Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Elektro gitarla ilâhi

29 Ekim 2002 00:00

Çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu "Sufi Düm" adlı topluluk, bir ilki gerçekleştirerek, rock müziği enstrümanlarıyla tasavvuf müziği seslendirecek.

Topluluğun kurucusu tasavvuf müziği sanatçısı Turhan Erdiren, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’de müzik alanında bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Erdiren, 8 ay önce "Cennetin Doğuşu" adlı rock grubu ile birleşerek "Sufi Düm" grubunu oluşturduklarını ve tasavvuf müziğinin eşsiz eserlerini, batı estrümanlarıyla seslendirme planı yaptıklarını belirtti. Grubun 21 kişiden oluştuğunu kaydeden Erdiren, "Grupta, rock müziği enstrümanları bas gitar, elektro gitar ve keman ile Türk müziği estrümanları ney, bendir ve kanun kullanılıyor. Tasavvuf müziğinden oluşan geniş bir repertuar hazırladık. İlk konserimizi 4 Kasım’da Tayyare Kültür Merkezi'nde vereceğiz. Batı müziği enstrümanlarıyla tasavvuf müziği yapmak çok zor. Ancak biz, 8 aylık bir çalışma sonucu zoru başardık. Bunu da dinleyicilerimize sunacağız" dedi.

Turhan Erdiren, Ramazan Bayramı'nın 2. gününden itibaren 15 gün süreyle Hollanda'da konserler vereceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: ntvmsnbc.com

Yorumlar

Taze haberler