Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler

Sergent Garcia

3 Temmuz 2006 00:00
13. İstanbul Jazz Festivali kapsamında bir performansı da bulunan Sergent Garcia'yla ilgili bir yazı

... Garcia ve arkadaşları, Jamaika ve Küba’nın en iyi ritimlerini karıştırarak yepyeni bir müzik üretiyor ...

Salsa - Jazz - HipHop

Paris'li besteci ve multi-enstrümantalist Sergent Garcia'nın "Salsamuffin" ismini verdiği; içinde salsa, reggae, hip-hop ve cazı karıştırdığı eğlenceli bir müzik tarzı var. Garcia ve yedi kişilik grubu Los Locos del Barrio 1997’de bir araya geldiler, ilk albümleri olan "Un Poquito Quema'o"yu ise iki yıl sonra yayınladılar. Bu çizgiyi yine başarılı iki albüm ile devam ettiren ekip, en son 2004 yılında "La Semilla Escondida" isimli dördüncü albümlerini çıkardı. Garcia ve arkadaşları, Jamaika ve Küba’nın en iyi ritimlerini karıştırarak yepyeni bir müzik üretiyor. Los Locos del Barrio, güçlü sahne performanslarıyla dünyanın neresine giderlerse gitsinler, herkesi ayağa kaldırıp dans ettirmeyi başarıyor.



:: Son albümünün ismi olan Mascaras (maskeler demek) Meksika'da lucha adı verilen geleneksel bir oyundan geliyor. Oyuncular oyunu yüzlerindeki maskelerle oynuyorlar. Halk arasına asla maskesiz çıkmıyorlar hatta bazıları bu maskelerle gömülüyor. Bu ilginç gelenek Sergent'ın son albümünün adını oluşturuyor.



:: Son albümünün prodüksiyonu için Toy Hernandez (güncel latin müziğinin en tanınmış prodüktörlerinden) ile çalışıyor. Albüm kayıtlarını Meksika'da tamamlayan Garcia bunun nedenini Meksika'nın kültürel, coğrafi açıdan tam bir geçiş ülkesi olmasını gösteriyor bunun yanısıra Meksika modern ile gelenekselin Kuzey ile Güney'in de kesiştiği nokta.

Yorumlar

Taze haberler