Adam Cohen Zaman: 10 Aralık 2011 Cumartesi - 22:30 Mekan: İstanbul Live - Beyoğlu - İstanbul Fiyat: 39.50 TL Bilet: biletix.com">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Adam Cohen @ İstanbul Live - Beyoğlu - İstanbul

27 Ekim 2011 00:00
Sahnede: Adam Cohen
Zaman: 10 Aralık 2011 Cumartesi - 22:30
Mekan: İstanbul Live - Beyoğlu - İstanbul
Fiyat: 39.50 TL
Bilet: biletix.com

Yaşayan Efsane Leonard Cohen’in Oğlu Adam Cohen İlk Avrupa Turnesi Kapsaminda Sadece İstanbul Live’da Sahne Alıyor.

Besteci ve söz yazarı Adam Cohen’in ilk solo albümü Ingiltere’de Kasım ayında yayınlanıyor. \"Like A Man\" adındaki bu albümün Kasım ve Aralık aylarındaki kısa tanıtım turnesinde sanatçı özellikle, seyircisiyle yakın iletişim kurabileceği mekanlarda konser vermeyi tercih etti. Efsanevi şair - besteci - yorumcu Leonard Cohen’in oğlu olarak ilk Avrupa turnesine çıkan Adam Cohen kendi başarısını getiren benzersiz ve dikkat çekici sesini bu kez izleyicisine canlı olarak duyuracak.

Kanada, Montreal’de 1972 yılında Leonard Cohen ve Suzanne Elrod’un oğlu olarak doğan Adam Cohen damarlarında dolaşan müzikle içiçe büyüdü. Dört bir tarafı enstrümanlarla çevriliyken kısa zamanda kendi kendine davul, piyano ve gitar çalmayı öğrendi ve Joni Mitchell, Bob Dylan, Randy Newman ve Bob Marley’in stillerinden derinden etkilendi.

17 yaşında, bir kalipso grubunun ekipman sorumlusuyken turnede çok ciddi bir kaza geçirdi ve ağır yaralandı. En çaresiz günlerinde ona hastanede her gün refakat eden babasıyla hastanede yedi ay kaldı. Taburcu olduktan sonra Adam iki yıl süreyle Syracuse Üniversitesi’nde Siyasal ve Sosyal Bilimler okudu. Ancak \"alın yazımda var\" dediği müziğe geri döndü ve okulu bıraktı.

Aralarında Bette Midler’ın da bulunduğu pek çok sanatçı için beste yapmasıyla dikkat çekip Columbia Records’la anlaşma yapınca müzik kariyeri başladı. 1998 yılında yaptığı kendi adını taşıyan album New York Times gazetesi tarafından \"ümit verici başlangıç\" olarak nitelendi ve ana akım radyolarda ve MTV’de \"Cry Ophelia parçasıyla kendine yer önemli bir yer buldu. Bir kaç lisan bildiğinden Fransızca yaptığı \"Melancolista\" albümünde Fransız aktris Virginie Ledoyen ile birlikte çalıştı. Bir kaç yıl sonra ise Kaliforniyalı rock grubu Low Millions’a katıldı. Bir kaç hit parça ve turnelerden sonra Adam Cohen \"gerçek müzik eğitiminin\" son safhasını da tamamlamış olduğuna inanıp kendi başına yürüme kararı aldı.

2007 yılında Barselona’da sahneye kendi adıyla çıkıp hayatında ilk kez babasının klasikleşmiş parçalarından birini,\"Take This Waltz\"u İspanyolca söylediğinde başarı kendiliğinden ve hemen geldi. Bu öyle bir başarıydı ki Adam Cohen’in son albümü \"Like A Man\"in tamamında babasına özgü alçak gönüllü samimiyet ve romantizm dikkat çekiyor. Albümün tamamında bir babanın - hele o baba Leonard Cohen olunca - çocuğundaki yansımalarını hissetmek ayrı bir keyif.

Kasım ve Aralık aylarında gerçekleştireceği ilk Avrupa turnesinin İstanbul ayağında 10 Aralık’ta, İstanbul Live’da, Adam Cohen’in babasının gölgesinden sıyrılıp kendi efsanesini yaratmasının ilk adımlarına tanık olacaksınız.

Yorumlar

Taze haberler