Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Magazin

Ses Ve Saz Sanatçıları Aranıyor

23 Kasım 2002 00:00

Kültür Bakanlığı, Ankara Devlet Çoksesli Korosu, Ankara Devlet Halk Dansları Topluluğu ve İstanbul Klasik Türk Müziği Korosu’nda görevlendirilmek üzere ses ve saz sanatçıları alacak.

Kültür Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımlanan ilanlarına göre, Ankara Devlet Çoksesli Müzik Korosu’na sözlü ve uygulamalı olarak yapılacak sınavla 2 kadın, 3 erkek olmak üzere 5 stajyer ses sanatçısı alacak. Sınav, 10-11-12 Aralık 2002 tarihlerinde Ankara Atatürk Kültür Merkezi Devlet Çok Sesli Müzik Korosu Salonu’nda yapılacak.

Ankara Devlet Halk dansları Topluluğu için ise birer keman, kanun, klarinet, nefesli saz (zurna, mey, sipsi) ve ritm saz (davul, asma davul, darbuka) olmak üzere toplam 5 stajyer saz sanatçısı alınacak. Sınav, 10-11 Aralık 2002 tarihlerinde yine Ankara Atatürk Kültür Merkezi Devlet Halk Dansları Topluluğu Salonu’nda yapılacak.

Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’na ise biri erkek, ikisi kadın olmak üzere 3 ses sanatçısı, biri keman, biri viyolonsel olmak üzere 2 saz sanatçısı alınacak. Sınav, 16-17-18 ve 19 Aralık 2002 tarihlerinde İstanbul Atatürk Kültür merkezi İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Salonu’nda yapılacak.

Her üç sınav için de 4 Aralık 2002 tarihi saat 11.00’e kadar Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne şahsen başvuruda bulunulacak.

Kaynak: ntvmsnbc.com

Yorumlar

Taze haberler