İnanılmaz">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler

Babylon'un Saygısızları

24 Mayıs 2007 00:00
Bir örnekle konser izleyicileri

"Saygısız dinleyici" Bu tip adamlar konser mekanlarını "işten çıkıp iki kadeh bir şey içilip laflanan pub"larla karıştırıyorlar.

İnanılmaz saygısız müzik dinleyicisi

Geçtiğimiz günlerde gittiğim İstanbul'un hatırı sayılır caz kulüplerinden biri olan Babylon'da izlediğim Tiger Lillies Konseri'nden sonra karar verdim bu yazıyı yazmaya. Getirdikleri gruplar ve düzenledikleri etkinlikler sayesinde hepimizin algısındaki yerini oldukça iyi bir yere konumlayan Babylon ve Pozitif'in fikrimce bir çözüm bulması gereken bir konu oluşmaya başladı artık: "Saygısız dinleyici"

Bu tip adamlar konser mekanlarını "işten çıkıp iki kadeh bir şey içilip laflanan pub"larla karıştırıyorlar. İçeri girip gruba bir göz atıyorlar, "ay ne şirin ne eğlenceli çalıyorlar di mi?" nidaları ve grubun bilinilirliğiyle ilgili araklama mezesi iki lakırdıdan sonra kahkahalarla sosyalleşme çabalarına geri dönüyorlar.

Bu sırada konseri izlemeye çalışan, aylardır bu sanatçıların performanslarını merakla bekleyen, yaşamlarını daha kaliteli kılmak için ruhlarını müzikle de beslemek isteyen, konsere gitmenin deli gibi zıplayıp dans etmek dışında da bir şeyler demek olduğuna inanan diğer grup insan da, ortamda yapılması gereken şeyin susmak olduğunu bildikleri için diğer saygısız ekibin anlamsız kargaşasını kendi zevklerine ortak etmiş oluyorlar. Tabi kahkaha ekibi sahneden gelen seslerin hiçbirine kulak asmadığı için sahnedeki adam analarına da sövse aynen devam ediyorlar. Peki nasıl olacak, açıkçası bilmiyorum. Zaten bilmeme de lüzum yok. Beni ilgilendiren bir durum da değil. Beni ilgilendiren durum, parasını verip satın aldığım bilet karşılığında bana sunulması vaad edilen hizmeti alamıyor olmak. Aklıma gelen ilk en net çözüm de şöyle: Bilet satışı sırasında, "kılık kıyafetinize göre sizi içeri almayabiliriz" diye bir şart koyulabiliyorsa, "Performans sırasında duyumu bozabilecek herhangi bir tutum takınanlar mekandan çıkartılacaktır!" diye bir şart da konulabilir pekala...

Birebir örneğini, geçen akşam yaşadığım bu olgu sonucunda kişisel olarak Babylon'a gitmeyi bıraktım. Bu konuda gerçek bir önlemlerini duyup, görmedikçe de oranın kapısından içeri adımımı atmayacağıma sizlerin huzurunuzda yemin ediyorum. Hani parasıyla rezil olmak diye bir deyim vardır ya... Rezil ettiniz bizi, rezil ve de rüsva ettiniz. Kimsenin yüzünden rezil olacak değilim, sadece kendi yüzümden rezil olmak istiyorum...

Yorumlar

Taze haberler