George "Skip" Gail Emre Kartari Zaman: 4 Kasım 2010 Perşembe - 22:00 Mekan: Alt - Beyoğlu - İstanbul">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

George "Skip" Gail & Emre Kartari Quartet @ Alt - Beyoğlu - İstanbul

30 Ekim 2010 00:00
Sahnede: George "Skip" Gail
Emre Kartari
Zaman: 4 Kasım 2010 Perşembe - 22:00
Mekan: Alt - Beyoğlu - İstanbul
Fiyat: 20 TL (1 Yerli içki dahil)

Emre Kartari Ankara'da doğdu. Ailesi de sanatçı olan Emre Kartarı 10 yaşındayken ABD'ye gitti. Gidişinin ardından davul çalmaya başladı ve bu ilgisi onu Virginia Commonwealth University'de T.Howard Curtis ile perküsyon çalışmalarına yöneltti.
Bu süre boyunca Jazz Poets Society grubuyla turnelre katıldı. Virginia'daki eğitimini tamamladıktan sonra New York'a gidip bu rada eğitimini sürdürdü. Adam Nussbaum, John Riley, Toney Moreno, Jamey Haddad ve Billiy Hart gibi isimlerle çalıştı. New York'da Charlie Byrd, Jim McNeely, George Coleman, Ralph Lalama, Vic Juris, Ron McClure gibi sanatçılarla ve Jack Dejohnette'nin "Oneness" grubuyla performanslarda bulundu.
New York University'de caz performans ve kompozisyon alanında master derecesine sahip olan Emre Kartarı 2003 yılında Barney Josephson ödülünün de sahibi oldu. 2005'te New YORK Pops'da eğitimci olarak Mentors in Music programında yer aldı. 2006'da Trevor Dunn, Paul Pieper, Darius Jones, John D'earth, Howard Curtis ve David Liebman'la kayıtlar yaptı. "Perpetural Anxiety" ve "Origin" albümleri Türkiye'de RecbySaatchi şirketi tarafından yayınlanmaktadır.

George "Skip" Gailes
Saksofon, piyano ve flutun usta dogacisi Skip Gailes Berklee School of Music mezunudur. Hemen hemen her bolgesel caz kulubunde orchestra liderligi yapmis, 1973’ten beri baskent Washington D.C, New York ve Boston'da cok sayida konser vermistir. Meslek hayatinin onemli calismalarina eyalet capinda konser ve egitim atolyeleri vermek icin surekli bagis fonu verilmis olan VCU Jazz Masters Sextet’in (Virginia Commonwealth Universitesi Usta Caz Altilisi) kurucu uyeligi, Washington D.C.'de Kennedy Center for the Performing Arts’in Terrace Tiyatrosunda sekiz yil boyunca surekli konser veren caz orkestrasi Great American Music Toplulugu’nun kurucu uyeligi, Branford Marsalis, Jimmy Heath, Frank Foster, Milt Hinton, Benny Carter, Barry Harris, Christian McBride ve dunyaca unlu bircok diger caz ustasiyla konserleri dahildir. Virginia Commonwealth Universitesinin genis kitleler tarafindan begenilen caz programin kurucularindan olan Skip Gailes 1979'dan beri ayni universitede ogretim uyesi olarak calismaktadir.

Yorumlar

Taze haberler