Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Synthesizer Teknolojileri ve Programlama ‘Kitap’

16 Kasım 2012 00:00
Ufuk Önen ve Teoman Pasinlioğlu’nun eseri olan 'Synthesizer Teknolojileri ve Programlama Müzik Teknolojileri' ve Synthesizer kullanımı ile ilgili harika bir kaynak.

Kitabın arka kapağında bulunan açıklama yazısı;
"Synthesizer, modern müzik türlerinin vazgeçilmez enstrümanlarından birisi olmasının yanında, geleneksel enstrümanlara kıyasla çok daha geniş bir yelpazede ses tonları üretebilmesi ile de bir adım öne çıkmaktadır. Bu bakımdan, synthesizer, ihtiyaç duyulabilecek hemen her türlü ses türünün elde edilmesinde kullanıcıya programlama imkânı vermektedir. Synthesizer programlama, bazen yüzlerce parametrenin bilinçli bir şekilde ayarlanması ile gerçekleşen profesyonel bir işlemdir. Değişik sentez tekniklerine bağlı olarak oldukça derin akademik temelleri olan programlama, bilinçli bir şekilde yapıldığı takdirde son derece başarılı sonuçlar verebilmektedir.

Bu kitapta, Synthesizer'ların uzun gelişim sürecini öğrenecek, değişik sentez tekniklerini yakından tanıyacak ve kendi seslerinizi programlamak için gereken teorik ve pratik bilgileri edineceksiniz."


Çitlembik Yayınları tarafından piyasaya sürülen eser, rehber özelliği olmanın yanı sıra Türkiye'nin en önemli iki müzik adamının hazırladığı bir bilgi platformu olma özelliği de taşıyor.

Kitabın yazarlarından Teoman Pasinoğlu, Sound dergisinde aylık makaleler yayımlamakta.

Ufuk Önen; Türkiye’de bir çok albümün yapımcılığı ve kayıt mühendisliğini üstlenmiş bir isim. Önen’in ayrıca şu anda 5. baskısı çıkan 'Ses Kayıt ve Müzik Teknolojileri' isimli bir kitabı da bulunuyor.

İki yazarın da AES (Audio Engineering Society) üyeliği bulunuyor. Kitap yazarlarını, ufukonen.com ve teomanpasinlioglu.com sitelerine tıklayarak daha yakından tanıyabilirsiniz.

Yazar: Sercan Saka

Yorumlar

Taze haberler