Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Magazin

Bodrum'da Rock Oteli

3 Kasım 2002 00:00

Alman işadamı Peter Zimmerman ve Türk eşi stilist Nesrin Zimmerman, Bodrum'da Rock Müziği severlere özel otel açtı. Turgutreis Beldesi'nde, `Hardbreak' adı verilen otelin açılışı, Rock Müziği hayranı Türk ve Avrupalı gençleri bir araya getirdi.

Merkezi Hamburg'da bulunan Alman seyahat acentası Metal Travel'in ortağı ve Rock festivallerinin organizatörü 43 yaşındaki Zimmerman ve Nesrin Zimmerman, dünyada ilk kez Rock müziği sevenlere hitap edecek otel hazırladı. Peter Zimmerman, kiralanan 100 yataklı, yüzme havuzlu otelin Rock severlerin, buluşma noktası olacağını öne sürüldü. Salon ve odaları Rock müziğinin tarzını yansıtan poster ve objelerle dekore ettiklerini belirten Zimmerman, "Hardbreak Otel'in tanıtımı için Avrupa ülkelerinde dağıtılmak üzere İngilizce, Almanca, Türkçe ve Fransızca 300 bin broşür ve 100 bin CD hazırlattık. Dünyada, Avrupa'da ve Türkiye'de ilke imza attık ve Rock müzik hayranlarıyla Rock sanatçılarını 2003 sezonundan itibaren Bodrum'da buluşturacağız. Projeyi Turizm Bakanlığı'na da anlattık ve destek aldık. Önümüzdeki yıl için ise, 300 kişilik tatil köyü daha kiralayacağız.

Yaklaşık 600 bin Euro'nun üzerinde yatırım yaparak önümüzdeki turizm sezonundan itibaren en az 4 bin Rock müzik hayranı ve sanatçılarına Bodrumda tatil yaptırmayı hedefledik. Eğlence turizmi aracılığıyla Bodrum'un Avrupa'da tanıtımına önemli katkıda bulunurken düzenlenecek festival ile hem dünyanın önde gelen Rock müzik guruplarını hem de binlerce rock müzik hayranının Bodruma gelmesini sağlayacağız" diye konuştu.Her yıl 400 bin kişinin katıldığı ve dünyanın en önemli 3 Rock müziği festivali Wacken Open Air, With Full Force, Bang Your Head'in düzenlenmesine dikkati çeken Zimmerman, bu festivallerin bir ayağının da Bodrum'da düzenleme kararı aldıklarını söyledi. Zimmerman, bu düşünceyi Turizm Bakanlığı'na ilettiklerini ve destek beklediklerini söyledi. Zimmerman, projenin gerçekleşmesi halinde Bodrum'un, Rock müzikseverlerin gözde tatil beldesi olacağını savundu.

Zimmerman, otel ve organizasyonlar için metaltravel.de web sayfasından ve bilet rezervasyonları için [email protected], [email protected], [email protected] adreslerinden yararlanılabileceğini belirtti.Otelin açılışı nedeniyle düzenlenen organizasyona, "Türk Rock Müziği'nin Babası" olarak nitelenen Erkin Koray, ODTÜ'lü öğrencilerin kurduğu "Magic Rock Grubu" ve Almanya'dan gelen dansçılar Marie ve Diana ile Belçikalı, Alman, Hollandalı, Fransız ve İngiliz müzisyenlerden oluşan 60 kişilik grup konuk oldu. Magic Rock Grubu'nun konseri ardından, Marie ve Diana Heavy Metal Müziği eşliğinde erotik dans gösterisiyle nefes kesti. Otelin açılışı nedeniyle düzenlenen etkinliklerin önümüzdeki günlerde de süreceği belirtildi.

Kaynak: studyoimge.com

Yorumlar

Taze haberler