Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler

Sapan'a Merhaba Derken

12 Nisan 2014 07:05
2010’da Baykal Ada (Vokal/Gitar), Hikmet Altınyıldız (Davul) ve Cihan Deniz (Bas Gitar) kadrosuyla kurulan Sapan, Türkiye’de indie-rock müziğinin taze kanlarından, yeni nefeslerinden. Geride bıraktığımız yıl Tahsin Güngör Aktürk’ün (Gitar) katılımıyla son halini alan grubu şimdiye kadar “Gökyüzünde Yeryüzü” ve “Tundra” adını taşıyan iki EP çalışmasıyla tanımıştık.

İlk albümü “Anlık İzler”i Bronx Pi Sahne’de gerçekleştirdiği lansman konseriyle kutlayan grubu bu güzel gününde yalnız bırakmadık.

Konser

“Kül” adlı parçayla açılışı yapan grup, lansman boyunca albüm sırasını izledi. Oldukça heyecanlı görünen grup üyeleri şarkı sonunda izleyiciyle kurduğu diyalogda bunu gizlemedi. Ancak seyircinin yoğun ilgisi ve sevgi gösterisi grubun heyecanını bastırmış olacak ki ikinci parçadan itibaren oldukça rahat bir Sapan izledik.

Lansman konserlerinin olmazsa olmazı teşekkür faslıdır; biraz da sıkıcıdır. Ancak müziğine yansıttığı (belki de en önemli özelliği) samimiyeti kendi içinde de taşıyan Sapan’nın teşekkürü hiç de sıkıcı değildi. Albümde emeği geçenlere, süreç boyunca eşlik edenlere ve en çok hak edenlere; izleyiciye teşekkür edilirken Baykal Ada’nın söyledikleri her şeyi özetliyordu; “uzatmaya gerek yok, teşekkürler işte…”

Sahne hâkimiyetinden izleyiciyle etkileşime, ses kalitesinden sergilenen performansa kadar oldukça canlı ve zevkli bir konser izledik. Albümdeki şarkılarla sınırlı tutulan performansın açıkçası tadı damağımızda kalmadı değil.

Albüm

“Anlık İzler” gerek tasarımıyla gerek müzikalitesiyle gerekse sözleriyle bir indie albümünden bekleneni fazlasıyla dinleyiciye sunuyor. Grubun; “bireyin hayatında yaşadığı birbirinden bağımsız tecrübe ve duyguların birleştiği anların bir iz düşümü” olarak tanımladığı albüm 11 şarkıdan oluşmakta. “Kül” enstrümantal yapısıyla nitelikli bir açılış şarkısı, ayrıca ikinci parça “Yağmur”un hareketli ritmi için iyi bir hazırlık. İlk EP’de dinlediğimiz “Uktem”i bu albümde bir takım değişikliklerle tekrar dinliyoruz; bu haliyle albümün en ön plana çıkacak şarkısı gibi duruyor. Ayrıca Fransızca sözleriyle “L’impasse” ve “Perdu” oldukça dikkat çekici.

Şu sıralar yoğun bir konser programı izleyen Sapan, başarısını günden güne arttıran bir grup. Belki kişisel (belki de aşırı) bir yorum olacak ama; Sapan müzikalitesine kattığı samimiyetiyle indie müzikte “Sakin”in bıraktığı boşluğu dolduracak gibi görünüyor.

İyi seyirler dileğiyle.


Grup hakkinda detayli bilgi icin
Web
Twitter
Facebook
Youtube

Yazan: Semih S. Cakir



Yorumlar

Taze haberler