Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler

The Aristocrats Konser İzlenimleri: Acımasızca İyi

15 Nisan 2014 12:45
Gold ‘N Strings Serisi - The Aristocrats @ Roxy Club 11.04.2014

Roxy Club, geçtiğimiz Cuma günü oldukça önemli 3 müzisyenden oluşan bir super band’e ev sahipliği yaptı. Ben de şanslı izleyiciler arasına katıldım ve club’ın yolunu tuttum. Konserden bahsetmeye çalışacağım ama öncesinde biraz anlatmak lazım, şart ..

Bu 3 müzisyenden de tek tek bahsetmek, hepsine tabi ki ayrı yazı yazmak gerekli aslında, yine de yeterli olmayacaktır tahminen. O yüzden en doğrusu kısaca bahsetmek olacak belki de.

Enstrümantal Rock veya da Fusion diye denilebilir alt türlerde, gerçekten çok derinlerde yüzebilen Guthrie Govan, Bryan Beller, ve Marco Minnemann üçlüsü, bir arada pek eski bir ekip sayılmasa da, 2011 yılından bu yana, 2 stüdyo albümü ve 1 canlı albümü çıkarmış, üretmiş bir super band.

Grup üyeleri, her biri, kendi işinde, kısaca .. dinlerken ve izlerken sıklıkla kullandığım bir tamlama ile: "Acımasızca iyi", nokta.

Super band kısmına çok az değinmek lazım, bilirsiniz bu konsepti deneyen çok önemli müzisyenler var, olmaya da devam ediyor, ama çoğu kendi işinde muhteşem olsa da, bana göre genelde eksik kalan birliktelik ruhu ve kişisel duruşu koruma hatta zaman zaman bu vesile ile daha da yukarı taşıma isteği vb ile mekanik bir seviyede kalıp, ‘iyi çalmışlar’ diyerek bıraktığımız başarısız işler olarak raflarda yer almakta..

İstisnalar tabi ki var, işte The Aristocrats’da bu istisnalardan biri. Gerek albümler ve gerekse canlı performans bu durumun delilleri.



Gelelim Konsere

Grup ülkemizdeki ikinci konserini verdi. Ben ilk konseri izlemedim ama duyduğum yorumlar çok iyi idi.

Roxy’de kapı 9 gibi açıldı, Yaklaşık 50-60 kişilik bir kuyruk ardından ben de saat 10:00’a doğru mekanda yerimi aldım. Yaklaşık 450-500 kişilik, ciddi bir kısmı müzisyen olan sıkı bir kalabalık ile beklentimiz saat 11:00 gibi sona erdi ve The Aristocrats show başladı. Her üçü de aslında Rock müzikte yer alan "biraz poz yapma" hakkına sahipken, açıkçası hiç öyle bir duruş üretmedikleri gibi, tersi bir sade hal sergilediler, açıkçası buna şaşırdım. Zira sahne, eğer bir de bu kadar iyiyseniz, daha "artist" durabileceğiniz bir yer bence.

Sound’dan bahsetmek istiyorum, o işi çok iyi bilenlerin izni ile. Her 3 enstrümanı da konser boyunca tertemiz, net, doğru volume'de dinledim, izledim, üstelik sanırım bazı ekipman ya çalınmış ya kaybedilmiş.

Grup, konser boyunca seyirci ile çok yakın temas kurdu, hatta kısa hikayeler paylaştı, interaktif, samimi bir ortamda konseri sürdürdü. Marco’nun hiç fena olmayan Türkçe’si ile araya girişleri ise keyifli anlar oluşturdu.

Üçlü, konser boyunca, emprovize birçok kısa anlar üretmesine rağmen, genelde çok başarılı şekilde albüm edit tadında çaldılar. Marco ise gerçekten konser boyunca hiç rahat durmadı diyebiliriz. Tam konser ortasında, Marco sakinleşti tamam dediğim esnada, fırtına öncesi sessizlik olduğunu anladıgım 9 dakikaya yakın bir solo ile konsere büyük keyif, gaz, hareket kattı.

Ekip hızı azaltmadan konseri tamamladı ve hakettikleri üzere büyük bir alkış alarak geri döndü. Mutlaka bir yergi üretmek lazım ise, ki değil aslında ama ben kendi adıma ellerindeki oyuncaklar ile çıkarılan sesler anlarını ve bunun uzun sürmesini çok esprili bulmadım.

13 şarkı ile bize çok sağlam bir gece geçiren the Aristocrats, mutlaka dinlenmesi, canlı olarak da izlenmesi gereken bir grup.

Amerika ve Meksika turlarının ardından, Avrupa’da, hazır olun: 2,5 ayda tam 47 konserden oluşan bir seriyi tamamlayan ekip bence iyi bir tatili haketmiş durumda ama resmi web sitelerine bakarsak, 10 - 15 gün sonra Güney Amerika ve sonra da Asya’yı yere serecek.

Son notum ise özel olarak yine Marco üzerine, son dönemde canlı izlediğim en iyi davulculardan, gerçekten ceketi ilikleyip, şapkayı çıkarttırıyor.

Vera Müzik ve Roxy Club'a çok teşekkürler !

The Aristocrats hakkında daha fazla bilgi için:
Web
Facebook



Turgut Taneli
[email protected]

Yorumlar

Taze haberler