Baba Zula Zaman: 21 Ocak 2011 Cuma - 22:00 Mekan: Bronx Pi Sahne - Taksim - İstanbul Fiyat: Ayakta Tam:23,00 TL Öğrenci:18,00 TL Bilet: biletix.com">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Baba Zula @ Bronx Pi Sahne - Taksim - İstanbul

12 Ocak 2011 00:00
Sahnede: Baba Zula
Zaman: 21 Ocak 2011 Cuma - 22:00
Mekan: Bronx Pi Sahne - Taksim - İstanbul
Fiyat: Ayakta Tam:23,00 TL
Öğrenci:18,00 TL
Bilet: biletix.com

1996 yılında Levent Akman, Murat Ertel ve Emre Onel tarafından İstanbul'da kurulan Baba Zula, geleneksel Türk müzik aletlerinin kullanımını elektronik öğelerle birleştirip değişik bir tını yaratıyor. Halk müziğinin temel ayak ve usullerinden yararlanıp kendi melodi ve ritimlerini yaratan Baba Zula, İstanbul şehir kültürü ile bu öğeleri harmanlayarak güncel bir tınıya ulaşıyor.

Çengi ve dansöz kültürüne özel bir önem veren Baba Zula'nın konserlerinde en az bir dansçı yer alıyor. Müzikleri, modernleşen ilk ve tek Türk enstrümanı olan elektro sazın, kaşık ve darbuka ile birleşiminden oluşan Baba Zula, bu üç ayağın üzerine elektronik sesler, hayvan ve çevre seslerini de ekleyerek 21. yüzyıl İstanbul'undan dünyaya bakıyor.
Yaptıkları müziği Şehir müziği diye tanımlayan Baba Zula, 21 Ocak'ta Bronx Pi Sahne'de olacak.
Gecenin açılışını ve kapanışını Murat Meriç yapıyor. Biraz oynak, biraz kıvrak, Balkan ezgileriyle süslenmiş, Baba Zula'nın yarattığı atmosfere uyan, yine bizden, yine şehirden.

Yorumlar

Taze haberler