Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Ünlü gitaristler Ankara’da buluşuyor

28 Eylül 2002 00:00

Dünyanın dört bir yanından gelen gitar ustaları, "4. Uluslararası Antonio Lauro Klasik Gitar Bienali" kapsamında Başkent’e konuk olacaklar.

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nca düzenlenen bienal, 17-22 Ekim 2002 tarihleri arasında Ankara'da yapılacak, ancak Amasya, Samsun, Van, Eskişehir, Kırıkkale ve Niğde’de çeşitli konserler gerçekleştirilecek.

Geçen yıl yaşamını yitiren İspanyol gitarist Jose Tomas’a ithaf edilen bienalde, uluslararası konserler, çalışma grupları, sergi, seminer ve 4. Antonio Lauro Klasik Gitar Yarışması yer alıyor.

30 yaşından genç Türk gitaristlerinin katılabileceği yarışmaya başvurular, 11 Ekim Cuma günü sona erecek.

Ödüller

Yarışma birincisi, yurtiçinde ve dışında workshop ve konsere katılacak. Ayrıca, ilk üçe giren sanatçılara, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nca, müzik kitapları ve gitar aksesuarlarının yer aldığı müzik paketi hediye edilecek.

Finalistlerin Türk eserinde gösterecekleri performansa göre de Çekirge Ailesi’nce "Savaş Çekirge En İyi Türk Eseri Yorumlama Özel Ödülü" verilecek.

Bienal kapsamında, Venezuela'dan Alirio Diaz, İspanya'dan Javier Garcia Moreno, David Martinez Garcia, Düo Cuenca, Japonya'dan Tezuka-Takaki, Danimarka'dan Carsten Grondahl, Küba'dan Iliana Matos, Almanya'dan Tilman Hoppstock, Fransa'dan Michel Grizard gibi uluslararası gitaristlerin yanı sıra geçen bienalin birincisi Soner Uluocak ve önceki bienalin ikincisi Gutay Yıldıran, Niğde Üniversitesi Gitar Orkestrası ile konser verecek.

Kaynak: ntvmsnbc.com

Yorumlar

  • TABİ Kİ EN KRALLARI MİCK SLİPKNOT !!!
    Üye
    slipknot_korn
    Tarih
    2 Aralık 2008 00:00
  • keşke katılsaydık bu yarışmaya, artık geçmiş sanırsam. güzel olurdu yarışmacı olarak katılmak.
    Üye
    Leviathan
    Tarih
    28 Aralık 2006 00:00
Toplam 2 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler