Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Yeni Albüm :: Atarax

8 Nisan 2013 14:16
Atarax, yeni albümünü Rock sevenlerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor.

Şuana kadar albüm yapma taleplerini geri çeviren Atarax, hayranlarının yoğun talebi üzerine stüdyoya girmeyi kabul etti.

Grup üyeleri;

Emir Yıldız (vokal&Ritm Gitar)
Erdem Abanoz (Solo Gitar)
Rıdvan Akparlak (davul)
Sezgin Ergün (bas gitar)

“TÜRKİYEDE ROCK MÜZİK HAKETTİĞİ SEVİYEDE DEĞİL.”

Rock müziği olan ilginin az olduğunu belirten grubun vokalisti Emir Yıldız, “Türkiye’de Rock müzik hakkettiği seviyede değil. Uzun zamandır "aa bu eleman yeni, harika solo atıyor" yada "bu davulcu gerçekten teknik ve cümle kurar gibi ritimler atıyor" denilemiyor. Çünkü taşınılan kaygı farklı. Amaç müzikten önce kazanç derdinin olması. Kültürümüzde hüzünlü parçalar daha çok ilgi çekiyor. Durum böyle olunca, halkımız iki üç saçma cümle ve tekno ritmi üstüne ağlamalı pop parçaların tercih ediyor. Bu da bizim toplumumuzun ne kadar çok müzikten anladığını gösteriyor. 90 pop ve rock müziği ile şuankiler arasında dağlar kadar fark var elbet. Umarız müziği ön planda tutan gerçekten ruh katılmış emek sarf ederek bir yerlere gelen müzisyen dostlarımızın değeri anlaşılır. Türkiye’de rock müziğe olan ilgi bu durumdayken yakaladığımız bir kitle var ve bu kitle gerçekten müzik dinlemek istiyor. Bu da bizi mutlu ediyor” dedi.

“MÜZİĞİ MÜZİK İÇİN YAPAN BÜTÜN GRUPLARI TAKDİR EDİYORUZ”

Asıl dertlerinin para kazanmak olmadığını ifade eden Atarax grubu, 'kendileri gibi bu işi sevdiği için yapan Acil Servis, Pilli Bebek, Mavi Sakal, Pentagram gibi grupları da desteklediklerini belirtti.' Yıldız, “Albüm çalışmasının şimdiye bırakmamızın tek sebebi önce bizi dinleyecek bir kitle oluşturmak. Ardından bu kitleyi Rock müziğe hazırlamak gerekiyordu. Biz ilk iki aşamayı üç yıl içerisinde gerçekleştirdik. Şimdide yeni bir albüm çalışması hazırlığı içerisindeyiz. Albümün bu kadar gecikmesinin bir diğer sebebi de başkalarının şarkılarıyla bir yere gelinemez, zaten kendin üretmelisin o hissiyatla yaratmalısın. Albüm için çalışmalarımız var, besteler sözler oldukça fazla. Elimizdeki bütün bu verileri toplayıp ancak yaz sonu gibi albüm kaydına girebiliriz” şeklinde konuştu.

Atarax Facebook

Yorumlar

Taze haberler