Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler

Eski Bando Albüm Lansman Konseri İzlenimleri @ Kadıköy Sahne

29 Nisan 2014 13:31
Dinamik genç pırıl pırıl bir ekip...
İzlemeye başladığımda aklımda oluşan ilk cümle.

Konsere dek grubu cover halleri ile izleme şansım olmamıştı ama kulağıma gelenler iyi çaldıkları, sahnelerinin iyi olduğuydu. 70 ve 80'lerin pop bestelerinden oluşan bir repertuar eşliğinde değişik mekanlarda oluşan 250 üzerinde canlı performasın ilerleyen zamanda da işlerine yarayacağı kesin.

Evet .. Eski Bando, Kadıköy Sahne'de, 24 Nisan akşamı, 10 besteden oluşan stüdyo albümleri 'Renkli Şeyler' in lansman konserini verdi. Biz de gittik, sizler için dinledik, izledik.



10:30 civarında yaklaşık 400 kişilik bir izleyicinin karşısına çıkan ekibe, 6 kişilik orjinal kadroya ek olarak Saksafon & klarnet ile ve de Trombon ile 2 müzisyen daha eşlik etti. (Bu durum biraz sahne paylaşımı sorunu yaşattı ve bir miktar sıkışıklık oluşturdu)
Grup, albümdeki şarkılarının tamamını çaldı ve gerçekten de izleyicilere, albümlerinin canlı performasını genelde başarılı şekilde servis etti.

Konserin sonunda da , albüme destek vermiş olan konuk müzisyenleri de sahneye davet ederek, konserlerini farklı beste ve cover eklemelerle beklendiği şekilde genişlettiler.

'Special Thanks' işlerinin biraz uzadığını ve kopmalar ürettiğini anımsatmak lazım, bu kısımlar biraz daha kısa olabilir belki sonraki performanslarda da yer alacak ise tabi...

Üflemeliler ve keman ağırlıklı giden besteler, arkadan gelen eşlik gitarları ile oldukça eğlenceli akşamlar geçirtmeye dair ışık verdi bana göre. Müziklerinin nispeten kendisine özel hali her enstrümanın değişik zamanlarda kendi solosunu üretmesine çok müsait ve konserlerde keyifle kullanılmaya devam edebilir.

Vokale biraz daha özel yorum yapmak istiyorum. Kadın vokal Eda Baba, iyi bir sese sahip, sesini tanıyor, iyi kullanıyor ve kendini dinlettiriyor, üstelik de çok sempatik bir hali var, sahnedeki bu şirin ve pozitif tavrı eminim ilerleyen canlı performanslarda onlara destek verecektir.
Bestelere de, bir cümle değinmeden geçmemek lazım, tüm söz ve müzikler, vokal ve gitarda yer alan Güney Marlen (Çelik)'e ait.

Bestelerin tamamı enerjik ve izleyiciyi dans ettirme, eğlendirme potansiyeli yüksek. Bestelerden ' Sende Söyle' , Sarhoş Dünya' ve ' Gül Diyorlar' , başarı getirmek adına biraz daha önde duruyor, zira izleyici de bu düşünceyi destekler bir görüntü verdi konserde. ' Gidiyorum Ben' ise, bu coğrafyanın acılı olmaya her an müsait yapısına çok iyi bir temsilci olmuş diyebilirim.

Konser ile ilgili son yorumum, üflemeli ve yaylıların bu denli kullanıldığı canlı performanslarda, bir basit koreografi üretmek ve çalmak eğlence dozunu daha da arttıracaktır.

Albüm Kalan Müzik/ Z Yapım etiketi ile raflarda: Edininiz, dinleyiniz.. Grubu ise mutlaka izleyiniz..

Grup hakkında detaylı bilgi için:
Web
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram

GaRaJ için yazan:
Turgut Taneli
[email protected]

Fotoğraflar:
Aysem Didem Coser

Yorumlar

Taze haberler