Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Magazin

Gençlik İçin Müzik :: İstanbul

27 Kasım 2002 00:00

İstanbul’da zor şartlar altında yaşamakta olan 15-22 yaş arası gençlere yönelik "Gençlik İçin Müzik" projesi hayata geçiriliyor.

Ücretsiz müzik eğitim kursları vermek amacıyla düzenlenen proje, Şişli Belediyesi, HIP Productions, IKGV (İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı) ve British Council işbirliğiyle 2 Aralık Pazartesi günü Şişli’de oluşturulan özel stüdyoda start alıyor.

İngiliz müzik topluluğu Asian Dub Foundation’ın müzik eğitimi üzerine oluşturduğu ADFED projesinden yola çıkılarak hazırlanan bu çalışmada, gençlerin alacakları müzik teknikleri, bilgisayar, DJ teknikleri, beste yapma ve söz yazma dersleriyle gelecekte kendilerine iyi bir meslek edinebilmelerinin sağlanması amaçlanıyor. İlk kurs süresince HİP Productions eğitmenlerinden Murat Uncuoğlu, Mehmet Can Erdoğan, DJ Met ve Ateş Tezer gençlere kendi oluşturdukları eğitim programının içeriğini ve pratiğini gösterecekler.

15 öğrencinin katılımıyla 10 hafta sürecek her kurs süresince dersler haftada üç gün üç saat olarak devam edecek. Derslere katılan gençlerin aldıkları eğitimin sonunda kendi müziklerini ve becerilerini gösterebilmeleri için konserler ve DJ geceleri düzenlenerek bu etkinliklere katılımın medya tarafından desteklenmesi sağlanacak. ADFED eğitmenleri ise 2003 yılının başında İstanbul’a gelip projeyi hazırlayan kuruluşlarla ortak bir workshop düzenleyecekler ve böylece iki farklı eğitim programı biraraya gelerek birbirini desteklemiş olacak.

Kaynak: studyoimge.com

Ücretsiz müzik eğitim kursları için yapılacak başvurular devam etmektedir.

Başvuru: İzzetpaşa Çiftliği Mahallesi, Vefa Poyraz Cad. Yılmaz Apt. No:18 Şişli

Tel: 0212 291 80 21

E-Mail: [email protected]

Yorumlar

  • bu etkinliği ankarada da yapmaya ne dersiniz iyi olmaz mı
    Üye
    dj-m_inn
    Tarih
    21 Mart 2004 00:00
  • Daha yeni farkettik, haberin resminde "geçlik festivali" yazmakta bu bir ironi midir yoksa hata mıdır bilemiyoruz ama ne olursa olsun biz düşünmedik bunu, alakamız yoktur. Etkinliğin flyer'ı böyle yapılmıştır efenim! duyurulur...
    Üye
    GaRaJ Bekçisi
    Tarih
    3 Aralık 2002 00:00
  • öyle galiba... ama zaten çalışan adamın bu tip olaylarla ilişkisi olamaz. çalışanlar fitness'e falan gitsin... :)
    Üye
    wogon
    Tarih
    29 Kasım 2002 00:00
  • Biz yaşlandık yani, bu haberden bunu anlıyorum ben :)
    Üye
    Nes
    Tarih
    27 Kasım 2002 00:00
Toplam 4 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler