Nemrud Zaman: 15 Aralık 2010 Çarşamba - 21:00 Mekan: İsim: Taxim Live Semt: Taksim Şehir: İstanbul Adres: İstiklal Cad. Mis Sokak. No:3 Tarif:">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Progressive Rock Night : Nemrud @ Taxim Live - Taksim - İstanbul

11 Aralık 2010 00:00
Sahnede: Nemrud
Zaman: 15 Aralık 2010 Çarşamba - 21:00
Mekan:
İsim: Taxim Live
Semt: Taksim
Şehir: İstanbul
Adres: İstiklal Cad. Mis Sokak. No:3
Tarif: (İstiklal Caddesi'ndeki Benetton'un Sokağında Soldaki ilk Mekan)
Fiyat: Tam: 20
Bilet: biletix.com
--

Nemrud, 2008 yılında Mert Göçay, Harun Sönmez ve Aycan Sarı tarafından İstanbul’da kuruldu. Türkiye’de yapılan ilk konsept Progressive Rock albümüne imza atan grubun “Journey of The Shaman” isimli albümleri Lirik Müzik etiketiyle müzik mağazalarındaki yerini alırken , dünyanın en önemli “Progressive Rock” plak şirketlerinden Musea Records’dan gelen teklif üzerine albümün 30... ülkede yayınlanması konusunda anlaşmaya varıldı.

“Journey of The Shaman” ile grup Türkiye’de yapılan standart rock veya popüler mısra-nakarat düzeni üzerine kurulu şarkı yapılarının ötesine geçerek rock müziğin teknik ve kompozisyon sınırlarını zorluyor. Aranjmanlarında klasik, caz ve avangart unsurlar bulunduran grubun albümü, klasik Progressive Rock albümlerinde rastladığımız; sürekli değişen melodiler, ritmler, tekrardan kaçınmalar, sözlerde kavramsal, soyut ve fantezi üzerine kurulu... Üç bölümden oluşan epik bir hikayeyi konsept albümle anlatıyor olması, grubun Progressive Rock’ın altın çağı olan 70’li yıllara olan hayranlığını gözler önüne seriyor.

Mert Göçay ile tanışmalarından sonra sıkı arkadaş olan ve grubun kurulmasında büyük emeği geçen Progressive Rock’ın efsanelerinden Eloy’un kurucusu Frank Bornemann albümde oluşan sound’un fikir babası oldu. Yes, Genesis, Pink Floyd, Eloy, King Crimson, Jethro Tull ve Camel gibi efsaneler, Nemrud sound’unun etkilendiği isimlerin başını çekiyor.

Progressive Rock konusunda ülkemizi yurtdışında başarıyla temsil eden Nemrud, dinleyicisiyle buluşuyor...

Yorumlar

Taze haberler