*
    Üye
    quenghill
    Tarih
    10 Eylül 2010 00:00
  • Dream Theater la artık herşeyin eskisi gibi olmadığının zaten farkındaydım. Avenged la yaptığı harika işten sonra Dream Theater in büyük bir bölümünün benim için Mike olduğunu anlamıştım.

    aslında herşey kevin moore un ayrılmasıyla başladı.. zaman ilerledikçe grup progresif ten uzaklaştı. bu konuda fanların miladı 1999 metropolis pt.2 albümü oldu ki bundan sonraki her albüm trash metalin izlerini dahada çok taşımaya başladı.. bazı şarkılarda muse la birebire yakın olan benzerlikler olması son noktaydı.. zaten artık eski yaratıcılıklar için zaman kalmamıştı.kayıt şirketleri bastırıyor bir an önce albüm yapılmasını ve dünya turnesine çıkılmasını istiyordu.. bunun en büyük kanıtıda 2003 train of tought albümünün yazım, besteleme, stüdyo, kayıt, mix, mastering aşamalarının sadece 3 haftada tamamlanarak albümün piyasaya sürülmesiydi..
    ve olan oldu. mike 25 senelik bu kayıt dünya turnesi döngüsünden yorulduğunu söyledi.. zaten petrucci ile portnoy un ego çatışmalarıda bilinen birşeydi.. avenged sevenfold ile çıktığı dünya turneside harika gidiyor zaten.. hayranlarından bu ayrılık için a7x i suçlamamalarını istemekte haklı.

    mike büyük bir insan. ve ben kararında, doğru bildiği ve zevk aldığı işi yapmasında onu haklı buluyorum. dream theater ın yaptığı dandikten bir teşekkür açıklaması içinde yuh diyorum.
    mike nerede ben oradayım.
    Üye
    quenghill
    Tarih
    10 Eylül 2010 00:00
  • Dünyanın en iyi davulcusu TANRI,dünyanın en iyi grubu TANRILAR topluluğundan ayrıldı.Bunu iyimser bir biçimde orta yaş bunalımına bağlayarak yeniden döneceği konusunda avunmaktayım.
    Üye
    Metal_Prince
    Tarih
    10 Eylül 2010 00:00
Toplam 26 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler