Viya Zaman: 23 Aralık 2010 Perşembe - 22:30 Mekan: Peyote - Taksim - İstanbul Fiyat: Giriş Ücretsiz + Promo EP Albüm Hediye! İsmini Lazcada “vücut">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Viya - Huzur İsyanda Albüm Lansman Konseri @ Peyote - Taksim - İstanbul

17 Aralık 2010 00:00
Sahnede: Viya
Zaman: 23 Aralık 2010 Perşembe - 22:30
Mekan: Peyote - Taksim - İstanbul
Fiyat: Giriş Ücretsiz + Promo EP Albüm Hediye!

İsmini Lazcada “vücut sörfü” anlamına gelen sözcükten alan VİYA, İstanbul’un gece hayatının sıkı mekanlarında devam eden müzik hayatına, dumanı üzerinde bir EP albümle devam ediyor.

“VİYA” beşlisi, yeni albümleri “Huzur İsyanda” ile, 23 Aralık Perşembe günü saat 22.00’de Peyote’de ücretsiz düzenlenen konser ile görücüye çıkıyor.

Karadeniz insanı, Karadeniz’in hırçın dalgalarına karşı durmaktansa, kendini dalgalara bırakmayı ve bundan keyif almayı bilir. Bir dalga tam kıyıya vuracakken, ona doğru koşar, onun içine girer, ellerini iki yana açar, dalgayla süzülür, dalganın dilini çözer… Adını buradan alır işte VİYA ve “başaramamak endişesinin zevkiyle” çalar, dans eder, dinler, dinletir…

Müziklerinde folk, caz, rock tınılarını harmanlayan ve özellikle \"doğaçlamaya\" önem veren VİYA, yeni albümleri “Huzur İsyanda” ile müzik hayatına devam ediyor.
Nisan 2010’da düzenlenen 15. Roxy Müzik Günleri’nde ikinci olan VİYA, yeni albümünde üç şarkısına yer veriyor.

VİYA yeni albümlerinin tanıtımını 23 Aralık Perşembe akşamı saat 22.00’de Beyoğlu Peyote Bar’da düzenlenecek ücretsiz konser ile gerçekleştiriyor.

Kim?
Keman ve perküsyonda Zeynep Türkmen’in, trompet ve vokallerde Barış Demirel’in, gitarlar ve efektlerde Özgür Çakır’ın, bas gitarda Aydın Türkoğlu ve davulda Ege Türkmenler’in yer aldığı VİYA, Kadıköy’lü.

Grup, Aralık 2008'de Rus internet plak şirketi Clinical Archives'in çıkardığı ve dünyanın pek çok ülkesinden grup ve sanatçının dahil olduğu "VA- Clinical Jazz" isimli toplama albüm projesine dahil olarak başladığı müzik hayatına, İstanbul’un birçok canlı müzik mekanında, şenliklerde ve müzik festivallerinde sürdürüyor.

15. Roxy Müzik Günleri'nde 2.lik ödülüne layık görülen VİYA, yeni albümlerinin de yapım şirketi olan Oppa Tzupa Zound Zyztem kardeşleriyle yoluna devam ediyor.

Önemli Not: Viya müzisyenlerden değil, dostlardan oluşan bir tayfadır.Bu tayfa yeni albümlerinin tanıtımına gelecek her müzik severe albüm hediye edecek kadar da cömerttir.

www.viyaband.com
www.myspace.com/viyaband

Yorumlar

Taze haberler