Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler

Konser inceleme :: God Is An Astronaut @ Garajİstanbul 28 Mayıs 2014

1 Haziran 2014 11:18
İkiz biraderlerin kurdugu GIAA, kuruldukları 2002 yılından bu yana Post-Rock alt türünde tam 7 albüm üretmiş olan bir grup.
Bana göre en başarılı çalışmaları 2007 tarihli 'Far from Refuge' ve 2010 tarihli 'Age of the Fifth Sun'.

Garajİstanbul konseri, Grubun ülkemizde ilk konseri değildi ve tıpkı diğer 2 konserde de olduğu gibi Post-Rock severler, türün üzerine epik space melodiler ekleyen grubu yalnız bırakmadı. Konser alanı doluydu ve konser boyunca da sağlam bir izleyici katılımı oldu.

Grup, bu konserde de diğer birçok konserlerinde olduğu gibi bestelerin albüm versiyonlarına sadık bir performans sergiledi ve çok zevkli saatler geçirilmesini sağladı.

Post Rock, türü sevmeyen veya da bu alt türe uzak duran rock severlerin rahat dinleyebileceği veya da performansını izlemek isteyeceği bir tür değil. Konserdeki izleyici kitlesi bu düşüncemi destekler nitelikteydi.

İki saat civarı süren show, görsel beslemelerden ve sahne şovunda uzak bir şekilde devam etti. Müziğe konsantre bir duruş ile kopmalar olmadan sürdü.

Kendini ve türün klişe seslerini taklit etmeyen bir temsilci olan GIAA'yı izleme yada dinleme şansınız olmadı ise hızla albümlerini edinmenizi ve tanısmanızı önemle tavsiye ederim..





Grupla ilgili detaylı bilgi
Web
Youtube
Twitter
Facebook

GaRaJ için yazan:
Turgut Taneli
[email protected]

Yorumlar

Taze haberler