Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Efes Pilsen'den Blues Klasikleri

16 Eylül 2002 00:00

Efes Pilsen, Blues Tarihinin Ölümsüz Kayıtlarını Türkiye'de Yayınlıyor. 1990 yılından bu yana Türkiye'nin dört bir yanında düzenlediği Efes Pilsen Blues Festival ile Blues müziğinin ülkemizde sevilmesini sağlayan Efes Pilsen, "Efes Pilsen Blues Classics" serisi ile müzikseverlere blues arşivi oluşturma olanağa sağlayarak, festivali tüm yıla yayıyor.

Efes Pilsen, bu yıl 11 Ekim - 12 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek "Efes Pilsen Blues Festival 13" öncesinde, "Efes Pilsen Blues Classics" serisinin ilk iki albümü olan Albert Collins ve Koko Taylor'ın yayınlanmış albümlerinden seçilmiş "Best of" derlemelerini müzikseverlerin beğenisine sundu. Blues tarihinin klasikleşmiş kayıtlarını içeren serinin ilk iki albümünde, 1993 yılında kariyerinin ve blues dünyasının zirvesindeyken yaşamını yitiren Albert Collins ve Blues'un yaşayan tek divası olarak bilinen Koko Taylor'a yer verildi.

Eric Clapton'dan David Bowie'ye, müzik dünyasının önde gelen hemen hemen tüm sanatçılarına eşlik eden Albert Collins, çok sayıda film ve klipte oynadı ve Blues dünyasının en önemli ödüllerini aldı. "Buz Adam" yada "Jilet" lakaplarıyla da tanınan Albert Collins kariyerinin zirvesine ulaştığı 1993 yılında, 61 yaşında iken öldü.

Koko Taylor, tüm dünyada blues müziğinin en çarpıcı, en coşkulu kadın yorumcusu olarak tanınmaktadır. Kırk yıla uzanan meslek yaşamı boyunca Taylor'ın güçlü sesi, Chicago'nun güney kesimindeki irili ufaklı barlardan uluslararası nitelikteki dev festivallere, dünyanın hemen her köşesinde yankılandı. Ünlü sanatçı, bir kez Grammy ve 21 kez blues dünyasının en önemli ödülü W. C. Handy Ödülünü kazandı.

Türkiye'deki müzikseverlere sunulmak üzere hazırlanan "Efes Pilsen Blues Classics" serisi, blues meraklılarına hitap etmesinin yanı sıra, aynı zamanda populer müzik tarihini merak edenler veya arşivlemek isteyenler için de vazgeçilmez birer kaynak oluşturacak. Blues müziğini ülkemize taşıyan "Efes Pilsen Blues Festival'in bu yıl düzenlenecek 13.cüsü Türkiye ve Rusya'da toplam 14 ilde ünlü blues ustalarını ağırlayacak.

1990 yılında Clarence Gatemouth Brown'ın başı çektiği bir festival ile İstanbul'da başlayan Efes Pilsen Blues Festival, gördüğü ilgi ve Efes Pilsen'in artan desteği ile Türkiye turnesine ve Rusya konserlerine dönüştü. Lucky Peterson, Joe Louis Walker, Son Seals, Bobby Rush gibi yıldızları ağırlayan festival, 3 Amerikalı grubun sahne aldığı dört saatlik bir blues maratonu olarak, izleyicileri canlı performanslar eşliğinde blues müziği ile buluşturmayı sürdürüyor.

Kaynak: [http://www.efespilsen.com.tr/ic.asp?target=bluescd.asp|efespilsen.com.tr]

Yorumlar

Taze haberler