Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Eminem de Playback Meraklısı Çıktı !

10 Kasım 2004 00:00

Britney Spears ve Madonna'dan sonra müzik dünyasındaki 'playback' meraklısı ünlüler arasına rap müziğin çılgın çocuğu Eminem de katıldı.

Bir hafta önce 'Saturday Night Live' adlı programda playback yaptığı için eleştirilen Ashlee Simpson ile aynı şekilde Eminem de yakalandı.

'Mosh' adlı parçayı seslendiren sanatçı, şarkının bir yerinde ağzı kapalı olduğu halde parça olduğu yerden devam edince foyası ortaya çıktı.

Savunma: Tupac bile yaptı

Sözcüsü, Eminem'in parçasını albümdekiyle birebir söylemeye çalıştığını savunarak, "Şarkının bir yerinde ikili vokal vardı. O da bunu yapmaya çalışıyordu. Bunu pek çok hiphop sanatçısı yapar. Hatta Tupac Shakur bile yapmıştı" açıklamasında bulundu.

Ya sahne şovu ya playback

Geçtiğimiz günlerde ikinci evliliğini yapan şarkıcı Britney Spears da, Wembley Stadı'nda 12 bin İngiliz seyirci karşısında playback yapınca tepki çekmişti.

Spears'ın hayranları konserden mutsuz ayrılmış, iki saatlik konserde 'bir notayı bile canlı okumayan' ve dudaklarını kıpırdatan Spears'ı e-postalarla protesto etmişlerdi.

Madonna da geçtiğimiz günlerde pop müziğin efsane isimlerinden Elton John tarafından playback yapmakla suçlanmış, basın sözcüsü aracılığıyla tıpkı Spears gibi sahne şovunu öne sürerek kendini savunmuştu.

En büyükleri Milli Vanilli

En büyük skandal playback vakası ise Milli Vanilli topluluğuyla yaşandı. Büyük bir hayran kitlesi olan ikili, albümlerinde parçalarını başkalarına söylettiğini itiraf etti.

Konserlerinde de playback yaptığı ortaya çıkan ikili, kazandığı Grammy ödülünü de iade etti. Kariyeri biten ikiliden Rob Pilatus, 1998'de yüksek dozda içki ve alkol alarak 32 yaşında hayata veda etti.

Yorumlar

  • ayıp yaa
    Üye
    SlipknotSlave
    Tarih
    11 Mayıs 2008 00:00
  • ya ben de eminem hayranıyım.şimdi onun hakkında playback yapıyor diyorlar .yani.eminem.,ister playback yapar ister sahneden kaçar adam 1 kere kendini kabul ettiemiş.yani bundan sonra ne yapsa onu sarsmaz işte boşuna eminem hakkında ileri geri konuşmayın.emineM hakkında söze gerek yok yani .,
    Üye
    shady 52
    Tarih
    10 Mayıs 2008 00:00
Toplam 2 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler