Şirin Pancaroğlu Zaman: 25 Aralık 2010 Cumartesi - 20:00 Mekan: İş Sanat Kültür Merkezi - Levent - İstanbul Fiyat: Tam:28,00 TL">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Şirin Pancaroğlu - Cafe Tango @ İş Sanat Kültür Merkezi - Levent - İstanbul

24 Aralık 2010 00:00
Sahnede: Şirin Pancaroğlu
Zaman: 25 Aralık 2010 Cumartesi - 20:00
Mekan: İş Sanat Kültür Merkezi - Levent - İstanbul
Fiyat: Tam:28,00 TL
Öğrenci:13,00 TL
Bilet: http://www.biletix.com/event.htm?id=LKI09

Cafe Tango
dünya prömiyeri

Klasik müziğin yanı sıra dünya müziklerine olan tutkusunu bugüne kadar çeşitli işbirlikleriyle sahneye taşıyan Şirin Pancaroğlu, Cafe Tango adlı projeyle son on beş yıllık bir birikimin, bir rüyanın ürünüyle müzikseverlerin karşısına çıkıyor.

Bugüne kadar konserlerinde az bilinen tangolara da yer veren sanatçı, Cafe Tango’da, tangoyu Arjantin ve Türkiye kollarıyla kucaklamakta. Eskiden yeniye uzanan zengin bir yelpazede sözlü, enstrümantal ve danslı tangolarda sanatçının bir de 1. Dünya Savaşı yıllarında Kayseri Develi’den kalkıp Buenos Aires’e giderek orada birkaç yıl yaşayan büyükbabasının hikayesi adeta saklı. Valslerden, milongolara, tangolardan candombe gibi türlerin çok renkliliği içinde hayata geçen Cafe Tango’da, Şirin Pancaroğlu, farklı kulvarlarda müzik yaptığı müzisyenleri de buluşturuyor. İstanbul’da yaşayan Arjantinli gitarist Ricardo Moyano ve bandoneon üstadı Carlos Gustavo Battistessa, flütist Elif Yurdakul ve viyolacı Evrim Baştaş, arpist Meriç Dönük bir yanda, Türkçe tangolarda ses sanatçısı Dilek Türkan, basta Yaz Baltacıgil ve danslarda Melin & Selim çifti minimal teatral içeren bu çok hareketli dinletide yerlerini alıyorlar. Salgan, Piazzolla, Discepolo, Bardi, Gardel’in yanısıra Fehmi Ege, İbrahim Özgür ve Necip Celal’in unutulmaz tangoları, Tevfik Akbaşlı ve Gerardo Dirie imzalı düzenlemeleriyle seslendirilirken doğaçlamalarla iç içe geçiyor. Gecede dünya prömiyeri gerçekleşecek olan Cafe Tango Arp Sanatı Derneğinin 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Ajansı desteğiyle gerçekleştirdiği Arp ile Her Telden projesinin kapsamında hazırlandı.

Yorumlar

Taze haberler