Nemrud Zaman: 12 Mayıs 2011 Perşembe - 22:00 Mekan: Balans Brau - Taksim - İstanbul Fiyat: 20 TL Nemrud, 2008 yılının sonlarına doğru">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Nemrud Konseri (Psychedelic/Space Rock) @ Balans Brau - Taksim - İstanbul

7 Mayıs 2011 00:00
Sahnede: Nemrud
Zaman: 12 Mayıs 2011 Perşembe - 22:00
Mekan: Balans Brau - Taksim - İstanbul
Fiyat: 20 TL

Nemrud, 2008 yılının sonlarına doğru İstanbul’da kuruldu. Türkiye’de yapılan ilk konsept Progressive Rock albümüne imza atan grubun “Journey of The Shaman” isimli albümleri Lirik Müzik etiketiyle müzik mağazalarındaki yerini almış olup, dünyanın en önemli “Progressive Rock” plak şirketlerinden Musea Records’dan gelen teklif üzerine Aralık ayında albümün 30 ülkede yayınlanmaya başlandı.

Yes, Genesis, Pink Floyd, Eloy, King Crimso...n......, Jethro Tull ve Camel gibi efsaneler, Nemrud ‘un şuanki soundunun başlıca etkilendiği gruplar olmuştur. “Journey of The Shaman” albümünün kayıtları 2009 Kasım ayında Türkiye’nin önemli stüdyolarından Stüdyo 18’de Levent Büyük ’ün idaresinde tamamen analog olarak kaydedildi.

Grup adını, albümde anlatılan hikayenin en önemli bölümünün geçtiği Yer’in Göbeği’nin bulunduğu ve “Mitos” ’un Yeraltına geçtiği yer olan Nemrut dağından almıştır. Bu dağ yüzlerce yıl boyunca insanların inandığı iki dünyanın; doğuyla batının birleştiği kutsal bir noktadır. Grubun soundu da aslında Anadolu ezgileri ile Batı dünyasının Rock soundunun karışımı gibidir.

Mert Göçay (Gitar - Vokal), Aycan Sarı (Bas Gitar), Mert Topel (Keyboard) ve Mert Alkaya (Davul) dan oluşan kadrosu ile Nemrud albümde 45 dakika uzunluğundaki üç parçayı konserlerinde yaklaşık 90 dakikaya çıkarıp dinleyicileri 70’li yılların Saykodelik dünyasına sokuyor.

Yorumlar

Taze haberler